Опитвам се да отклоня обвинения в неправилна експлоатация на строителна машина.Става въпрос за багер "Либхер-934",така че, мисля няма подходящ форумен раздел
Съответно той се опитва да прехвърли вината на фирмата,за която работя понастоящем,а именно-че повредите са следствие от системно изгасяне на двигателя на пълни обороти и въртенето на турбината без смазване до спирането и.Днес си поопресних знанията по темата и огледах машината.Направи ми впечатление, че от фирмата за поддръжка (не е "Либхер")са изместили DPF от нормалното му място на външния капак на машината,при което са удължили изходящата тръба от турбината с около 2 метра и 3 колена на 90 градуса.Та въпросът ми е при това положение не се ли променят налягането и температурата на изгорелите газове, което заедно с други дреболии от сорта на утайки в картера,примеси в горивото и намален приток на въздух да се окаже причината за постоянното задръстване на филтъра за твърди частици с последващо/предхождащо скапване и на турбото?

дойде днес,хвана се за главата, попита кой,по дяволите и защо е направил това,нащрака двадесетина снимки и си отиде,очакваме писмено заключение тия дни.Така като гледам ще се разминем с плащането, което ме радва ...че само скапания филтър струва почти 7000 евро...
може би ако беше сложил една тетка на тая тръба отворена към атмосферата