vasstop vs. KAT -> 1:0, НП отпадна!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

vasstop vs. KAT -> 1:0, НП отпадна!

Мнениеот vasstop » Съб 24 юли 2010 20:27

Привет колеги,
Реших да споделя моя опит с обжалването на един акт и едно наказателно постановление, което цели да ми отнеме свидетелството за правоуправление на МПС за 2 месеца / 10 к.т. и 150лв. глоба, защото на извънградски път ме спират при засечена скорост с радар 84 км/ч. и при 'временно' ограничение на скоростта - 40км/ч.

Та да започнем отначало.
Датата е 12.Окт.2009г., моя милост си пътува сам, спокойно, от В. Търново за София.
В участък от пътя, обл. Ловеч, общ. Угърчин, на разклон за с. Лесидрен при поставен пътен знак Б-26 ограничаващ скоростта на движение до макс. 40км/ч. заради временни ремонтни работи на пътя, тип "подрязване на храстите" от лявата ми страна, скрили се в гъст храсталак изкача чичко полицай и по надлеждния ред ме спира за проверка.
Съответно ме кани да отида и да видя до патрулния автомобил за какво нарушение съм спрян.
Бях първа кола в колона, точно преди знака намалих малко и съвсем не очаквах да има проверки точно на това място.
За сведение пътувам почти всеки уикенд по този път София - В. Търново - София.
Рядко си позволявам да карам с повече от 20км/ч. над ограничението, особено ако има хора близо до пътя.

В резултат виждам аз дата, час и скорост на система за радарен контрол ТР-4, искам да видя стикер за минал преглед, всичко е ок.
Репликата на "актосъставителя" - "Еее глей как караш бе, ше утрепеш хората!!!"
Пожелах да видя рег. номер на автомобила регистриран на устройството за засичане на скоростта - отговорът беше: "Това устройство не може да записва номера на автомобила".

Написаха ми следният акт:
В.С.В.
мл. к-р при РПУ на МВР гр. Угърчин
свидетел: В.Ц.С.
гр. Угърчин, ..., ЕГН **********

СУМПС номер ********, изд. МВР Благоевград
на 12.10.2009г. в 10.20ч. на ПП д-у 22км в посока гр. София управлява ла Тойота с рег. н. С****ХК със
скорост 84 км/ч. при урегулирано ограничение със знак Б26 40 км/ч. и участък от пътя в ремонт Скоростта
установена, показана и видяна от водача с TR-4 ив 21d (това тук накрая почти не се чете какво е)
с което е нарушил чл. 21 ал/2/ ЗДвП
Иззех като доказателства КТ н. *******
Възражение:
"Устрйството, с което е засечена скоростта на управляваното от мен МПС не показва номера на автомобила,
който управлявах. Това не е скоростта с която се движех в посочения участък"

Писах възражение, взеха ми талона, взех си акта и беж да ме няма.
Следва продължение...
Прикачени файлове
lesidren2.jpg
Мястото, на което ме спряха

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Контакти:

Re: vasstop vs. KAT -> 1:0, засега...

Мнениеот vasstop » Съб 24 юли 2010 20:31

В тридневен срок имам право да обжалвам така написания акт и аз се възползвах от това си право.
Възражението написах с помощта на колега от форума, той си знае кой е, благодаря му за което!!! :bowdown
То гласи:
До
Началника на КАТ
Гр. Угърчин

