Vlad777 написа:От всеки 10 лв изхарчени от държавата, 3 се връщат под масата на този, който ги плаща, 3 стават печалба за този дето е спечелил поръчката и 4 лв се плащат на подизпълнителя, който е нает от спечелилия поръчката да свърши работата. Той я върши за 3.50 и взима 0.50 лв печалба. Това е схемата, която безпроблемно работи от години насам и среща подкрепа сред населението (овцете) на тази територия. Работа, която може да се свърши за 4 лв, държавата дава за нея 10, за да има милиардери сред управляващите и техните приближени. И сега се радваме на новата магистрала, която струва 40 милиона, но за нея са платени 100 милиона. Важното е да се строи. А и хората са доволни. Боли ги тях фара, че с тия 100 милиона в една нормална държава с работещо правосъдие освен магистрала можеше да има и 5 училища и 5 болници построени. Неграмотният човек няма как да я направи тази сметка. А неграмотните се толерират и създават. Както и неработещото правосъдие.
Това е много точна сметка, бащата искаше да прави едни неща преди години и да кандидатсва за средства... появи се един измислен герой, който му го сметна точно по този начин с обещанието да бъде удобрен на 100% без никакви забавяния и спънки и всички документи ще ги подготви той заедно с екипа му в сянка. Тук не говоря за асфалт или държавна поръчка, а за субсидия. Дори Раданчо се изтърва вчера в един сутрешен блок и обяви точните проценти "30" Бичът на тези политици е че не са особено умни и лъжите им лъсват, защото са съшити с беликонци и се оливат постоянно.
Относно винетките... Тия пари си влизат във вортекса и излизат където им потрябват, така че аз не мисля, че е редно.
оф-топик: Някой по-горе писа за образователен ценз. Аз си мисля че образователен ценз не може да има, но много елегантно може да се премахнат цифрите от бюлетините, като по този начин не се ограничават правата на орките.
Като цяло наистина има много прости индивиди в обществото, но това не значи, че нещата са сложни, дори напротив, в основата си нещата са много елементарни.