Честита градушка в София
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Re: Честита градушка в София
Все пак зависи на каква кола и материали :) Като споменавате цифри, казвайте и това.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Сива Бора ...
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Показваш удостоверение за техническа изправност – спасяваш се от глоба
Катаджиите няма да глобяват заради липса на стикер за преминат периодичен технически преглед на колата с подменено заради градушката предно стъкло. За да не бъдат санкционирани обаче гражданите трябва да представят удостоверение за техническа изправност на возилото си, съобщават от пресцентъра на МВР. Към момента от транспортно министерство нормативно не е предвидена възможност за издаване на дубликат на знака за преминат периодичен преглед, обясняват органите на реда.
Припомняме, градушката вчера масово изпотроши прозорците на автомобилите на столичани. На предните стъкла на возилата следва да бъдат залепени знак за преминат периодичен технически преглед, стикери за платена винетна такса и за застраховка „Гражданска отговорност" на автомобилистите.
В случай, че заради стихията автомобилът е останал без винетен стикер, е необходимо собственикът или ползвателят да представи в съответното пътно областно управление заявление за безплатна винетка. Към нея се прилагат копие от документа за собственост или ползване на пътното превозно средство, актът за констатиране на счупването, кражбата или производствения дефект, втората част на годишния винетен стикер и частта, която е била залепена на счупеното стъкло, или частта с фабричния дефект. При кражба на предното стъкло не се изисква представянето на първата част на винетката.
Нова лепенката за „Гражданска отговорност" ще се издава от застрахователя по молба на собственика на колата. Стикерът е валиден до изтичането срока на застраховката.
http://news.ibox.bg/news/id_568692021
Катаджиите няма да глобяват заради липса на стикер за преминат периодичен технически преглед на колата с подменено заради градушката предно стъкло. За да не бъдат санкционирани обаче гражданите трябва да представят удостоверение за техническа изправност на возилото си, съобщават от пресцентъра на МВР. Към момента от транспортно министерство нормативно не е предвидена възможност за издаване на дубликат на знака за преминат периодичен преглед, обясняват органите на реда.
Припомняме, градушката вчера масово изпотроши прозорците на автомобилите на столичани. На предните стъкла на возилата следва да бъдат залепени знак за преминат периодичен технически преглед, стикери за платена винетна такса и за застраховка „Гражданска отговорност" на автомобилистите.
В случай, че заради стихията автомобилът е останал без винетен стикер, е необходимо собственикът или ползвателят да представи в съответното пътно областно управление заявление за безплатна винетка. Към нея се прилагат копие от документа за собственост или ползване на пътното превозно средство, актът за констатиране на счупването, кражбата или производствения дефект, втората част на годишния винетен стикер и частта, която е била залепена на счупеното стъкло, или частта с фабричния дефект. При кражба на предното стъкло не се изисква представянето на първата част на винетката.
Нова лепенката за „Гражданска отговорност" ще се издава от застрахователя по молба на собственика на колата. Стикерът е валиден до изтичането срока на застраховката.
http://news.ibox.bg/news/id_568692021
-
- Автомобил:
- Двигател:
в Хиподрума беше бомбандировка.6-7 см бяха останали целите късове,по-големите се пръскаха като бомби...На северозападните фасади почти нямаше останали здрави стъкла,които не са стъклопакет.Санираните фасади са като в Сараево след двуседмична престрелка преди години..
Колата-Пассат Б5 -много и различни по р-р кратери по таван ,преден капак и калници и малко по вратите,пукнато предно стъкло,счупена пластмасова кора под чистачките...
Стъклото ще сменя като поутихне навалицата.С какво-нямам представа,четох,че при някои шума в купето се увеличавал значително....приемам съвети
Преден капак и калници месля да ги сменям...дато да е лесно
А за тавана-най-вероятно така ще си карам,ако няма някакъв вариант за елегантно и грамотно изправяне.
Ако има ефикасни машинки-с вакуум или топло лепило-давайте да видиме варианти и да купуваме,ще си избиеме парите.Може да се кооперираме -колегите
Колата-Пассат Б5 -много и различни по р-р кратери по таван ,преден капак и калници и малко по вратите,пукнато предно стъкло,счупена пластмасова кора под чистачките...
Стъклото ще сменя като поутихне навалицата.С какво-нямам представа,четох,че при някои шума в купето се увеличавал значително....приемам съвети

