Колеги изчетох доста от темите за освежаване на джанти, но за моя проблем (може би) не мога да открия решение. Мисля, че тази джанта е китосвана преди и сега направо се лющи.
http://img707.imageshack.us/f/13032011262.jpg/
http://img822.imageshack.us/f/13032011263.jpg/
Снимките може да не са с много добро качество, но ги правих с телефон..
Интересува ме дали сам в домашни условия мога да го оправя това или се налага да търся някой, който се занимава професионално.
Проблем с освежаване на джанти, Помагайте!
Проблем с освежаване на джанти, Помагайте!
Последна промяна от brabus на Нед 13 мар 2011 18:16, променено общо 1 път.
Причина: А коректното заглавие къде е?
Причина: А коректното заглавие къде е?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с освежаване на джанти, Помагайте!
До колкото разбирам въпроса ти, искаш да премахнеш отчупените ръбове, и да ги изгладиш! А без кит, много трудно ще го направиш сам! Или другият начин е да поизтъркаш ръбовете да станат гладки, което си е риск!
Ако не съм те разбрал правилно извини ме!
Иначе ако искаш да пребоядисаш цялата джанта, взимаш четка слагаш я на бормашината и търкаш здравата, докато падне боята! После няколко основи боя (По желание цвета от тебе) и после лак и джантата става нова, поне до 2 години ще са като нови!
Ако не съм те разбрал правилно извини ме!
Иначе ако искаш да пребоядисаш цялата джанта, взимаш четка слагаш я на бормашината и търкаш здравата, докато падне боята! После няколко основи боя (По желание цвета от тебе) и после лак и джантата става нова, поне до 2 години ще са като нови!
IceHeart написа:....
А този кит на достъпни цени ли е?
Здравей, колега. Кита не е скъп, но не е ли по-добре да се довериш на професионалисти за тази работа. Преди около 7-8 месеца мой приятел даде да му боядисат лятите джанти в цех за прахово боядисване. Ефекта беше поразителен, направо като нови, а бяха много захабени. И това всичкото с шкурене, китосване, боядисване и лакиране му вземаха 60лв за 4 джанти. Ако си в района на Варна и ако искаш мога да ти дам координати на цеха. Успех.
Извинявам се че се намесвам и аз в темата , но ме интересува къде в Пловдив могат да пооправят и моите джанти... едната е доста проблемна удряна е и след това заварявана обаче мястото на заварката се вижда и доста дразни ...та въпроса ми е към кой в Пловдив и региона да се насоча за китване и пребоядисване на джантите благодаря предварително
-
- Автомобил:
- Двигател:
не е толкова страшно положението.
трябват ти кит и шприц на спрей.
И доста шкурка, поне два размера.
Отъркваш хубаво с едра шкурка, китосваш неравностите, шкуриш кита като изсъхне до изравяване.
Заглаждаш със финна шкурка. После шприцваш, изсъхва, заглаждашш с водна шкурка и боядисваш със спрей металик. Отгоре може и лак.
Ако за 60 лв ти ги направят наистина, не си струва да се занимаваш, защото материалите ще са ти към 30лв и ако ти е за пръв път, резултата е съмнителен.
трябват ти кит и шприц на спрей.
И доста шкурка, поне два размера.
Отъркваш хубаво с едра шкурка, китосваш неравностите, шкуриш кита като изсъхне до изравяване.
Заглаждаш със финна шкурка. После шприцваш, изсъхва, заглаждашш с водна шкурка и боядисваш със спрей металик. Отгоре може и лак.
Ако за 60 лв ти ги направят наистина, не си струва да се занимаваш, защото материалите ще са ти към 30лв и ако ти е за пръв път, резултата е съмнителен.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”