плащане на фиш

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

плащане на фиш

Мнениеот barezifranko » Сря 26 окт 2011 15:42

Баща ми го е снимала камера и съответно е получил писмо с фиш. Колата се води на мое име. Може ли той да отиде да го плати по банков път или трябва лично аз да ходя ? Благодаря предварително :bowdown

Потребителски аватар
shoko_boy
Автомобил:
Двигател:

Re: плащане на фиш

Мнениеот shoko_boy » Сря 26 окт 2011 15:52

след като е твоя колата ти трябва да ходиш

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 26 окт 2011 15:58

barezifranko написа:Баща ми го е снимала камера и съответно е получил писмо с фиш. Колата се води на мое име. Може ли той да отиде да го плати по банков път или трябва лично аз да ходя ? Благодаря предварително :bowdown

по банков път всеки може да нареди парите

Потребителски аватар
sando_jilata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sando_jilata » Сря 26 окт 2011 16:56

Колеги,то фиша изобщо плаща ли се?До колкото помня имаше давност 2г.Ако някой знае нека да пише.Благодаря ви!

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 26 окт 2011 19:08

И на мен днес ми писаха фиш.До сега винаги съм си ги плащал.Нека някой наистина запознат да каже какво става ако не се плати фиша?

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Сря 26 окт 2011 19:10

И аз имам фиш от камера,но не съм го плащал :063:

И аз съм чувал,че имат 2г и после губят давност ;)

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Сря 26 окт 2011 20:02

Незнам и аз :?: Фиша е за 100 лв. ако се плати в срок от 14 дни е 70лв. Незнам как стоят нещата затова не ми се рискува

Потребителски аватар
antonco
Автомобил: Golf 2
Двигател: RP

Мнениеот antonco » Сря 26 окт 2011 20:05

Не бой се. :Mr Green Fun
Като начало - http://fish.mvr.bg/
Като край - Имах фиш и тръгнах като съвестен гражданин да си го платя и ми гепиха парите от колата преди да ида до банката. Беше последния ден от срока.
Не го платих и спрях да плащам всеки фиш който ми напишат. Разбрах , че дори и да го платиш понякога тези пари за фиша се губят по линията към МВР. Както и че лихвите от фишовете се трупат и накрая се начислява към данъците за колата примерно. Или ако ходиш да си сменяш лични документи - първо трябва да платиш задълженията си към МВР. Те губят давност след 2г. Ако нямаш за смяна документи си сложи тоя фиш на оная работа.
По твоя конкретен въпрос. На който му е удобно той може да иде да го плати. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 26 окт 2011 20:10

antonco написа:Не бой се. :Mr Green Fun
Като начало - http://fish.mvr.bg/
Като край - Имах фиш и тръгнах като съвестен гражданин да си го платя и ми гепиха парите от колата преди да ида до банката. Беше последния ден от срока.
Не го платих и спрях да плащам всеки фиш който ми напишат. Разбрах , че дори и да го платиш понякога тези пари за фиша се губят по линията към МВР. Както и че лихвите от фишовете се трупат и накрая се начислява към данъците за колата примерно. Или ако ходиш да си сменяш лични документи - първо трябва да платиш задълженията си към МВР. Те губят давност след 2г. Ако нямаш за смяна документи си сложи тоя фиш на оная работа.
По твоя конкретен въпрос. На който му е удобно той може да иде да го плати. :Mr Green Fun

Ей това исках да чуя mhihi mhihi

Потребителски аватар
antonco
Автомобил: Golf 2
Двигател: RP

Мнениеот antonco » Сря 26 окт 2011 20:19

През вечер си пия ракийката с пенсиониран преди 1-2 години командир в пилицията.
Знам си правата и някой други мизериики и прозорчета в личното ни полицейско управление. Има винаги пропуски в системата !!! Най-голямата е че КАТ немогат да си съберат парите от фишовете от нас . Имало е споразумение с НАП те да ги обработват и през тях да минават парите. Както написах да ти се начислява при данъците но тия от НАП - рекли "Ние малко ли работа си имаме та да се занимаваме и с работата на КАТ" . Така отпада вариянта с данъците и КАТ си търсят парите под дърво и камък. Дори и да си платиш фиш-а при тях може изобщо да не се появи като платен. Ти ако си го платил трябва да си пазиш платежното ако случайно се зблъскаш с тях. Минат ли 2 години си свиркаш с устенца и тва е. Губят давност както и ако са ти отнети точки от талона, при 2 години каране без никакво нарушение точките се възтановявът автоматично ! Това е което знам :) :beer

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Сря 26 окт 2011 21:49

antonco написа:През вечер си пия ракийката с пенсиониран преди 1-2 години командир в пилицията.
Знам си правата и някой други мизериики и прозорчета в личното ни полицейско управление. Има винаги пропуски в системата !!! Най-голямата е че КАТ немогат да си съберат парите от фишовете от нас . Имало е споразумение с НАП те да ги обработват и през тях да минават парите. Както написах да ти се начислява при данъците но тия от НАП - рекли "Ние малко ли работа си имаме та да се занимаваме и с работата на КАТ" . Така отпада вариянта с данъците и КАТ си търсят парите под дърво и камък. Дори и да си платиш фиш-а при тях може изобщо да не се появи като платен. Ти ако си го платил трябва да си пазиш платежното ако случайно се зблъскаш с тях. Минат ли 2 години си свиркаш с устенца и тва е. Губят давност както и ако са ти отнети точки от талона, при 2 години каране без никакво нарушение точките се възтановявът автоматично ! Това е което знам :) :beer

от устата ти мед капе.
:P

Потребителски аватар
shoko_boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shoko_boy » Сря 26 окт 2011 22:16

на мене ме праснаха 500лв эа малко се раэминах с враски эа по страшно :deal раэрешено с 50 аэ с 150 хем видях но не спаэих scare и след 3 4 години блиэо ми иэлеэна фиша като си оправях едни документи :applause: :applause: :applause: и го платих :banghead: :banghead: :banghead:

:неграмотно

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 26 окт 2011 22:34

shoko_boy написа:на мене ме праснаха 500лв эа малко се раэминах с враски эа по страшно :deal раэрешено с 50 аэ с 150 хем видях но не спаэих scare и след 3 4 години блиэо ми иэлеэна фиша като си оправях едни документи :applause: :applause: :applause: и го платих :banghead: :banghead: :banghead:

щото не си написал на началника писмо, че давността е изтекла и да не го броят.

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Сря 26 окт 2011 23:27

Няма го тоя филм с давността вече. Всичко минава през НАП и си стоят задълженията ти, може и разсрочено да си ги направиш да ги внасяш, зависи как се разбереш. На тоя сайт на КАТ за проверка на фишовете не му вярвам, имам фиш от преди година, който там стои НЕПЛАТЕН. Няколко пъти съм си говорил с катаджии, казват ми да си пазя платежното ако стане проблем по-натам, защото глобите НЯМАТ ДАВНОСТ и сайта им се обновява на марта у сряда...

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Чет 27 окт 2011 6:36

Имат давност,нямат давност...на кой от къде му информацията и на кой да се вярва и на кой не?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”