Голф 3 СА3384НА опит за убийство на пътя!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
geleznia1
Автомобил: golf 4
Двигател: 1.6 SR 98

Re: Голф 3 СА3384НА опит за убийство на пътя!

Мнениеот geleznia1 » Вто 14 апр 2015 20:46

Сега като четох мненията и гледам че моят номер също е 3384 само че други букви.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 14 апр 2015 22:59

Kuncavia написа: Колкото до "назобения" "ММА" наркоман, там си е чиста доза лудост, колко трябва да си неадекватен, че да се опиташ да убиеш някой? Или трябва да си до такава степен невменяем, че да не знаеш какво правиш. Нищо не може да оправдае такива действия. Лошото, е че ако не се вземат адекватни мерки, това може да се повтори, потрети и недай си боже, в някой от случаите да завърши с фатален край :no

Хубаво де...тоя ясен, откачен, взеха му книжката, прибраха го в психиатрията, а пък ако един процент от тези, които се заканваха да го потрошат изпълни обещанията си най-вероятно Павлин голфаджията ще завърши живота си в гипсово корито.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4711219

...Младежът не успял да вземе завоя и изхвърчал от пътя с мотора си. Движещият се успоредно с него моторист вместо да окаже първа помощ на приятеля си избягал от местопроизшествието. До 3 часа полицията все още не бе открила беглеца.
...

Тоя сега, дето се е чупил на майната си, докато приятелят му е умирал с откъснат крак в канавката, него кво ще го правим? Ще го бием, ще го е@ем, ще го влачим с мотор до Бургас или какво? Дали мотобратството ще се вдигне да го открие, защото най- вероятно той е причинил катастрофата, за да избяга така панически?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 14 апр 2015 23:15

Мотор без регистрационни номера... гонки... Къде е приликата със случая, освен наличието на мотоциклет в уравнението?

Потребителски аватар
kostik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostik » Вто 14 апр 2015 23:19

icoico Бездействието не е наказуемо фактически,само морално(изключваме лица на реда, лекари и други). За разлика от този индивид с голфа. :death А колкото до клетвите аз вярвам или поне искам да вярвам, че ще бъде наказан подобаващо, било то от закона или народа.
Колко жалко отново обсъждат нашият клуб и слагат лозунги.
П.С. За хората защитаващи индивида и толериращи простащината: Утре, като пресичате 90% неправилно с децата си се огледайте добре за хора раздаващи правосъдие, като г-н.Деспотов. :beat_butt2

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 14 апр 2015 23:28

А къде е приликата с това мотористите да изпреварват в задръстване между колите при непрекъсната без да се счупи на някой, който си чака нормално страничното огледало, понеже са "по-тънки" и може да минат??? Аз ако си купя Hummer с огромната проходимост, някой дава ли ми право да карам по тротоари или да прескачам коли - не естествено!!! Приликата е в това, че в крайна сметка за да се промени тъпия и комплексарски манталитет на всички участници от движението на пътя, самите хора трябва да се променят, били те на 2, 4 или 16 колела. :th_up

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Вто 14 апр 2015 23:30

Същия въпрос щях да задам току що. Те и мотоциклетистите не са света вода ненапита, ама айде - темата сега е за един, който се опитва да ги трепе.... Сега ще ме оплюят моторджийте, ама карат като луди, по мое мнение някои без да мислят- явно не им е мил живота...Последна случка - пътя първомай- горски извор, наредил съм се зад тир, да го изпреваря, гледам в огледалото няма никой, отсреща колите минаха, аз газ... тръгвам да изпреварвам тира- отзаде клаксон от пистак идващ с 200 сигурно, и ми маха и ми прави неприлични знаци с ръката....Аз нито съм наркоман нито освидетелстван, нито нищо, но тая му постъпка на моторджията така ме афектира за момент, че и аз бих го святнал с колата- те не си правят сметка- колата ми тежи 1200 кила, тоя глупак с пистака е 200 кила, само ако го докосна и е :bishop . Който и се обижда - така си е... А тоя с голфа е случай за старите закони :death

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 14 апр 2015 23:39

Темата беше далеч от плоското определяне на хората като мотористи, голфаджии, пасатаджии, пешеходци, софиянци, чужденци и т.н.