Преден капак и калници месля да ги сменям...дато да е лесно

А за тавана-най-вероятно така ще си карам,ако няма някакъв вариант за елегантно и грамотно изправяне.
Ако има ефикасни машинки-с вакуум или топло лепило-давайте да видиме варианти и да купуваме,ще си избиеме парите.Може да се кооперираме -колегите

Интересен подход.
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
На моята дърта тройка пък нищичко й няма. Нито по ламарини, нито стъкла..
Пред мен имаше спрял Пасат 2ка комби (пак форумен) - него все едно го бяха стреляли с Калашников. Счупени предно и задно стъкло, а капак и таван все едно гледаш кора за яйца 

- filipov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сега ще си проличи коя ЗК е читава и къде ще си правя следващото каско.
За 200лв обещетение, хич няма и да мисля за каско!
За 200лв обещетение, хич няма и да мисля за каско!
fly_free написа:А най-пострадали са френските коли,поне това ми се видя вчера,като разхождах песа.
Зависи какво ги е нацелило. Около моята на паркинга бяха пострадали много френски, японски и корейски автомобили но и имаше засегнати Поло, Пасат, Шкода Йети, Мерседес CLK (беше станал целият на кратери, от малки до средни). На съседа XC90 като го видях само дето не изревах, огромен ужас от една супер изпъната кола се беше превърнал в някакво грозно чудо с кратери навсякъде. Една нова KIA едва ли има и година пък беше див ужас все едно е налагана от отбор мутри с бухалки, нямаше квадратен сантиметър без сериозни поражения и имаше кратери от малки до доста големи, доста гадни подбивания около прозорците, пукнати стъкла, мъка.
Едно Пежо пък комби 308 пак доста ново имаше само едно здраво място - стъкления подвижен покрив, останалото неуписуема гледка. Тойоти, баварци даже и голфове също бяха засегнати. Много си зависи какво е падало на конкретното място. Днес зърнах и една S класа 320, която имаше на тавана и на предния капак доста гадни кратери, не бяха много ама дълбоки мамка му.
Жалко, но поне сме здрави!
Последна промяна от gabongo на Сря 09 юли 2014 18:39, променено общо 1 път.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Хора, толкова ли сме студени по душа бре? Човек е починал от градушката, няма тема за това! Но за някакви ламарини се изписват сумати страници! Дефакто, човешкия живот не се цени! Е това е много грозно! Няма значение човек на колко години е, може да се случи на всеки, и всеки е могло да бъде на негово място!
Нека обръщаме внимание и на тези неща, иначе обществото ни загива!
Знам, на всеки му е скъпа колата, не казвам нищо, но както се казва, всеки си гледа неговата паничка. Но живота ни е по-важен! Представете си да беше по-силна бурята като япония, 200км/ч дали пак колите ще са по-важни? 
Нека обръщаме внимание и на тези неща, иначе обществото ни загива!

Прав си колега, човек е починал в парка, паднало е дърво и го е убило, нещастен случай. :( Никой тук не отрича, че живота е много по-важен от всичко останало даже е най-важен, но понеже това е автомобилен форум и затова коментираме главно колите а не нашите болежки (шото и тях ако ги почнем ще стане още по-страшно). В Африка всеки ден умират стотици деца, даже хиляди, от глад, мизерия, липса на питейна вода и т.н., но и това се избягва като гледам от целия свят - почти.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Мисълта ми е така, че темата е за градушката в София, и не се споменава точно определена тема, и би трябвало да коментираме всичко! Определено е ясно, че това е автомобилен форум, но е Офф-топик раздел и може да пишем и за други неща! Определено трябва да обърнем внимание и на човешкия живот! Например, да се изсекат изсъхналите дървета (да ама наистина опасните) а не да почнат да режат всичко наред! Определено нещата не вървят добре последните 2 години! А ние нищо не правим това е лошото! 

