Акумулатор VARTA - мнения и съвети
- dready
- Автомобил:
- Двигател:
Акумулатор VARTA - мнения и съвети
Решил съм да сменям акумулатора и искам съвет.Казаха ми ,че VARTA са сред най добрите.Вие на какво мнение сте.
Re: Акумулатор VARTA - мнения и съвети
dready написа:Решил съм да сменям акумулатора и искам съвет.Казаха ми ,че VARTA са сред най добрите.Вие на какво мнение сте.
VARTA - по-добрите батерии

аз 4-год съм с монбат - проблеми йок

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен не си заслужава разликата в цената с хубав български акумулатор. Аз съм с START (не знам колко е хубав), 75Ah 680А стартов ток, на дизела, и си е ОК. Струва около 80лв мисля.
Последна промяна от ACCELERATOR на Пет 13 окт 2006 11:44, променено общо 1 път.
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Най-скъпия Монбат 75Аh, необслужваем, с повишен стартов ток, в ЕМ-Комплект струва 88лв с ДДС, 700А стартов ток при -18 градуса, покрива всякакви там ИСО, мисо и т.н.
Варта 44Аh струва пак там 93лв с ДДС.
Варта 75Ah е 150лв с ДДС, не знам колко му е стартовия ток.
Вече ти си преценяваш дали почти двойната цена си заслужава, според мен - не. M/у другото съм чел разни теми по въпроса, и съм виждал хора да се оплакват както от Bosch, така и от Varta и ACDelco. Т.е. дали ще е български, или вносен, за един акумулатор е важно да се поддържа, и да се дозарежда при необходимост, и ще си доволен. Ако ще и за 300лв да си вземеш акумулатор, няма гаранция, че няма да го скапеш за 2г примерно.
EDIT: на събора в Рожен бях с другия ми акумулатор, с който ми докараха г2-ката от швабско, 44Ah, който вече се беше тотално скапал, и се наложи никси и голфера да ме спасяват
:

Варта 44Аh струва пак там 93лв с ДДС.
Варта 75Ah е 150лв с ДДС, не знам колко му е стартовия ток.
Вече ти си преценяваш дали почти двойната цена си заслужава, според мен - не. M/у другото съм чел разни теми по въпроса, и съм виждал хора да се оплакват както от Bosch, така и от Varta и ACDelco. Т.е. дали ще е български, или вносен, за един акумулатор е важно да се поддържа, и да се дозарежда при необходимост, и ще си доволен. Ако ще и за 300лв да си вземеш акумулатор, няма гаранция, че няма да го скапеш за 2г примерно.
EDIT: на събора в Рожен бях с другия ми акумулатор, с който ми докараха г2-ката от швабско, 44Ah, който вече се беше тотално скапал, и се наложи никси и голфера да ме спасяват

- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Акумулатор VARTA - мнения и съвети
dready написа:Решил съм да сменям акумулатора и искам съвет.Казаха ми ,че VARTA са сред най добрите.Вие на какво мнение сте.
Ачо, друг път почакай поне 2 дена да получиш добра оферта. За 92 лв щях да ти взема http://www.bannerbatterien.com/eng/bb1/ ... /index.asp 74А/ч 700 А пусков ток, необслужваем и пак с 2 години гаранция. Знаеш, че съм ти задължен и ме е яд, че си избързал.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи съвет от мен-ако имате избор не си взимайте Монбат.Много хора познавам,дето са недоволни от тях.Според познатите ми майстори самата им конструкция предразполага към дефекти.В момента и аз съм с Монбат,необслужваем,"виждащ",в смисъл с "око".Случвало се всеки втори акумулатор да даде някакъв дефект.Вярно е,че си имат и гаранция,но все пак.Аз не съм проплакал засега,имам го от около 7 месеца,на него и усилвател имам закачен.Ако ще е БГ акумулатор-или Старт или Искра.Имах Старт на старата кола почти 3 години(докато не я продадох) и нямах абсолютно никакви проблеми с него.С чужди марки акумулатори нямам опит.Все с БГ караме аз и татко.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”