Ситуацията е следната, снощи когато се прибирах ме блъсна една лада нива отзад, не можа да спре човека.Щетите са счупен стопи мигач, изкривена броня, крив багажник,крив калник, изтървали задни амортисьори.Викнахме кат казаха да пишем двустранен протокол и не писаха акт на виновния.Днес отивам е дзи неговата компания и ми казаха колата трябда да докараш колата до нас,това в пловдив до нап се намира, а колата е в първомай, питам ги как да я докарам тя е в движение, но не и по закона за движение по пътищата, оня балък вика еми не е наш проблем.
цитираха ми следното :"и двете превозни средства да са в състояние да се движат на собствен ход след проишествието"
кажете какво да правя?
въпрос относно птп и отказ от дзи за оглед
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
въпрос относно птп и отказ от дзи за оглед
Последна промяна от quattro^^ на Пет 23 дек 2011 19:38, променено общо 1 път.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос относно птп и отказ от дзи за оглед
Според мен, това което са ти казали е направо "Подигравка"! Трябва да си имат човек който, да отива на място при тежки ПТП-та и да оценява щетите! Ако не искат пробвай се по някакъв начин да им откараш колата на място, но тогава сигурно ще почнат да се заяждат, сигурно че сте я повредили докато сте я качвали на лебедката! Според мен не са на хубаво нещата! 

като дойде време да обновяват полици много са любезни пускат промоции тва онва но като дойде да платят някаква щета тогава са пълни ..... 

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
quattro^^ написа:Викнахме кат казаха да пишем двустранен протокол и не писаха акт на виновния.
Това може да стане само при положение че и двамата сте съгласни да не се пише акт на виновния а да минете само с протокола

Според мен са те подвели нещо,както казва колегата отгоре,този протокол се съставя само ако ти си съгласен и ако щетите са незначителни.При положение,че колата не е в движение ми се струва глупаво да го подпишеш.Всички застрахователи имат хора за огледи,така че не е редно да ти отказват,във форума има хора които се занимават с това от 20год.така че дано видят темата и дадат съвет как да постъпиш,въпреки че се малко се съмнявам,все пак са застрахователи
- quattro^^
те са козметични, интересува ме само защото един полицай ми го каза, ако сложа крушки и така я закарам по патя нямало да ми направят проблем.това дали вярно ?
иначе мен катаджиите ми казаха че този протокол е достатъчен и аз за това се съгласих.не исках да набутвам човека защото в това време и той не е виновен изцяло че пътя не е почистен
иначе мен катаджиите ми казаха че този протокол е достатъчен и аз за това се съгласих.не исках да набутвам човека защото в това време и той не е виновен изцяло че пътя не е почистен

