Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
i_cenov
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот i_cenov » Пон 31 окт 2011 9:37

joromnt написа:Kleber Krisalp hp2
Bf goodrich G-force winter
Някой може ли да ме ориентира кой от двата модела да избера?

Карах си Г3-то с Kleber HP2 и като цяло съм доволен от гумата. Един колега пък кара Мондеото с BG goodrich и също е доволен.

Потребителски аватар
z1ggygo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот z1ggygo » Пон 31 окт 2011 13:28

Дебика фриго 2, сава с3 или ханкок в442 ?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 31 окт 2011 13:46

Skoda,Volkswagen или Audi, това ли питаш mhihi

Потребителски аватар
z1ggygo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот z1ggygo » Пон 31 окт 2011 14:06

изобщо не им разбирам брато ..? демек всичките един дол дренки така ли :|

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 31 окт 2011 14:21

Е както искаш така го разбирай. Ако Шкода и Ауди са един дол дренки за теб... mhihi

Потребителски аватар
z1ggygo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот z1ggygo » Пон 31 окт 2011 14:31

ами дебиката 90лв, ханкока 105.. как да е ;] живи и здрави и успешна седмица на всички !

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 31 окт 2011 15:33

hooligan_sk написа:Карал съм с Гудрич, нямам фрапантни забележки, но с изключение на актуалните Корморан Б2, всички друго гуми които съм карал са по-добри на заснежен/заледен път. Това са Барум поларис 2, Гиславед Нордфрост3(тези са изрудски), някъв Клебер, Сава С3, Гудиър УГ7+ и можеби още някви за които не се сещам...

Ами то избора е за гуми до около 100-120 лв на тоя размер. Преди да се загледам по сайтовете, мислех Гиславед да взема. Има разни вариации на Гиславед в момента на пазара, но въпросния модел NordFrost3 не се предлага на нашия пазар в момента.
...за съжаление Nordfrost вече не се предлага за нашия пазар. Тъй като този модел е предназначен за държави с екстремни зимни условия и непочистени пътища, а ние сме в Югоизточна Европа, oт Continental са сметнали, че в България няма нужда от такива гуми.

Ориентирал съм се към по-евтините понеже нито съм екстремист, нито имам грандиозен преход зимата. Класациите не ги гледам изобщо, това там за мен си е чиста проба реклама на новите модели!
Гледам шарката на Гуудриджа - не ми се вярва да е кой знае колко проходима в пресен сняг. На мокро и при киша сигурно ще е добре работата, с тия канали ще изхвърля водата. И на сухо ще е добра предполагам.
Клебер-а обаче ги няма тия канали, не знам кво ще прави в киша и в мокро. За сметка на това има доста симпатична шарка и в пресен сняг предполагам че ще драпа яко.
Това си е мое лично мнение, не ангажирам никой с него. Едва ли е вярно на 100%, аз за това питам тук, има доста грамотни хора, много хора споделят и личен опит.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 31 окт 2011 15:35

z1ggygo написа:ами дебиката 90лв, ханкока 105.. как да е ;] живи и здрави и успешна седмица на всички !

Първо питай къде е правен тоя Ханкоок, четох мнения на няколко места че се произвежда в Китай. А по принцип идва или от Унгария, или от Корея.

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пон 31 окт 2011 15:42

Колега по отношение на Гудрича не мога да изкажа мнение, защото не съм ги ползвал, но вчера смених гумите и си сложих зимните, които са именно Клебер :) Това ще им бъде 3-ти сезон (тоест 2 съм ги карал вече)! Гумаджията ги помисли за нови! Мнението ми е доста добро за тях! На сняг и мокро са доста добре, дори на сухо са перфектни! Това което ми прави впечатление е, че не се износват бързо! Като цяло смятам, че са добро решение в средния клас! Естествено, че сигурно може да се намери нещо по-добро, но вече отиваме на премиум марките и разликата в цената може да достигне 30-40 лева за бройка, което според мен си не е малко :beer

Потребителски аватар
motofan
Автомобил: A4
Двигател: 1.8T

Мнениеот motofan » Пон 31 окт 2011 16:07

motofan написа:...въпросните bf goodrich g-force winter ги карах 2 зими (все още съм с тях ),но това са им последните дни ОТПРЕД !!!....пълна скръб са ,не искам да изпадам в подробности ,но миналата зима се принудих да сложа смотаното си Марангони с 4 мм грайфер отпред за да се движа в снега maikomila . Тези гуми не стават за сняг!!! Това е личното ми мнение и не ангажирам никой с него. В момента БФ-а има поне 5-6 мм ....и ще отиде отзад ,а за отпред май ще има 2 нови китаеца от небезизвестната марка Съни :Mr Green Fun ....дреме ми ,китайски били ,твърди били ,обаче вървят чудесно в снега!!!
..а и са с 0.9мм грайфер :shock

... :oops: ....потънах с 2 броя TOYO snowprox....по 110 левчета парчето....ТРЯБВА да съм доволен....ще видим :screwy

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 31 окт 2011 17:44

Гледам и не вярвам на ушите си :shock
Един се ударил заради Гудрича,друг си слагал Китайки с 0,9мм грайфер и били по-добри,трети му пречели гумите да кара :063:
Аз съм доволен от модела на Гудрич - и на сухо и на мокро и на сняг...за лед няма да коментирам-излишно е.
Не твърдя,че са най-хубавите,но не бих сменил и две от гумите си за 2 тира с регенерати,3 тира с китайки и 15 броя Барум. Лично мнение :lol:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 31 окт 2011 17:45

joromnt написа:
z1ggygo написа:ами дебиката 90лв, ханкока 105.. как да е ;] живи и здрави и успешна седмица на всички !

Първо питай къде е правен тоя Ханкоок, четох мнения на няколко места че се произвежда в Китай. А по принцип идва или от Унгария, или от Корея.

Hankook според мен като марка е много пред тези две лоу-енд евтинджоси. Корейска марка е, гумите идват или произведени в Корея или в Унгария, където имат завод, доколкото зная.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 31 окт 2011 17:46

motofan написа:... :oops: ....потънах с 2 броя TOYO snowprox....по 110 левчета парчето....ТРЯБВА да съм доволен....ще видим :screwy

Навремето имах едни Тойо. По пластмасови гуми не съм имал, дано нещата са се променили...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 31 окт 2011 17:49

stefan4o написа:
joromnt написа:

Hankook според мен като марка е много пред тези две лоу-енд евтинджоси. Корейска марка е, гумите идват или произведени в Корея или в Унгария, където имат завод, доколкото зная.

Да ама има оплаквания из нета, че от този "сезон" са Made in China :да:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 31 окт 2011 17:51

Може, моите ги вземах миналата година и са си made in korea. Ако са направили завод и в Китай е възможно. Все пак съм убеден, че дори и китайско производство ще са по-добре от дебица и подобните й марки...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”