Какво гориво ползвате?
- anirak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Какво гориво ползвате?
От 20 години и повече карам кола с газова уредба. Не помня да съм карал продължително време на бензин освен че през зимата и то в големи студове паля на бензин и след 2-3 минути превключвам на газ.Пропан-бутана е с много високо октаново число което обуславя и запазването на двигателя от износване. Така че тези които твърдят че ще си имат работа със сервизи и майстори имат много здраве от мен.Верно е че колата харчи малко повече газ на 100 клм.от колкото бензин но това се компенсира с по ниската цена на газта.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- anirak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Какво гориво ползвате?
Браво К22 !! Ти потвърждаваш писаното от мен.Когато човек каже нещо което е изпитал сам и то по такъв начин за 10 или 20 години той не може да бъде оборен и трябва да му се вярва!!!K22 написа:последните 10години и на трите коли само ГАЗ проп/бутан!

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
K22 написа:последните 10години и на трите коли само ГАЗ проп/бутан!
Ти последните 10,а аз от 1989 г......започнах още щом въведоха купони за бензина wink: .....тогава зареждах газ с преливник от бутилка Пършинг ...малеййййййй какъв изрод съм бил....целия паркинг се усмърдяваше на газ и от затоплянето на бутилката с чайника с топла вода ,газта бучеше през преливника като каскадата Белмекен....Съседите бяха си облепили стъклата с тиксо както в София по време на англо-американските бомбардировки

- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ллл
газчица от 6 години и сега се чудя 4-ка дизел или бензин с ГИ
- Cocolino
- Автомобил:
- Двигател:
Бензин разбира се
Просто не съм такъв баровец да карам на газ
То ще има сервизи и т.н.
Пък и си щадя живота с тази бомба отзад...
Като много малки катастрофирахме доста тежко на път на морето - бяхме на газ - и отзад колата няма да ви казвам на какво преличаше....Беше невероятен късмет, че не гръмна бутилката - отвсякъде хвърчеше газ....И от тогава бях решил - имам ли кола - само бензин
Просто не съм такъв баровец да карам на газ

То ще има сервизи и т.н.
Пък и си щадя живота с тази бомба отзад...
Като много малки катастрофирахме доста тежко на път на морето - бяхме на газ - и отзад колата няма да ви казвам на какво преличаше....Беше невероятен късмет, че не гръмна бутилката - отвсякъде хвърчеше газ....И от тогава бях решил - имам ли кола - само бензин

- SCIROCCO_86
- Автомобил:
- Двигател:
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Re: Какво гориво ползвате?
anirak написа:От 20 години и повече карам кола с газова уредба. Не помня да съм карал продължително време на бензин освен че през зимата и то в големи студове паля на бензин и след 2-3 минути превключвам на газ.Пропан-бутана е с много високо октаново число което обуславя и запазването на двигателя от износване. Така че тези които твърдят че ще си имат работа със сервизи и майстори имат много здраве от мен.Верно е че колата харчи малко повече газ на 100 клм.от колкото бензин но това се компенсира с по ниската цена на газта.
Връщап ми вярата в хората. И аз споделям мението ти, само че първата ми кола на газ беше от преди едва 6 г. досега вече 3 броя
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”