Възражение
От Васил П.Т.,
ЕГН **********

Господин Началник,

На 12.10.2009 година около 10.20 часа пътувах на път Е772 в участък 22км посока гр. София, управлявайки лек автомобил Тойота Корола с ДКН С****ХК.
В посочения участък имаше временно ограничение на скоростта от 40 км/ч, поради ремонтни работи на пътя, което бе указано със знак Б26.
По време на движението ми в този участък, от лявата ми страна по посока на движението пред мен излезе униформен служител на МВР със СТОП палка в ръка. Намалих скороста с готовност за спиране. Служителят погледна автомобила зад мен и ми подаде сигнал да спра.
Аз отбих вдясно на банкета, спрях автомобила, загасих двигателя, пуснах аварийните светлини и отворих прозореца.
След като ми се представи, служителят Стоевски ме покани до патрулния автомобил, за да видя причината за спирането ми.
Показа ми радарно устройсто TR-4 и на него видях отчетена скорост от 84 км/ч, като съoтветно датата и часа бяха 12.10.2009г. 10:20ч. без да има записан номер на автомобила.
Служителят ме информира, че съм се движел с превишена скорост 44 км над ограничението за този участък.
Автомобилът, който бе зад мен, (с РУМЪНСКА регистрация), се движеше видимо по-бързо и ме настигаше в момента, в който аз бях спрян.
Аз помолих да видя регистрационен стикер на радарното устройство и след като ми бе показано попитах служителя дали устройството, с което бе засечена скоростта отчита и записва номерът на автомобила и отговорът му бе, че това устройство не може да записва този вид данни.
В резултат ми бе съставен акт за установяване на административно нарушение с номер 043433 / 12.10.2009г. от В.С.В. на длъжност младши контрольор при РПУ МВР гр. Угърчин и подписан от свидетел В.Ц.С., с адрес гр. Угърчин, ********, ЕГН **********, също служител в горепосоченото РПУ.

Господин Началник,

Има тoчка в акта, която ме задължава да уведомя за промяна на адреса. Временият ми адрес е написан в края на този документ.

За достоверността на подадените от мен показания по-горе полагам собственоръчен подпис. Декларирам, че съм запознат със законите на Република България и за лъжесвидетелстване нося наказателна отговорност.

гр. София,
С уважение:
12.10.2009 година
Васил П.Т.

Васил П.Т.
Временен адрес: гр. София, ул. ******
Тел: *********

Пуснах го по пощата с обратна разписка на втория ден от съставянето на акта - 14.Окт.2009г.
Обратната разписка я получих след около седмица, от която се виждаше, че е получено на 16.Окт.2009г.
Важи клеймото с датата на изпращане ;)

Следва чакане... около 5 месеца. :screwy

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 24 юли 2010 20:45

Актът ми го удължиха в София, понеже временното ми жителство е там, а постоянното е в Благоевград.
Удължава се на гише Номер 13 в КАТ и не ти задават никакви въпроси.
Служителката там ми се усмихна и го удължи с оставащия максимум срок - още 2 месеца.
Последва ходене до Благоевград още един път за още едно удължаване с още 1/1,5 месеца (служителката бе така учтива да ми го удължи малко повече с оглед моите обяснения и скромна усмивка на гишето :oops: )

И последва заветната дата 29.Мар.2010г. на която ми 'отнеха' СУМПС и след 3 часа ми го върнаха.

Има малък трик, за който е добре да сте подготвени, а именно:
Ако имате излязло наказателно постановление, което ви лишава от правото на управление на МПС и ако решите да обжалвате в законовия седем дневен срок - докато не си внесете жалбата в деловодството в КАТ /там където ви е издадено СУМПС/ ви отнемат свидетелството и не можете да управлявате МПС
:screwy

Моя милост не бе подготвен за това, бях отишъл в петък и бях сам. Искаха да ми вземат свидетелството и се оказа, че няма как да се прибера.
Не им го дадох, прибрах се в София и в понеделник хайде обратно към Благоевград, този път с приятел, пак от форума /благодаря heimdal :bowdown /.
Бях подготвен, а и ползвах жокер "обади се на приятел - съфорумец".
Благодаря на колегата Виктор - L&R за оказаната подкрепа в Благоевград, принтера е чук!!! :bowdown
Благодаря на колегата Ясен - pichaga за скоростната реакция за писане на жалбата - желязна е!!! :bowdown

Та с помощта на VWclub BG форум & клуб успяхме да спретнем следната жалба:

До ЧРЕЗ
Ловешки районен съд Началника на КАТ
Наказателна колегия при РПУ на МВР
гр. Благоевград

ЖАЛБА
от
Васил П.Т., гр. Благоевград, обл. Благоевград
ул. ********** вх. А, ет. , ап., ЕГН **********
Временен адрес: гр. София, ул. ******** 1, ет. , ап. , тел: **********