Катаджиите или ги е мързяло да пишат акт или са били стимулирани от другия учасник/виновния както разбирам/ в птп да не го правят.
Двустранен прот. както е написал колегата се пише само ако и двете страни нямат спор кой е виновен за птп.Той задължително се регистира в КАТ.Не си писъл какво сте отразили в него - кой е виновен, описание на щетите, ситуацията при която е станало птп и т.н.След като не си виновен е било добре да се обадиш на съответния застраховател /повечето имат мобилни групи/ още на място, но това вече е минало.Какво се прави след това:
1.Има задължителен срок за уведомяване на застрахователя и трябва да е писмен /взимаш вх.№/
2. След като не те задоволява отговора на застрахователя /разбирам че е от някакъв служител/ - искаш той да бъде писмен.
3. С тези документи / № на уведомлението за щета и отговора дето те карат да представиш мпс еди къде си пишеш жалба до директора на клона в Пловдив като описваш всичко /това разбира се, ако този отговор не е от директора, ако е от него минаваш към т.4/. Чакаш отговор в 1 м. срок мисля че беше.
4. Ако той не те удовлетворява - жалба до КФН http://www.fsc.bg/Jalbi-bg-60
Такъв е реда.
Двустранен прот. както е написал колегата се пише само ако и двете страни нямат спор кой е виновен за птп.Той задължително се регистира в КАТ.Не си писъл какво сте отразили в него - кой е виновен, описание на щетите, ситуацията при която е станало птп и т.н.След като не си виновен е било добре да се обадиш на съответния застраховател /повечето имат мобилни групи/ още на място, но това вече е минало.Какво се прави след това:
1.Има задължителен срок за уведомяване на застрахователя и трябва да е писмен /взимаш вх.№/
2. След като не те задоволява отговора на застрахователя /разбирам че е от някакъв служител/ - искаш той да бъде писмен.
3. С тези документи / № на уведомлението за щета и отговора дето те карат да представиш мпс еди къде си пишеш жалба до директора на клона в Пловдив като описваш всичко /това разбира се, ако този отговор не е от директора, ако е от него минаваш към т.4/. Чакаш отговор в 1 м. срок мисля че беше.
Такъв е реда.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Отиди още веднъж и им кажи че ако не се вземат във ръце и не признаят щетата ще се гледат по телевизията. Напълно ти е легална щетата. Скоро минах по този път скоро скоро миналата година. Бащата отвори багажника на един за да избегне по-сериозен удар (със хедера на една комбайна). Та тогава голфа роди радиатора беше счупен т.е. колата не беше във движение. Идваха на място да си я видят. ДЛЪЖНИ СА да дойдат на оглед. Ако нямат със какво (което ще е смешно) предложи им ти транспорт. Ако пак откажат искай черно на бяло че ти отказват оглед със подпис и печат. Повярвай ми ще ти огледат колата и ще ти платят даже.Никой няма да разпише отказ за оглед.
Относно двустранният протокол той е за улеснение на КАТ и се ползва във случаите когато:
-Щетите са само материални
-НЯМА пострадали
-Има призната вина от едната от страните
Не е задължително колата да е във движение.Щото може да е леко ПТП примерно ама да речем
"аз давам назад и те нанизвам със теглича, при което ти чупя радиатора. признавам си вината пишем протокола и какво става твоят автомобил не е във движение"
Така че ходи вдигай ги на балон във офиса жалби и всички екстри и да почват да си вършат работата.
Относно двустранният протокол той е за улеснение на КАТ и се ползва във случаите когато:
-Щетите са само материални
-НЯМА пострадали
-Има призната вина от едната от страните
Не е задължително колата да е във движение.Щото може да е леко ПТП примерно ама да речем
"аз давам назад и те нанизвам със теглича, при което ти чупя радиатора. признавам си вината пишем протокола и какво става твоят автомобил не е във движение"
Така че ходи вдигай ги на балон във офиса жалби и всички екстри и да почват да си вършат работата.
- quattro^^
Stif написа:Катаджиите или ги е мързяло да пишат акт или са били стимулирани от другия учасник/виновния както разбирам/ в птп да не го правят.
Такъв е реда.
по първа точка как да ги уведомя двустранния протокол си е заверен в кат, какво друго ми трябва?
аз като отидох никой не ме отрази нито заведоха някаде, абе нищо.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Трябват ти протокола,ГО на колата,документите на собственика и шофьора,ако са различни хора. Отиваш попълваш едни декларации. И след това трябва да дойдат на преглед. Също така ти трябва и банкова сметка на името на собственика ( на мен ми отказаха на друго име въпреки,че сме преки роднини)
С двустрания протокол, заведен в КАТ се отива в застр.компания на виновния водач и се завежда щета, следва оглед и т.н. и по нататък по точките които ти написах.
- quattro^^
сега се сетих да пиша повече от месец по-късно
значи ходих до асеновград с тоя дето ме удари и писахме едни протоколи, снимаха колите иии на осмия ден парите бяха в картата ми и бяха доста даже, колата ми беше стара и се учудих направо.сигурно защото беше ауди...
сега изводите:
стане ли леко птп, със сигурност по-лесно ще е за вас да викнете кат и да ви съставят те протокол и акт за виновния.
честно казано в моя случай имах късмет, защото човека беше отзивчив, но ако случите на някой калъф с двустранния протокол...трудна работа, ще пиете ледена водица
колкото и леко да е птп-то искайте кат да пише, те агитират за да има по-малко бомащина.

значи ходих до асеновград с тоя дето ме удари и писахме едни протоколи, снимаха колите иии на осмия ден парите бяха в картата ми и бяха доста даже, колата ми беше стара и се учудих направо.сигурно защото беше ауди...
сега изводите:
стане ли леко птп, със сигурност по-лесно ще е за вас да викнете кат и да ви съставят те протокол и акт за виновния.
честно казано в моя случай имах късмет, защото човека беше отзивчив, но ако случите на някой калъф с двустранния протокол...трудна работа, ще пиете ледена водица
колкото и леко да е птп-то искайте кат да пише, те агитират за да има по-малко бомащина.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”