кво правите ако свещите са така клеясали че не могат да се отвият ? Не искам да ги напъвам много, страхме е че ще загладя резбата и после- майка плачи грамофон свири
Отвиване на свещи ...
- cerosina
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Отвиване на свещи ...
Здравейте,
кво правите ако свещите са така клеясали че не могат да се отвият ? Не искам да ги напъвам много, страхме е че ще загладя резбата и после- майка плачи грамофон свири
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Отвиване на свещи ...
momcho написа:Здравейте,
пробвай да полееш със Кока кола няколко пъти и изчакай,сигурно ще ти се стори смешно но вуйчо ми има транспортна фирма с тирове и ми е казвал че майсторите му предпочитат Колата за отвиване на болтове пред специалните продукти
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз гледах предаването и разбрах, защо никога не съм имал добри резултати с Кока-колата, за препаратите, обаче спор, че работят няма - такива невъзможни неща съм отвил с това UV-40, че наистина вярвам, че е най-доброто на пазара. Има и едно, което замразява и е за най-тежките случай, но не знам марката.
- Lyubo_Toshev
- Автомобил:
- Двигател:
Кока кола или Пепси кола(понеже работя в Завода на Пепси в Благоевград) действат, но САМО КОГАТО Е КОНЦЕНТРАТ, а той по магазините не се среща. В някои барчета ползват пост-микс апарати (наливна кола) от там, ако ви дадат малко концентрат на кола пробвайте с него и ще си говорим. Разредимостта на концентрата е 1/10!!!!
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
Vento написа:Това, че Кока-Кола-та помага в такива случаи, е абсолютен мит! Даже ония от предаването "Разбивачи на митове" го пробваха и установиха, че действието се дължи на слабата лимонена киселина вътре... демек същият ефект има и ако го залееш с лимонов сок...
Киселината в колата е фосфорна, преобразува желесните окиси във фосфати (сущото го прави и ръждопреобразувателя) и никак не помага на развиването. WD-40 като начало, а има и къде по-учени средства на Molykote например.
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Не сте стигнали до конкретика в отвиването... при мен една от 4-те така е спекла (копеленце мръсно), че имам чуството, че ще я скъсам като напъна. Идеи как да я развия приемам - ВД40 не работи 2 дена подред поливам обилно, сега отивам да и ливна кола да видим кво ше стане, ако и това не помогне чух за някво мехлемче което го използвали да развиват спекли винтове на сругове/фрези, които се нагряват яко... та ще търся него. Няма да ви се разсърдя за всвежи идеи...
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

по-евтино е от ВД-то и работи безотказно
с Мос2 добавка е уж
ползвал съм и на локтайт това е по-добрия избор
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Свещи се се притягат и развиват с малко WD40 на ЗАГРЯЛ мотор.
Палиш, чакаш да стигне 90 градуса, гасиш, пръсваш с препаратчето и после лекичко с ключето
Успех
Палиш, чакаш да стигне 90 градуса, гасиш, пръсваш с препаратчето и после лекичко с ключето
Успех
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”