Какво ми се случи на ОМВ

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
kossis
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво ми се случи на ОМВ

Мнениеот kossis » Пет 05 авг 2016 8:37

Абе то събира, ама си ева мамта :smile
Явно тоя Пасат е с тип резервоар от странните Немски решения. Преля от снадката на тръбата под колата и тази сутрин даже продължава да капе под задният багажник. Явно не е уплътнена и не е добре да се пълни го горе резервоара.

Щом продължава да капе още, значи не е проблем на обезвъздушаване, понеже после аз пак го натисках този обезвъздушител.
Явно резервоара събира около 65 - 70 литра. Имах около 15 литра (до втората чертичка или според борда за 110 км) и събра към 50 още, ама колко точно изтече не знам.

Следващото ми пълнене до горе няма да е с доливане определено. Ще се смята колко има и колко да доливам.

Друг с подобен проблем има ли така да му изтича горивото при преливане ? :rolleyes

Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Мнениеот Lupender » Пет 05 авг 2016 9:17

Колега, случайно да си си тръгвал от бензиностанцията (или жена ти) с пистолет в гърловината? Е, на мен ми се случи - заредих си и влязох да плащам, излизам, паля и тръгвам и... вадя маркуча от бензиноколонката - идиота на бензиностанцията след мене отворил резервоара и напъхал пистолета пак... та след тази случка се появи описания от тебе проблем - стигне ли до гърловината горивото и почва да тече. Вероятно става въпрос за подобен проблем (без значение дали е причинен от пистолет на бензиноколонка).

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 05 авг 2016 9:23

Абе за сега такава простотия не съм правил. Но предишният Жабар какви ги е вършил сигурно и той вече не помни.

Самоче не виждам връзката каква е.
Дали ще го забравиш този пистолет или не в резервоара. Въпроса е дали си пълнил до капачката. От там нафтата е агресивна. И ако е имало уплътнение то може да се е прецакало с годините и от стареене и от Нафтата. А може и да няма такова изобщо.

Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Мнениеот Lupender » Пет 05 авг 2016 10:14

Връзката е, че пистолета ти чупи (пука) гърловината и като стигне горивото до там и почва да тече.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 05 авг 2016 10:20

Може, но колегата Донкихот в другата тема с подобренията ми подсказа нещо което е възможно и аз съм го развивал на бенз Пасата и на Аудито на Брато. а именно гайката на помпата в резервоара. Тука при мазната Нафта може да се е отвила леко, понеже знае че ще ми се наложи да наливам до горе някога и само ме дебне. :smile

Та ще я проверя и ако е охлабена- дървено трупче и чук в дясна посока е лека. :icon_lol

Както се казва питай патило !

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”