Срещу:
Наказателно постановление № 1318/09/02.11.2009 г. на Началник на РУМВР гр. Угърчин

УВАЖАЕМИ РАЙОНЕН СЪДИЯ,

На 29.03.2010 г. получих наказателно постановление № 1318/09/02.11.2009 г., издадено на основание Акт за установяване на административно нарушение № 043433/12.10.2009 г. на младши контрольор при РУ на МВР-гр. Угърчин. Обжалвам настоящето постановление като незаконосъобразно и недоказано, като моля да го отмените, с всички законни последици от това. Съображенията ми за уважаване на жалбата са следните:
На 12.10.2009 година около 10.20 часа пътувах по път Е772 в участък 22км посока гр. София, управлявайки лек автомобил Тойота Корола с ДКН С****ХК.
В посочения участък имаше временно ограничение на скоростта от 40 км/ч, поради ремонтни работи на пътя, което бе указано само с един знак Б26.
По време на движението ми в този участък, от лявата ми страна по посока на движението пред мен излезе униформен служител на МВР със СТОП палка в ръка. Намалих скороста с готовност за спиране. Служителят погледна автомобила зад мен и ми подаде сигнал да спра. Аз отбих вдясно на банкета, спрях автомобила, загасих двигателя, пуснах аварийните светлини и отворих прозореца.
След като ми се представи, служителят Стоевски ме покани до патрулния автомобил, за да видя причината за спирането ми. Показа ми радарно устройсто TR-4 и на него видях отчетена скорост от 84 км/ч, като съoтветно датата и часа бяха 12.10.2009г. 10:20ч. без да има записан номер на автомобила. Служителят ме информира, че съм се движел с превишена скорост от 44 км/ч над ограничението за този участък. Автомобилът, който бе зад мен (с румънска регистрация), се движеше видимо по-бързо и ме настигаше в момента, в който аз бях спрян. Аз помолих да видя регистрационен стикер на радарното устройство и след като ми бе показано попитах служителя дали устройството, с което бе засечена скоростта отчита и записва номерът на автомобила и отговорът му бе, че това устройство не може да записва този вид данни.
В резултат ми бе съставен акт за установяване на административно нарушение с номер 043433 / 12.10.2009 г. от В.С.В. на длъжност младши контрольор при РПУ на МВР гр. Угърчин и подписан от свидетел В.Ц.С., с адрес гр. Угърчин, пл. ********, ЕГН ***********, също служител в горепосоченото РПУ.
Скоростта, с която се движеше управляваният от мен автомобил не е тази, която бе засечена от устройството. Много е вероятно скоростта изписана на въпросното устройство да е била на автомобила с румънска регистрация, който се движеше зад мен и ме настигаше в момента на моето спиране.
Временното ограничение на скоростта в посочения участък от пътя бе обозначено само с един знак Б26 с ограничение от 40 км/ч. Съгласно наредба номер 18/23.07.2001 за сигнализация на пътищата с пътни знаци, чл. 79 ал. 2 (Изм. – ДВ, бр. 18 от 2004 г.), когато скоростта се ограничава с повече от 20 км/ч., тя неколкократно се намалява с 20 км/ч., като пътен знак В26 се поставя на разстояния съгласно приложение номер 16 към същата наредба.
Приложение номер 16 съответно гласи, че минималното разстояние за поставяне на пътен знак В26, когато скоростта на движение се ограничава с повече от 20 км/ч., от 90 км/ч. на 70 км/ч. трябва да бъде 65 метра за извън населено място.
Съгласно наредба номер 18/23.07.2001 за сигнализация на пътищата с пътни знаци, чл. 79 ал. 3 (Изм. – ДВ, бр. 18 от 2004 г.), когато скоростта на движение трябва да се ограничи с 30km/h, намалението е еднократно.
В посочения участък от пътя ограничението на скоростта е от 90 км/ч. за извън населено място.
Така поставеният знак за временно ограничение на скоростта в посочения участък не отговаря на изискванията на наредба номер 18/23.07.2001 за сигнализация на пътищата с пътни знаци, чл. 79 ал.2 и ал.3, което не позволява своевременното им разпознаване и възприемане от участниците в движението и безпрепятствено движение на пътните превозни средства.