Нека не изпадаме в подобни смешни генерализации

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 14 апр 2015 23:39

То затова хората си купуват скутери, мотори....За да бъде по-лесно придвижването в големите градове...Това, че българина докато е карал курсовете не е чел и учил...не е проблем на хората които са избрали двуколесния транспорт :

(2) Водачът на пътно превозно средство е длъжен:
да бъде внимателен и предпазлив към уязвимите участници в движението, каквито са пешеходците и водачите на двуколесни пътни превозни средства;

Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.

(3) Броят на пътните ленти се определя от пътната маркировка или от пътен знак, а когато няма такива - от водачите, съобразно широчината на платното за движение, широчината на недвуколесните пътни превозни средства и от необходимото странично разстояние между тях.

Ако трябва да се води статистика...айде моля, сещате се на къде клонят везните...Аз до сега за 7 години каране, 2 години само в куриерска фирма не съм имал нито 1 случай да ми святка моторист, да ме псува или да ми показва каквито и да е било знаци....Защо ли? Ами защото докато карам очите са ми на 4 и ако трябва поглеждам 5 пъти преди да изпреваря, заобиколя или каквато и да е било реакция от моя страна. Това си ми е правило особено пролетно-летния сезон. Няма как да стане да ми тежи на съвестта цял живот, че съм утрепал някой по невнимание....Разбирам някой да се нацепи в мене от зад директно, или да влезе в колата ми когато прави неправилно изпреварване.....и тогава пак няма да се чувствам човек. Да в София например е отврат да се кара в задръстване и винаги ако няма как да мина най-вдясно на платното за движение, ако видя моторист си прибирам огледалото...щото знам, че на човека грам не му е гот да седи на 40 градуса или да го брули дъжда. Е на това му се вика толеранс към по-уязвимите участници в движението...Няма как бате, да надуеш чалгата, да не знаеш къде се намираш и да караш като кон с капаци.....

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 14 апр 2015 23:57

Vlad777 написа:Мотор без регистрационни номера... гонки... Къде е приликата със случая, освен наличието на мотоциклет в уравнението?

Наличието на два мотоциклета, на единия от които е избягал моторист след катастрофата. Обаче нямаме клип, а имаме труп. Кой е виновен?

kostik написа:icoico Бездействието не е наказуемо фактически,само морално(изключваме лица на реда, лекари и други)...

И откога това?

НК
Глава втора
ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ ЛИЧНОСТТА
Чл. 139. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 103 от 2004 г., в сила от 1.01.2005 г.) Който при непосредствена опасност за живота на другиго не се притече на помощ, която е могъл да му даде без опасност за себе си или за другиго, се наказва с пробация до шест месеца или с глоба от сто до триста лева.
Чл. 140. (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 1.01.2005 г.) Водач на превозно средство, който след превозна злополука, в която има участие, не окаже необходимата помощ на пострадалото лице, която е могъл да му даде без опасност за себе си или за другиго, се наказва с лишаване от свобода до една година или с пробация.

Викаш той в гонката е участвал,а в злополуката не? :rolleyes

vucata написа:То затова хората си купуват скутери, мотори....За да бъде по-лесно придвижването в големите градове...Това, че българина докато е карал курсовете не е чел и учил......

А, аз съм чел:

Чл. 21. При избиране скоростта на движение
на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава следните стойности
на скоростта в km/h:

Категория А: Населено място- 50 км/ч. Извън населено място -80 км/ч. Автомагистрала -100 км/ч.
Чл. 25. (1) Водач на пътно превозно средство, който ще предприеме каквато и да
е маневра, като например да излезе от реда на паркираните превозни средства или да
влезе между тях, да се отклони надясно или наляво по платното за движение, в частност
за да премине в друга пътна лента, да завие надясно или наляво за навлизане по друг
път или в крайпътен имот, преди да започне маневрата, трябва да се убеди, че няма да
създаде опасност за участниците в движението, които се движат след него, преди него
или минават покрай него, и да извърши маневрата, като се съобразява с тяхното
положение, посока и скорост на движение.
(2) При извършване на маневра, която е свързана с навлизане изцяло или
частично в съседна пътна лента, водачът е длъжен да пропусне пътните превозни
средства, които се движат по нея. Когато такава маневра трябва едновременно да
извършат две пътни превозни средства от две съседни пътни ленти, с предимство е
водачът на пътното превозно средство, което се намира в дясната пътна лента.
Чл. 26. Преди да завие или да започне каквато и да е маневра, свързана с
отклонение встрани, водачът е длъжен своевременно да подаде ясен и достатъчен за
възприемане сигнал. Сигналът се подава със светлинните пътепоказатели на
превозното средство, а за превозните средства, които нямат светлинни пътепоказатели
или те са повредени - с ръка. Сигналът, подаван със светлинните пътепоказатели,
трябва да е включен през цялото време на извършване на маневрата и се прекратява
веднага след приключване на маневрата. Сигналът, подаван с ръка, може да бъде
прекратен непосредствено преди започване на маневрата

realprofesora
Автомобил: GolfIII
Двигател:

