Евтино гориво
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Евтино гориво
Още трябва да пада..
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
И като падне цената на горивото какво? Разхода се вдига
Започвам да ходя пеша, само когато ми трябва спешно колата ще се ползва, то бива бива ама това тяхното никак не е нормално. Колата ми няма проблем, защото при 2,40 литъра не харчише толкова а сега дали заради студа си ударя 14л/100км градско.
Пак ни пързулнаха

Пак ни пързулнаха

- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Интересно четиво във връзка с цените на петрола и респ. на горивата: http://investoracademy.blogspot.com/2014/11/blog-post_18.html
Наскоро четох подобно мнение на един пенсиониран руски учен от техния институт по нефта, който каза, че не е редно да се чудим за сегашните цени на нефта, при положение, че те са реалистичните. Той по-скоро е бил учуден, колко дълго са се задържали цените на свръхвисоките нива от над 100 долара за барел. Според него, няма обективни причини, поради които петролът да поскъпва драстично в дългосрочен план (близките 10-15 години). Но понеже нефтът е изключително "геополитически" фактор, неговата цена се определя най-вече от геополитически причини, т.е. от "необективни" причини.
Наскоро четох подобно мнение на един пенсиониран руски учен от техния институт по нефта, който каза, че не е редно да се чудим за сегашните цени на нефта, при положение, че те са реалистичните. Той по-скоро е бил учуден, колко дълго са се задържали цените на свръхвисоките нива от над 100 долара за барел. Според него, няма обективни причини, поради които петролът да поскъпва драстично в дългосрочен план (близките 10-15 години). Но понеже нефтът е изключително "геополитически" фактор, неговата цена се определя най-вече от геополитически причини, т.е. от "необективни" причини.
Само че понякога се намесват и други фактори,а не само пазарните на търсене и предлагане.
Ниските цени на петрола ще доведат и до още по засилваща се дефлация.А дефлацията е бич за развиващите се страни.Ето-силно опимистичните прогнози за икономически растеж на България за тази година от 2,6% паднаха на 0,6% ,а да си го кажем честно никакъв растеж не ни чака реално.Дългът на Китай и все по-намалящото потребление от тяхна страна на горива и енергийни ресурси също е зле като цяло.Много фирми и корпорации насочиха усилия и средства към енергийна ефективност и намаляне разходи за горива,така че всъщност никой последните две години не го бъркаше цената на горивата.Държавните и бюджетни сфери дори ще намалят цената на труда за в бъдеще,превеждайте си го като застой или дори спад на заплатите......Та така.
Така,че от гледна точка на човека с 20 годишния голф ниските цени на горивата са манна небесна,но запомнете господа-евтинията е заблуждаваща и измамна.Животът ни идните години ще става все по скъп.
Ниските цени на петрола ще доведат и до още по засилваща се дефлация.А дефлацията е бич за развиващите се страни.Ето-силно опимистичните прогнози за икономически растеж на България за тази година от 2,6% паднаха на 0,6% ,а да си го кажем честно никакъв растеж не ни чака реално.Дългът на Китай и все по-намалящото потребление от тяхна страна на горива и енергийни ресурси също е зле като цяло.Много фирми и корпорации насочиха усилия и средства към енергийна ефективност и намаляне разходи за горива,така че всъщност никой последните две години не го бъркаше цената на горивата.Държавните и бюджетни сфери дори ще намалят цената на труда за в бъдеще,превеждайте си го като застой или дори спад на заплатите......Та така.
Така,че от гледна точка на човека с 20 годишния голф ниските цени на горивата са манна небесна,но запомнете господа-евтинията е заблуждаваща и измамна.Животът ни идните години ще става все по скъп.
ама те арабите си го казаха, трицифрена цена на нефта няма да има скоро. Най-вероятно цената ще запъне някъде около 70-80 долара (пак техни думи), защото над тази цена се стимулирали алтернативният добив и производство на енергия, а те нямат такъв интерес :)
а цените няма да са ниски, дъргажавата има как да си навакса и поддържа инфлацията ... кеф ти акцизи, данъци, мита
а цените няма да са ниски, дъргажавата има как да си навакса и поддържа инфлацията ... кеф ти акцизи, данъци, мита
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Акцизите върху горивата между другото са фиксирана величина върху 1000л., не се влияят от цената на горивото и като цяло се диктуват от директивите на ЕК. 

-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
Днес горивата паднаха доста.Но със сигурност не колкото трябва!
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Никой ли не се замисля, че този спад на горивата водят до нещо което никак няма да ни хареса! А именно хипер инфлация. Който има пари да ги харчи, или да ги обръща в евро, който няма още по-зле.
В България е така, когато нещо е много хубаво, чакай нещо много лошо след това.
В България е така, когато нещо е много хубаво, чакай нещо много лошо след това.
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
И ся де ревем,че горивото поевтинява?Няма да стане!Лошото ще дойде по изкуствен начин в БГ,тъй че по-добре с евтино гориво.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Днес в Шел гледах цена на дизела и бензина 1,99лв. Газ 0.99лв
-
- Автомобил:
- Двигател:
газта трябва да падне още, защото при сегашните цени на дизела и бензина, като не свалят цената на пропан-бутана още ще се загуби ползата от газта и това че хората са си газифицирали колите. Лично мнение не го казвам защото аз карам на газ, но така изглежда през моите очи. Според мен сега газта трябва да е 60 ст. най много 70 ст. Защото когато бензина и дизела бяха по 2,69 лв нафта и 2,60 бензин, тогава газта най-скъпа цена на която съм зареждал аз (карам на газ от както съм шофьор от септември 2011 г.) е била зимно време по 1,45 лв - 1,47 лв за 1 литър газ пропан бутан. Тогава разликата с бензина и беше някъде 1,15 спрямо бензина и 1,24 спрямо нафтата. Сега бензина и нафтата по 1,99 лв, а разликата между пропан бутан спрямо бензин и дизел е само 1 лв точно. Ето как като извадиш от 0,99 лв за литър газ още 20-25 ст. и газта трябва стане 65 70 ст. за 1 литър. Ето моята логика. Вярно или грешно е разсъждението според вас. Ся ще кажете че газта е отпаден продукт и няма толкова разходи за добиването от колкото при бензина и дизела. Акцизите дори и да са едни и същи не знам за газта колко е, но пак трябва да падне цената. Между другото някой от вас знае ли например на каква цена им доставят газта на бензиностанциите и газстанциите. На цени за литър или на цени за килограм я плащат те. Аз мисля че я плащат на килограм, а я продават на литър. А на килограм за битови бутилки и туристически бутилки зареждат за 2 лева май. Пак прецакване.

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Според мен разсъждаваш, че и пишеш поне на кило ракия. 

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
stoyan0304 написа:Тогава разликата с бензина и беше някъде 1,15 спрямо бензина и 1,24 спрямо нафтата.
И кво ако нафтата стане 1.30 газта безплатна ли трябва да е?

Ето едно мнение, което обяснява горе-долу как се формират цените:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=4246117#p4246117
Естествено необходимо е да си научил поне елементарни операции в математиката: събиране, изваждане, дроби... 3-4-ти клас поне.
-
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:Според мен разсъждаваш, че и пишеш поне на кило ракия.
В абсолютна грешка си колега. Аз алкохол не употребявам и грамче !!!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”