Knecht и Mahle са едно и също.
Използвам на mann и съм доволен.
При тази смяна на масло и филтри взех на Knecht филтъра на купето, при слагането му имаше лек проблем, не пасва точно на кутията.
Оригиналните филтри на VAG са mann и purflux (поне тези които са ми минавали през ръцете).
Какви филтри предпочитате/ползвате?
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Re: Какви филтри предпочитате/ползвате?
Ползвам само на Ман и Мале,другите не ми вдъхват голямо доверие.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Почти винаги слагам хенгст. Никакви проблеми. Преди години на тройката ми гаснеше по-бавно лампата на маслото с някакъв филтър, ако не се лъжа пурфлукс. Само това съм имал като проблеми с филтри през годините.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
За маслен и горивен: Mahle/Knecht, Hengst, MANN - без значение.
За въздушен и купе освен горните марки понякога и CoopersFiamm, защото понякога са малко по-евтини, но също са качествени.
За въздушен и купе освен горните марки понякога и CoopersFiamm, защото понякога са малко по-евтини, но също са качествени.
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
В никакъв случай Шампион.Не знам дали са менте с тези ниски цени, на колкото коли съм сложил лампата гасне след половин минута.Преди тях ползвах едни на един авиационен завод в Полша, на добра цена,що ми трябваше да екпериментирам с тъпия Шампион.
-
- Автомобил: VW Passat 2.0tdi
- Двигател: BKP 2006
Само Мале и от време на време оригинални от дилърите
fly_free написа:В никакъв случай Шампион.Не знам дали са менте с тези ниски цени, на колкото коли съм сложил лампата гасне след половин минута.
Предполагам, че пишеш за маслени филтри и е редно да уточняваш.
Шампион са типичен среден клас филтри, но действително са подложени на фалшификации защото се използват масово.
Друга причина може да бъде, че повечето им филтри са универсални и това може да е причината, но не трябва да те безпокои. Този вид филтри са евтини защото се изработват в огромни серии и това чувствително намалява производствената цена.

- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
На една от служебните сложих и за климатка. Никога досега не ми е миришело на газове в колите. Просто марката стана нисък клас. Или както казва един от търговските директори В България фирмите се състезават кои ще предложи по нискокачесттвени части .
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”