Акумулатор VARTA Silver Dynamic 74Ah ?!!?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Акумулатор VARTA Silver Dynamic 74Ah ?!!?
Здревейте,утре ще взимам акумулатор на Varta silver dynamic 74Ah 750A пусков ток и понеже на 1 място из нета мернах,че гаранцията им е 3год,а на др места,че е 2год и ме интересува колко точно е гаранцията и също така утре този които ще ми го докарат от София ми го дават с 1 година гаранция нормално ли е това и възможно ли е да има някаква измама в цялата работа? Като го взимам от човек които си има сервиз в Пловдив и всичко е легално по принцип..но това с гаранцията от 1година ми е малко съмнително и затова реших да питам тук ако някои е наясно ?!? иначе чрез познат ще го взема с голяма отстъпка и всеки ми вика днеска "не се притесняваи тва е Varta, там няма шест пет няма да имаш проблеми много години.." а искам принципно да е Varta понеже на брат ми акумулатора на маздата Varta e производство 92година и до преди една седмица докато не го спуках без да искам нямаше никакви ядове нито зима нито лято..въртеше мъжката..и та това ми е притеснението въпросната 1год гаранция и има ли някаква измама или да не би да е нещо ментак но до колкото съм чувал варта нямат ментаци.. ?!?! даите съвет че утре на обяд трябва да ходя да го взимам..
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: Акумулатор VARTA Silver Dynamic 74Ah ?!!?
Когато си купих акумулатора Varta (преди около 2 години) ми дадоха две години гаранция.
-
- Автомобил:
- Двигател:
еми да и аз затова се обръщам тук ако може някои да ми каже да знам за какво става въпрос и защо ми каза 1год при положение,че гаранцията специално на този е 3год ..
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Виж като ти го докарат датата кога е произведен
Трябва някъде по него да я пише. Ако е на повече ог година производителя смята че няма как да е запазил качеството си и затова е с малка гаранция и голяма отстъпка 

-
- Автомобил:
- Двигател:
демек ако е на повече от година да не го взимам ?!?
- Теодор
- Двигател:
Това вече ти си решаваш, щом те устройва цената 

-
- Автомобил:
- Двигател:
става въпрос кви може да са последствията и какво ако е стоял повече време в продажба интересува ме за да знам утре като доиде и ако има проблем кво да се разбирам с човека,понеже съм го поръчал..дали си струва да го взема или е имам проблеми и горе долу на колко месеца трябва да е макс ?!?
-
- Автомобил:
- Двигател:
това го четох,но не отговаря на въпросите ми ..
- Теодор
- Двигател:
#
Не изисква абсолютно никакво поддържане-Няма разход на вода, рекомбиниране на кислорода, годна за складиране до 18 месеца.
Дават срок 18 м. На някой е 12 м. Провери датата при доставката
После ти решаваш.
Не изисква абсолютно никакво поддържане-Няма разход на вода, рекомбиниране на кислорода, годна за складиране до 18 месеца.

-
- Автомобил:
- Двигател:
добре..мерси много за информацията утре задължително ще видя датата на производство..
- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За да ползваш гаранция, не трябва ли акумулатора да се монтира в оторизиран сервиз, където да премерят дали алтернатора зарежда и т.н. С други думи, мислиш ли, че реално въобще можеш да ползваш тази гаранция 

-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Същия ми го предлагаха без никаква гаранция
Въпреки много ниската цена предпочетох акумулатор с гаранция.
Обяснението на продавачите(много мои хора) беше, че дистрибутора им ги дава с много добра отстъпка без гаранция, която след това продавача сам си определя. По принцип има логика в това и като чета това, че на колегата му предлагат различни гаранционни срокове. Тъй като те не печелиха почти нищо от мен не ми предложиха гаранция. Според мен гаранцията е пряко свързана с цената на която го продават след това на дребно.Не мога да го докажа, но може някой колега с повече информация да допълни.

Обяснението на продавачите(много мои хора) беше, че дистрибутора им ги дава с много добра отстъпка без гаранция, която след това продавача сам си определя. По принцип има логика в това и като чета това, че на колегата му предлагат различни гаранционни срокове. Тъй като те не печелиха почти нищо от мен не ми предложиха гаранция. Според мен гаранцията е пряко свързана с цената на която го продават след това на дребно.Не мога да го докажа, но може някой колега с повече информация да допълни.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Tedo- написа:За да ползваш гаранция, не трябва ли акумулатора да се монтира в оторизиран сервиз, където да премерят дали алтернатора зарежда и т.н. С други думи, мислиш ли, че реално въобще можеш да ползваш тази гаранция
Точно така. Никой няма да даде гаранция за неизправен генератор или за кола с утечка. Замерват и записват тези неща преди да ти ударят печата

-
- Автомобил:
- Двигател:
миналата седмица си купих Варта силвър 77 ам. 780 пусков ток и ми дадоха гаранционна книжка с 2 год. гаранция.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”