най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
lyuboo
Автомобил:
Двигател:

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот lyuboo » Пет 09 дек 2011 20:40

Днес дойдоха и моите крушки. Нямам търпение през уикенда да ги пробвам.
Прикачени файлове
PC092412.JPG
PC092413.JPG

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Съб 10 дек 2011 2:34

Bobi85, откъде знаеш че Cool Blue Hyper 5000K е нелегална :roll: Ако е нелегална трябва да си има надпис на нея както на моите например си пише и на кутийката и на самата крушка "Not for use in EUROPE"

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Съб 10 дек 2011 2:38

Има си надпис "Off-road only" и "Not recommended for use in USA and Europe" или нещо подобно

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Съб 10 дек 2011 9:29

Колегата по-назад е писал за LED лампата, обаче лед фара е със специален по вид рефлектор, като невероятно специалнто му е, че е разчупен по определн начин и самите лед фарове имат леща (ама не за ядене ами лупа), която разсейва или насочва, най-често и двете едновременно.Така че, на нашите кочини тука за да се вгради лед лампа трябва и да се интегрира лед фар.Иначе светят наистина страхотно и са с мощности от 3 до около 10 вата като най-масова е 5 ватовата мощност на диодчето. И сега давам пример CREE Q3-5W погледнете го, който не е и ако има как да видите как свети ще се впечатлите мноооооооооогоооооо. Ето едно две линкчета http://www.cejo.com/product.php?id_product=1817362972
http://www.cree.com/products/xlamp.asp#selector
На скоро едно момче с една тойота аурис дойде с въпрос може ли да сложи диодна светлина без много преправяне-естесвено, отговора бе НЕ, ама му присъдихме един диод с цокъл от крушка HB3 и светна сериозно, но според мен не става за каране, щото светна като лъч напред затова рефлектора и лещата са в употреба - па то и цената на лед фара е около 450 евро за тая тойотка тей че правете си изводи.

....и относно рали лампите дето съм писал за тях.Инфо из интенрет четете иначе аз кво да кажа тая светлина не е нормална никак - адски силно и ярко свети като на правилния фар да ре1ем тоя дето предлагат пройзводителите на на хела пише че светлинния поток е от 250-400 лумена температурата е 4300К и просвета е до 350 метра- като тези метри са тея дето са ефективните за човек т.в. дето се виждат от колата на вън иначе на вън сигурно на 500 метра осветява .....ужас

Потребителски аватар
Sparco_stz
Автомобил: vw golf mk2
Двигател: ez

Мнениеот Sparco_stz » Съб 10 дек 2011 18:51

Колеги някой зимал ли е найт бреикър плюс от метро?Аз земах х1 цената беше около 12-13 лв. крушката ама нещо не съм очарован.Някой ако е зимал от там моля да сподели как са крушките.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Съб 10 дек 2011 18:52

Аз от там ги взех.
Не виждам каква ще е разликата с тези от другите магазини.
Просто толкова си могат.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Съб 10 дек 2011 19:12

xalerrelax написа:Аз от там ги взех.
Не виждам каква ще е разликата с тези от другите магазини.
Просто толкова си могат.

А вие какво очаквате от крушка 55W ?!
Ксенона заслепява, тия са слаби ...Много добре си светят за халогенни крушки, както и Филипса, вече е въпрос на предпочитание и вид експлоатация кой какви цветни температури ще предпочете ....
Колега Valiosport слага мощни, направихме го луд в тая тема ....ксенон е мръсна дума, тия са слаби.... еми mhihi

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Съб 10 дек 2011 19:16

Bobi85 написа:Има си надпис "Off-road only" и "Not recommended for use in USA and Europe" или нещо подобно
Нещо ги харесах, колега я дай повечко информация :Mr Green Fun А колкото до надписа, се правят тестове на крушките и ако заслепяването на насрещните е в повече следователно не са за пътя :deal Аз преди имах някакви ментета 60/55В не помня точно каква марка ама беше нещо нечувано и всяка трета кола ми присветкаше че я заслепявам :Mr Green Fun Така че за заслепяването на насрещните не е важна само мощността на лампата :idea: Между другото се чудя ако сложа 4 халогена Hella Rallye 3000 над капака и ги вържа към дългите дали ще ми стига генератора :talk: :Mr Green Fun

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Съб 10 дек 2011 20:31

valiosport написа:
Bobi85 написа:Има си надпис "Off-road only" и "Not recommended for use in USA and Europe" или нещо подобно
Нещо ги харесах, колега я дай повечко информация :Mr Green Fun А колкото до надписа, се правят тестове на крушките и ако заслепяването на насрещните е в повече следователно не са за пътя :deal Аз преди имах някакви ментета 60/55В не помня точно каква марка ама беше нещо нечувано и всяка трета кола ми присветкаше че я заслепявам :Mr Green Fun Така че за заслепяването на насрещните не е важна само мощността на лампата :idea: Между другото се чудя ако сложа 4 халогена Hella Rallye 3000 над капака и ги вържа към дългите дали ще ми стига генератора :talk: :Mr Green Fun

Такива фарове мисля, че нямаш право да ги караш без калъфи, поне преди така пишеше в закона ....
А и ме спираха доста с Уазката ....и ги махнах че ми писна ...
Като казвам спират, спират през деня, дори и да не са вкл. ... eusa

П.П Такива фарове не ти и трябват .... освен ако не си Кен Блок и да караш на тъмно в рали Финландия :mrgreen: :drunk

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Съб 10 дек 2011 21:39

Нищо им няма на тези от Метро, преди месец боднах две Н1 Наийбрейкър и още си светят, доволен съм, дори смъкнах фаровете една позиция, че почнаха да хвърлят по-далеч :lol:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 10 дек 2011 21:43

Крушките Осрам за метро и за останалите магазини се зареждат от едно и също място.

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Съб 10 дек 2011 23:21

JC написа:
valiosport написа:

Такива фарове мисля, че нямаш право да ги караш без калъфи, поне преди така пишеше в закона ....
А и ме спираха доста с Уазката ....и ги махнах че ми писна ...
Като казвам спират, спират през деня, дори и да не са вкл. ... eusa

П.П Такива фарове не ти и трябват .... освен ако не си Кен Блок и да караш на тъмно в рали Финландия :mrgreen: :drunk
Ти остави калъфите, ама генератора е малък няма откъде да му дойде ток дори да ги имам mhihi Някой може ли да каже откъде могат да се купят Cool Blue Hyper 5000K и на каква цена за крушка H4 цокъл :bowdown Дали ще осветяват по-добре от Silverstar, че сега карам със Silverstar :Mr Green Fun

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Нед 11 дек 2011 0:12

IvanMan написа:Крушките Осрам за метро и за останалите магазини се зареждат от едно и също място.

:да: Все пак са им официален представител.

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Нед 11 дек 2011 12:22

Аз ги купих от официалният им представител в София - Алфалайт (http://www.alfalightbg.com/) .Комплeкт H7 струваха 32 и нещо.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 11 дек 2011 21:39

Алфалайт не са вносител или представител на Осрам.
Те зареждат и продават крушки на Осрам както и много други фирми в България.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”