Използваното радарно устройство, показва единствено скоростта, дата и час. Същото не отговаря на изискванията на чл. 165, ал. 2, т. 6 от ЗДвП, според който, устройството трябва да заснема дата, час и регистрационен номер на автомобила. Според чл. 189, ал. 7 от ЗДвП само събрани по този ред доказателства са годни веществени доказателства в административно –наказателния процес. В АУАН е посочен точен час и дата на извършване на твърдяното нарушение, а в НП е посочено, че нарушението е извършено около 10,20 часа на 12.10.2009 г., което противоречи на изискванията на чл. 57, ал. 1, т. 5 от ЗАНН. Не е доказано по какъвто и да е начин, че описаното нарушение е извършено от лицето, което е посочено като нарушител и това лице не може да е административно наказателно отговорно по смисъла на ЗАНН. Не е доказано по делото, дали техническото средство, с което е засечена скоростта е изправно и преминало в срок пред съответния контрол за изправност. Трафик радара не е визуализирал разстоянието, от което е засечена скоростта, не са ангажирани доказателства, че са били изпълнени изискванията за обсега на трафик радара, съгласно Инструкцията за експлоатация на трафик радара. Не е индивидуализиран по безспорен начин и автомобила, с който се твърди, че е извършено нарушението, липсва описание на обстоятелствата, при които е извършено нарушението-чл. 57, ал. 1, т. 5 от ЗДвП.

На основание гореизложеното, моля, да отмените обжалваното наказателно постановление, с всички произтичащи от това правни последици.
Моля да бъде допуснат един свидетел при довеждане, който ще установи фактите и обстоятелствата посочени в жалбата.

гр. Благоевград, С уважение:
29.03.2010 г. /Васил П. Т./

Принтира се задължително в 2 екземпляра, аз си направих 3-4 за всеки случай.
Сканирах си акта и наказателното постановление също в 2-3 копия за всеки случай.
Струва стотинки, доволното лице на служителката в деловодството - безценно! mhihi :deal

!!!Важно: НЕ давайте оригинала на наказателното постановление, то остава у вас. Дава се копие!!!

Дават ти едно талонче с входящ номер и с него беж до гишето, от където с недоволство ти подават обратно така заветното СУМПС :banana

Беж обратно към София.
Следва продължение...

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 24 юли 2010 20:50

Бях се настроил да чакам около година за насрочване на дело.
Останах приятно изненадат и с тръпка в гърдите, че делото е насрочено за 14.Май.2010г.
Призовката представлява следното нещо:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 24 юли 2010 20:57

Искам да изразя голямата си благодарност към нашия председател - Добрин /dobrin/ за помощта, която ми оказа като мой представител в съдебната зала.
Делото протича много интересно, стърчиш, нищо не говориш, говори адвокатът ти, свидетелите, съдията (съдийката е огън :P ), чувствах се като излишен там... но няма как, уважение към Съда!
Общо взето едно такова заседание е от около 10 до 20 минути.
Пътуването ни отне около 4 часа отиване и връщане.

На заседанието не се яви актосъставителят, неговия колега и свидетел по акта представи болничен лист за това.
Наложи се да се насрочи ново заседание - за 14.Юни.2010г.

Хайде още един месец напрегнато очакване...

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 24 юли 2010 21:01

Дойде и заветната дата - 14.Юни.2010г.
Пак пътуване София - Ловеч, пак заседание, пак 10-15 минути.
Този път актосъставителят се яви, даже дойде от съседната зала, където течеше друго дело, по което беше също свидетел.
Даде си показанията и го "освободиха".
Така и приключи заседанието, съдийката каза, че решението ще излезе в законовия срок, който е 30 дни!