Мнениеот realprofesora » Сря 15 апр 2015 1:23

Връщам се от Норвегия към България с жена ми в нашето Пежо 307SW 1,6HDI 110HP. В тази така добре уредена страна Норвегия, максимално разрешената скорост за движение по магистрала е 90км в час , ДА 90 КМ/Ч. Пред мен караше бяло ауди с два ауспуха(конски сили -като за бяло Ауди с два ауспуха), вътре две мадами, зад мен мотоциклет с незнайни конски сили-пистак. Точно така се движихме -в тази последователност в продължение на над 320км магистрала без да надвишаваме така заветната за норвежците скорост по магистрала от 90км/ч.Извънградско 80, градско 50.
В Норвегия, ако на някой му се кара бързо, има един път-магистрала близо до Осло, на който е позволено "космическата скорост" от 110км/ч. И това, ако не е екстремално , здраве му кажи. :icon_lol
Тук в БГ явно сме от друго измерение.
Онзи ден отивам в Казанлък и влизам в града, намалям от 120 на 70 и отзад един ме натиска все едно съм спрял.....и съответно в града ме изпреварват като да съм...ами нямам думи.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 15 апр 2015 11:13

realprofesora написа:В тази така добре уредена страна Норвегия, максимално разрешената скорост за движение по магистрала е 90км в час

А в Германия не е. И пак има многократно по-малко инциденти и смъртни случаи по магистрала, отколкото по другите пътища. А в Норвегия като нищо има сняг 9 месеца в годината. Нормално е ограниченията да са различни. Тук на някои места тази година почти не са виждали сняг.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 15 апр 2015 12:17

Абе някой чувал ли е, виждал ли е водач на "двуколесно превозно средство" различно от количка с 2 колелета и велосипед :biggrin , който да е глобен за превишвна скорост или нарушаване на правилата за движение, май наистина никой не е. Ами за съжаление, странно но е така. Казвам за съжаление, защото основния проблем е наглостта и високата скорост. Вижте колко младежи, да не кажа деца губят живота си нелепо с тези мотори, а му викат адреналин преди стане белята. Никой не защитава кретен със Голф.
Аз не мога да разбера, защото въобще има хора, които защитават нарушители, били те на едно или две колела!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 15 апр 2015 12:26

realprofesora написа:Връщам се от Норвегия към България с жена ми в нашето Пежо 307SW 1,6HDI 110HP. В тази така добре уредена страна Норвегия, максимално разрешената скорост за движение по магистрала е 90км в час , ДА 90 КМ/Ч. Пред мен караше бяло ауди с два ауспуха(конски сили -като за бяло Ауди с два ауспуха), вътре две мадами, зад мен мотоциклет с незнайни конски сили-пистак. Точно така се движихме -в тази последователност в продължение на над 320км магистрала без да надвишаваме така заветната за норвежците скорост по магистрала от 90км/ч.Извънградско 80, градско 50.
В Норвегия, ако на някой му се кара бързо, има един път-магистрала близо до Осло, на който е позволено "космическата скорост" от 110км/ч. И това, ако не е екстремално , здраве му кажи. :icon_lol
Тук в БГ явно сме от друго измерение.
Онзи ден отивам в Казанлък и влизам в града, намалям от 120 на 70 и отзад един ме натиска все едно съм спрял.....и съответно в града ме изпреварват като да съм...ами нямам думи.

Мани ги тия тъпи норвежци. Скандинавците са тъпаци, а ние сме умници.

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Сря 15 апр 2015 19:30

Момчето причинило тези събития просто не е наред психически.Не контролира и не осъзнава деиствията си във определени периоди.Други са органите допуснали тои да кара автомобил или да не се лекува доколкото е възможно.Цялата страна е скочила наистина срещу него и със право донякъде...но когато мозъкът на момчето не функционира правилно как тои може да се осъзнае какво прави и защо.Саморазправа срещу болен човек не е някаква висша форма на справедливост...

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Сря 15 апр 2015 19:38

По тази логика всички затворници в пандиза трябва да ги изкараме "психично болни" и да ги оневиним и лекуваме.Каква е разликата между луд и престъпник?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”