Въпроса ми е следния, предстои ми да минавам технически преглед, но се случи лек инцидент и сега немога да мина преглед. Отдавна бях решил, че ще сменям цвета на колата и ето че момента доиде. Щом сменя цвета, ще трябва да сменя и талоните. Та въпроса ми е как стои номера с смяната на талоните и прегледа, тъй като техническия ми преглед изтича края на месеца , а колата няма да мога да я направя до тогава. Ще трябва ли да мина преглед преди да сменя талоните, което е невъзможно след смяната на цвета.
п.с. И ако може без такива "Защо ще сменяш цвета" и т.н.
Относно смяна на цвят и талони
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Отностно смяна на цвеят и талони
ако сменяш цвят сменяш талоните
тях ги сменяш в КАТ като минаваш канал - даваш старите за "брак" и ти изкарват нови
плащаш всички такси и т.н.
преглед ще минеш когато си искаш - мини го след като си оправиш талоните
тях ги сменяш в КАТ като минаваш канал - даваш старите за "брак" и ти изкарват нови
плащаш всички такси и т.н.
преглед ще минеш когато си искаш - мини го след като си оправиш талоните
- djmimo89
- Автомобил: VW Golf 3 Cabriolet
- Двигател: ADZ
Благодаря колега. Значи това че ми е изтекъл прегледа, не представлява проблем за пред кат за смяна на талоните.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не
то в картона от прегледа не се споменава цвят на колата
друг е въпроса обаче че за да минеш преглед трябва да носиш големия талон на колата
ако в него пише червен а колата е зелена
?
първо в КАТ и тогава преглед
то в картона от прегледа не се споменава цвят на колата
друг е въпроса обаче че за да минеш преглед трябва да носиш големия талон на колата
ако в него пише червен а колата е зелена

първо в КАТ и тогава преглед
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
djmimo89 написа:Благодаря колега. Значи това че ми е изтекъл прегледа, не представлява проблем за пред кат за смяна на талоните.
Моли се да не те спрат на пътя. Такъв акт ще ти изъртят, че и ще те спрат от движение.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Смяна на талона/цвят струва до 30 лева макс 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
18лв преди 2-3 месеца в СтЗ.Имаш 15лв за КАТ и 3 за банката по спомен.
- djmimo89
kris11 написа:djmimo89 написа:Благодаря колега. Значи това че ми е изтекъл прегледа, не представлява проблем за пред кат за смяна на талоните.
Моли се да не те спрат на пътя. Такъв акт ще ти изъртят, че и ще те спрат от движение.
Баща ми ми каза, че имало вариант да отда до кат и да им кажа, че искам да си сменя цвета те ми издавали някакъв документ, с който мога да отида до кат с колата на ход и тогава нямало да има проблем ако ме спрат по пътя. Вярно ли е това.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Re: Относно смяна на цвят и талони
Ако изобщо издават такава бележка/удостоверени, то те спасява само по отношение разликата в цвета на колата и записаният в талон. То не ти дава право да се движиш с изтекъл/невалиден преглед. До колкото знам, по Закон автомобил с нвалиден прглед не може да се движи на самоход по пътищата - трябва колесар или репатрак.
По отношение на прегледа, не съм сигурен дали все още се предлага тази услуга, но на времето при пререгистрация, смяна на номера, цвят и т.н., в КАТ при твое желание и срещу допълнително заплащане ти правеха и технически преглед (освен сверка на номерата, която е задължителна), в момента правят задължителен технически преглед при първа регистрация на нов внос (интересно, че стикерчето за стъклото е по различно от нормалното). Ако тази услуга се предлага, то това ще ти спести рисковото придвижване от КАТ до пункта за ГТП.
Препоръчвам да се отбиеш до КАТ и да питаш на гишето за информация. УСПЕХ
По отношение на прегледа, не съм сигурен дали все още се предлага тази услуга, но на времето при пререгистрация, смяна на номера, цвят и т.н., в КАТ при твое желание и срещу допълнително заплащане ти правеха и технически преглед (освен сверка на номерата, която е задължителна), в момента правят задължителен технически преглед при първа регистрация на нов внос (интересно, че стикерчето за стъклото е по различно от нормалното). Ако тази услуга се предлага, то това ще ти спести рисковото придвижване от КАТ до пункта за ГТП.
Препоръчвам да се отбиеш до КАТ и да питаш на гишето за информация. УСПЕХ

- djmimo89
Re: Относно смяна на цвят и талони
Благодаря колега. Ще мина през КАТ и ще видя какво ще ми кажат и ще пиша.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”