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Аз в темата искам да чета полезна информация за колата ми. Ти ако искаш си пиши за пострадалите хора, но не се впрягай и не давай наклон накъде да върви темата. Аз мога и ще подминавам такива постове, като твоя и ако искам подобни морално-филантропски мнения ще влезна в lichnadrama.com
Да не говорим че по-нагоре има тема закачена за акция срещу дебилията ..., където може да се пише за изсъхнали клони, дървета и моми...
Со здраве на всички и ако се докопам до комп ще драсна малко инфо за оправяне на ламарините.
Да не говорим че по-нагоре има тема закачена за акция срещу дебилията ..., където може да се пише за изсъхнали клони, дървета и моми...
Со здраве на всички и ако се докопам до комп ще драсна малко инфо за оправяне на ламарините.
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
имам два въпроса
1. На 18.07 ми изтича прегледа. Дотогава колата няма да е готова /още не е минала оглед/. Щетите са предно, задно стъкло и ламарини. По всяка вероятност ще е в сервиза дотогава. Едно врме можеше да минеш в месеца отбелязан в талончето, сега прегледа е до дата. Как да постъпя
2. Как се изправят подбитите ламарини - въобще изправят ли се, или щедра шпакловка с кита и боя. Колата ще се прави в Опел сервиз с възлагателно писмо. Ако ще се маже с кит, не е ли по-добре така да си я карам, отколкото по тежка с 10 кила кит.
1. На 18.07 ми изтича прегледа. Дотогава колата няма да е готова /още не е минала оглед/. Щетите са предно, задно стъкло и ламарини. По всяка вероятност ще е в сервиза дотогава. Едно врме можеше да минеш в месеца отбелязан в талончето, сега прегледа е до дата. Как да постъпя
2. Как се изправят подбитите ламарини - въобще изправят ли се, или щедра шпакловка с кита и боя. Колата ще се прави в Опел сервиз с възлагателно писмо. Ако ще се маже с кит, не е ли по-добре така да си я карам, отколкото по тежка с 10 кила кит.
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Някой да е ползвал тази услуга: http://paintfill-carding.com/hailteam_bg_bg.html за да сподели мнение?
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
drmilendd написа:2. Как се изправят подбитите ламарини - въобще изправят ли се, или щедра шпакловка с кита и боя. Колата ще се прави в Опел сервиз с възлагателно писмо. Ако ще се маже с кит, не е ли по-добре така да си я карам, отколкото по тежка с 10 кила кит.
10кг. кит няма кой да ти сложи - все пак и той е с пари

За тези фирми с избутване, изсмукване, вакум, вендузи... аз лично съм скептичен. 1во - лично при мен са много вдлъбнатините, което означава мнооого дърпане, бутане и т.н. Преди време ходихме с един приятел за един мотор, с няколко натиснати места по резервоара и предвид казаното от майстора си е доста сложно и цената за 2 вдлъбнатини беше колкото да се боядиса. А за 20-30 дупки ще е ....лв., предполагам. Все пак някой може да провери и опише кое, колко и как. 2ро - поне при мен голяма част от ударите са пречупили ламарината. Тоест не е плавна вдлъбнатина, която да се върне, а разтегната ламарина, която няма как да възвърне правата форма, тоест няма как да стане хубаво, а само може да се замаже. 3то - преден капак и таван са детайли с подсилваща ламарина отдолу, тоест не на всяка вдлъбнатина може да се подложи нещо. Та с две думи - скептичен съм многоо (оп 3 думи).
Боядисване:
За съжаление за нас и за щастие на бояджиите - това си е единствения метод да стане колата ок.
Тук обаче идва друг момент - спомена се по-горе обратен чук. Лично аз не бих дал да се прави колата ми така. Този метод изисква да се свали старата боя, грунд и всичко до ламарина, запоява се пирон и се дърпа с обратен чук. 1во - пак се иска кит, 2ро - при вече оголен метал шанса след това за ръжда е по-голям (особено ако е некадърен майстор с кофти материали).
Правилния метод за мен е - стъклен кит, фин кит ... шприц, боя ала бала ...
Излишно е чукане по ламарините за вдлъбнатини от 0.5 см макс. Стъкления кит е еластичен и як (здрав). Няма опасност от напуквания и т.н. Материалите са се развили доста!
Единствено се иска да попаднеш на майстор... Това е трудното!
Успех на всички, дано поне на някой е полезно горното.
(пропускам доста неща, ама ако се сетя нещо важно или някой пита ще пиша ;) )
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”