Здравейте колеги,
След 6 години без санкционирано нарушение и на мен се случи. Гражданска отговорност ми е изтекла преди 2 дена и съм забравил да я подновя и тази вечер след като отказах да платя на ченгетата ми писаха акт. Някой може ли да ме "светне" как да намаля глобата си и да сключа ли ГО преди да са ми върнали талона?
Шофиране без ГО
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Шофиране без ГО
Последна промяна от nurv на Пет 16 апр 2010 22:59, променено общо 1 път.
Re: Шофиране без ГО
Ако някой се навие да ти направи застраховка с задна дата, мисля че акта ще отпадне. Тва не съм ти го казал аз.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Колега а нацяло ли ти е изтегла гражданската или само падежа?
- nurv
Годишна е, тоест нацяло.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
При падежите има вратичка,но тук....лошо.Все пак си прочети общите условия на полицата,но ме съмнява.
Това за ГО със задна дата мисля,че няма да мине.
Това за ГО със задна дата мисля,че няма да мине.
- dnn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
400 лв е акта в кат

- nurv
И на мен така ми казаха ченгетата. Здраве да е, виновен съм. Ако някой все пак знае как да намаля глобата нека пише.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
nurv написа:И на мен така ми казаха ченгетата. Здраве да е, виновен съм. Ако някой все пак знае как да намаля глобата нека пише.
сключване със задна дата
възражение
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не се лъжете на това сключване със задна дата,ще изгорите много по лошо от 400лв.-не че някой ще се навие да ви направи ГО или Каско със задна дата 

Мисля , че имаше гратисен период от 15 дена за тия неща. На един познат преди 2 месеца му писаха акт от 400 лева за изтекла гражданска, след като разбра за гратисния период май обжалва нещо не съм запознат натам с нещата , но накрая плати 20 лева глоба само и 400те лева акт падна.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Това важи ако си плащаш ГО на вноски и е в някой от междинните термини. При ГО с годишна давност след изтичане няма гратисен период за съжаление или поне аз така знам.Altec написа:Мисля , че имаше гратисен период от 15 дена за тия неща. На един познат преди 2 месеца му писаха акт от 400 лева за изтекла гражданска, след като разбра за гратисния период май обжалва нещо не съм запознат натам с нещата , но накрая плати 20 лева глоба само и 400те лева акт падна.
Можеш да опиташ да обжалваш в съда и да приложиш доказателства за плащане на n=на брой ГО за предишните години, като покажеш колко си примерен, Съда по изключение би могъл да уважи желанието ти да платиш по-малка глоба или в най-добрия случай да отмени акта. Пробвай, нищо не ти пречи, а междувременно си направи ГО.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
За 2 дни
Гадове са тия...
Със задна дата съм чувал, че става, един колега така го бяха хванали и даже самите ченгета са му казали да си я направи така, после с обжалване щял да падне акта. Все едно си си забравил полицата и стикера...
В понеделник ще го питам какво стана с неговия акт...

Със задна дата съм чувал, че става, един колега така го бяха хванали и даже самите ченгета са му казали да си я направи така, после с обжалване щял да падне акта. Все едно си си забравил полицата и стикера...
В понеделник ще го питам какво стана с неговия акт...
Дори и да се издаде със задна дата пак ще трябва да се плати някакъв акт или фиш, но определено няма да е такава голяма сумата. Говорейки за нея, те кога я направиха такава
Преди две години беше от 100 до 500 за физически лица и от 500 нагоре за юридически. Тогава за да ти напишат 400-500 лв акт трябваше доста да си провинил или да нямаш ГО от няколко месеца.

Vladko написа:Не се лъжете на това сключване със задна дата,ще изгорите много по лошо от 400лв.-не че някой ще се навие да ви направи ГО или Каско със задна дата
Ако те хванат какво си направил, ще изгориш вярно е. Въпроса е че ако не се издъниш, след обжалване акта или отпада или става минимална глобата. Минаваш с номера че не си залепил новата застраховка. Относно каско-то, хора всякакви и в тая страна срещу рушвет и колата на президента продадоха преди време, че едно каско ли да не направят

- nurv
Благодаря на всички отзовали се. Това със задна дата не ми се нравеше много акто идея и си сключих по редовния начин. Не че 400 лева са малко пари, но в крайна сметка вината си е в мен. Негативното в цялата история е, че полицаите се опитаха да ме агитират да ходя да тегля пари, да се обадя да ми донесат, за да не ми пишат. Даже единия си позволи да коментира колко съм бил * щом не искам да мина с рушвет. Как да е, пари се печелят, дори по време на криза. Благодаря ви! 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”