Хайде пак чакане един месец... :|

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 24 юли 2010 21:07

Няма да ви казвам как през последната една седмица съм проверявал сайта на Районен съд - Ловеч:
http://www.rs-lovech.bg
Тръпнех в очакване кога ще излезе решението на съда по моя случай.
Даже два дни преди срока - на 12.Юли.2010г. се обаждах по телефона да питам - нямаше още, но ме увериха, че ще има решение в законовия срок.
И такова наистина имаше:
Ето го списъка:
http://www.rs-lovech.bg/2010/sv/07/WEB_DEC.html

А ето тук е и решението:
http://www.rs-lovech.bg/2010/sv/07/0070 ... 661410.htm

Ще го копирам тук, да го има за архивите:

Р Е Ш Е Н И Е

град Ловеч, 09.07.2010 година

В ИМЕТО НА НАРОДА

ЛОВЕШКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, осми наказателен състав в открито заседание на четиринадесети юни, две хиляди и десета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЙОРДАНКА ВУТОВА

при секретаря: Д.Г., като разгледа докладваното от съдията НАХД № 696 по описа за 2010 година и за да се произнесе, съобрази:

С наказателно постановление № 1318/09/02.11.2009 година на Иван Николов Царевски на длъжност Началник на РУМВР към ОДМВР - Ловеч, упълномощен с МЗ № Із-189 раздел ІІ на МВР от 08.02.2007 год., е наложена на Васил П.Т. ***, ЕГН ********** на основание чл. 53 от ЗАНН и чл.182, ал.2, т.5 от ЗДвП, глоба в размер на 150,00 лева и лишаване от право да управлява МПС за 2 месеца и на основание Наредба № І -1959 на МВР са му отнети общо 10 контролни точки – по чл.182, ал.2, т.5 от ЗДвП, за това, че на 12.10.2009 год., около 10.20 часа на път 1, клас № 4, км.22, като водач на МПС – ЛЕК с рег. № С****ХК, при обстоятелства: на ПП – 1 – 4 км. 22 в посока гр. София, управлява л.а. с рег. № С****ХК, със скорост 84 км.ч. при временно ограничение със знак В – 26 от 40 км.ч. и участък от пътя в ремонт. Скоростта установена с радар TР – 4 № 212 с дата и час и показана на водача, с което извършил:
1. Движение със скорост над разрешените стойности за ППС, което управлява, с което виновно нарушил чл.21, ал.1 от ЗДвП.
Недоволен от наказателното постановление останал жалбоподателят Т., който го обжалва в срок и излага, че моли същото да бъде отменено като необосновано и противоречащо на материалния и процесуален закон. Излага, че показаното му устройство – радар с която била засечена показаната му скорост не записвало номера на автомобила. Излага, че много голяма била вероятността скоростта изписана на въпросното устройство да е била на автомобил с румънска регистрация, който се движел зад него и го настигнал в момента на неговото спиране. Излага, че временното ограничение на скоростта в посочения пътен участък от пътя било обозначено само с един знак Б 26 с ограничение от 40 км.ч. Излага, че съгласно наредба №18/23.07.2001г. за сигнализация на пътищата с пътни знаци, чл.79, ал.2, когато скоростта се ограничава с повече от 20 км.ч. тя неколкократно се намалява с 20 км.ч. като пътен знак В 26 се поставя на разстояние съгласно приложение номер 16 към същата наредба. Излага, че приложение №16 съответно гласи, че минималното разстояние за поставяне на пътен знак В26, когато скоростта на движение се ограничава с повече от 20 км.ч., от 90 км.ч., на 70 км.ч. трябва да бъде 65 м. за извън населено място. Излага, че в случая така поставения знак за временно ограничение на скоростта в посочения пътен участък не отговаря на изискванията на наредба №18/23.07.2001 г. за сигнализация на пътищата с пътни знаци. Излага, че при издаването на обжалваното НП е нарушен чл.57, ал.1, т.5 от ЗДвП, и че не бил индивидуализиран по безспорен начин автомобила с който се твърди, че е извършено нарушението.
В съдебно заседание жалбоподателят, редовно призован се явява лично и с адв. Балчев от САК, който моли да бъде отменено обжалваното НП като незаконосъобразно. Излага подробни аргументи в тази насока.
