Снощи участвах в ПТП. Виновен бях аз - като се включвахме в движението по един булевард, при потеглянето ударих колегата пред мен,понеже гледах назад за идващи автомобили
(Не знам дали той пък не беше ударил спирачки заради този пред него... но това няма значение). Та огледахме пораженията - в тъмницата която беше на неговата кола не изглеждаше да има и драскотина, а на мойта имаше малко отчупена пластмаса от номера. Решихме, че няма причина да се разправяме с протоколи, КАТ и т.н. и се разделихме по живо, по здраво. По-късно обаче, на светло, се оказа че бронята заедно с фаровете е хлътнала 2-3cm навътре и не ми се отваря предния капак
Колата има автокаско, но нали не попълнихме двустранния протокол за ПТП... и сега се чудя какво да правя. Дали да разкажа на застрахователя какво се случи в действителност или да се опитам да представя пораженията като паркинг щета (все едно някой ме е треснал и е офейкал).
Не съм си имал до сега много зимане-даване със застрахователите, та ще съм благодарен ако има някой с повече опит да ми светне лампата