Ответникът – РУ на МВР гр. Угърчин, редовно призовани не изпращат представител.
От събраните по делото писмени доказателства и от показанията на свидетелите В.С.В. и Веселин Ц.С., от становището на процесуалния представител на жалбоподателят, съдът приема за установена следната фактическа обстановка:
На 12.10.2009 год. бил съставен Акт № 1318/09 за установяване на административно нарушение от св. В.С.В. в присъствието на св. Веселин Ц.С., срещу Васил П.Т. ***, ЕГН **********, за това, че на 12.10.2009 год., в 10.20 часа на ПП – 1 – 4 км. 22 в посока гр. София управлява л.а. Тойота с рег. № С****ХК със скорост 84 км.ч. при временно ограничение със знак В – 26 от 40 км.ч. и участък от пътя в ремонт. Скоростта установена, показана и видяна от водача с TР – 4 № 212, с което нарушава чл.21, ал.2 от ЗДвП. В графата “Иззех като доказателства” е посочено “ контролен талон № 2308304. По съставения акт като възражение е вписано “ Устройството, с което е засечена скоростта на управляваното от мен МПС не показва номера на автомобила, който управлява. Т.е. не е скоростта с която се движех в посочения участък”. Въз основа на акта за нарушение е постановено обжалваното наказателно постановление.
Настоящата инстанция намира, че при съставянето на АУАН и издаването на НП са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила. Съгласно чл. 42, т.5 и чл. 57, ал.1, т.6 от ЗАНН както в АУАН, така и в НП следва да бъдат посочени законовите норми, които са нарушени. В този смисъл следва да е налице правно единство както между цифровата квалификация на нарушението, посочена в акта, съставен на жалбоподателят така и тази отразена в НП. В конкретния случай обаче видно от АУАН съставен на жалбоподателят като нарушена е посочена разпоредбата на чл. 21, ал.2 от ЗДвП, докато в НП фигурира разпоредбата на чл. 21, ал.1 от ЗДвП. Всяка от двете алинеи обаче визира отделни хипотези, всяка от които намира и отделни приложения и обуславя отделно нарушение на правилата за движение по пътищата. Съгласно ал.2 на чл.21 от ЗДвП “ Когато стойността на скоростта, която не трябва да се превишава, е различна от посочената в ал.1, това се сигнализира с пътен знак”. Съгласно ал.1 на чл.21 от ЗДвП “При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в км.ч.:
Пътно Населено Извън Автомагистрала
Превозно място населено
Средство от: място
Категория А 50 80 100
Категория В 50 90 130
Категория С,Д 50 80 100
Категория В+Е,
С+Е, Д+Е 50 70 100
Категория Т 50 50 -
Категория М 45 45 -
Самоходни машини 40 40 -
Посочването на различни алинеи на чл. 21 от ЗДвП в АУАН и НП създава неяснота относно приетото от административно наказващия орган за нарушение. От друга страна е налице несъответствие между цифровата квалификация и словесното описание на нарушението отразено в НП. По този начин се накърнява правото на защита на нарушителя, който има право да узнае какво точно нарушение на правилата за движение се твърди, че е извършил. Нарушаването на правото на защита във всички случаи води до порочност на издаденото НП, тъй като представлява съществено процесуално нарушение. Ето защо в тази част НП следва да бъде отменено като незаконосъобразно.
Тъй като се касае за допуснати от административно наказващия орган особено съществени нарушения, не следва да се обсъждат и доводите по същество на страните и останалите възражения, тъй като въпросите има ли извършено нарушение, кой е неговият автор и има ли той вина, следва да бъдат разгледани само при законосъобразно протекъл процес на административно наказание, но не и когато самото производство е водено и завършено порочно.
С оглед на гореизложеното съдът прие, че обжалваното НП е незаконосъобразно и следва да бъде отменен.
При този изход на процеса въпроса за разноските не следва да се обсъжда, тъй като такива не са направени.
Водим от горното и на основание чл. 63, ал.1 от ЗАНН.

Р Е Ш И :

ОТМЕНЯВА НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 1318/09/02.11.2009 година на Иван Николов Царевски на длъжност Началник на РУМВР към ОДМВР - Ловеч, упълномощен с МЗ № Із-189 раздел ІІ на МВР от 08.02.2007 год., с което е наложена на Васил П.Т. ***, ЕГН ********** на основание чл. 53 от ЗАНН и чл.182, ал.2, т.5 от ЗДвП, глоба в размер на 150,00 лева и лишаване от право да управлява МПС за 2 месеца и на основание Наредба № І -1959 на МВР са му отнети общо 10 контролни точки – по чл.182, ал.2, т.5 от ЗДвП, за нарушение на чл.21, ал.1 от ЗДвП, като НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО.
Решението подлежи на касационно обжалване пред Административен съд - Ловеч в 14 - дневен срок от съобщението, че е изготвено.

РАЙОНЕН СЪДИЯ:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 24 юли 2010 21:12

В крайна сметка тази съдийка ме закопа.
Нито аз, нито колегите, с които гледахме този случай успяхме да забележим, че има тази съществена разлика по чл. 21 ал.1 и ал.2 - разликата между акт и наказателно постановление.

Засега КАТ може да обжалват пред Административен съд - Ловеч в срок от 14 дни, след като ни е съобщено за излизането на това решение.
Надявам се да не го правят, но и да го направят, аз съм оптимист.
Пожелайте ми успех, а и успех на всички Вас, които решат да тръгнат по този път.

Изказването на Добрин в съда, цитирам:
"Крайно време е госпожо Съдия, правораздавателните органи, които следят за спазването на законите, самите те да започнат да ги спазват!"
:bowdown :bowdown :bowdown

Следва продължение... /когато имам нова информация ще допълня темата/.
Оставям отворена за коментари.

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Съб 24 юли 2010 21:15

евала за това че си се опълчил и си си търсил правата до дупка
малко хора биха се хванали на това хоро :beer :beer :beer

:bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Мнениеот mafiota_a4 » Съб 24 юли 2010 21:17

Браво Васе :bowdown

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Съб 24 юли 2010 21:18

Хайде аз ще честитя запазването на книжката след като стане ясно, че не са обжалвали.

Иначе евала за това, че сте се занимавали толкова време. Резултата е налице. Браво на всички отзовали се!
:bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Съб 24 юли 2010 21:28

Всичко се е развило добре само дето си набил доста пари за път.
Имам и един въпрос. Кой ще поеме разноските по делото. Визирам адвоката ?

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Съб 24 юли 2010 21:31

@VASSTOP, добре си търсиш Tи правата, но нямаше ли да е по-добре,ако не ги беше потърсил?!
Не, че имам нещо напротив, или подобно,но все пак Ние сме в България - Каквото и да сториш полза НЯМА!..

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Съб 24 юли 2010 21:42

Pacho B написа:@VASSTOP, добре си търсиш Tи правата, но нямаше ли да е по-добре,ако не ги беше потърсил?!
Не, че имам нещо напротив, или подобно,но все пак Ние сме в България - Каквото и да сториш полза НЯМА!..

Е как няма бре? Не виждаш ли, че НП е отменено? Запазва си книжката и точките.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 24 юли 2010 21:51

vasstop написа:Засега КАТ може да обжалват пред Административен съд - Ловеч в срок от 14 дни

Васе , надявам се да приключи добре за теб , но имай едно на ум...
Тая проста система не се цака така :banghead:
Аз по същия начин обжалвах акт за ПТП с моторист
Написаното в акта и нарисуваната схема си противоречаха и бяха двете крайности
не бях виновен,но го отнесох
на първа инстанция ми отмениха НП , но на втора ми пратиха призовка
за делото за 13:30 , отивам в съда в 13:15 и питам , а ми отговарят:
"Вашето дело беше в 13:00ч, току що свърши..."
и така на втора инстанция потвърдиха НП
е отказах се , защото всичко това беше 2 години почти

Успех брат
:beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”