Помощ - проблем след покупка на VW Polo от автокъща

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Gosho.13
Автомобил:
Двигател:

Помощ - проблем след покупка на VW Polo от автокъща

Мнениеот Gosho.13 » Съб 14 яну 2012 10:26

Бих искал да ми помогнете, ако можете.

Закупих VW Polo от автокъща, то е собственост на автокъщата(тя е закупила Полото 2-3 месеца по-рано от Порше БГ), но на талона все още пише Порше БГ.
Въпрос 1 - Как така един е собственика, а на талона седи Порше БГ?

След покупката бе закарано в КАТ, където видяха, че номера на двигателя не е същия като на големия талон.
Това се потвърди и в Порше БГ.

Въпрос 2 - Какво е станало?(сменен вдигател)
Въпрос 3 - Какво може да се направи от тук нататък?

Надявам се да можете да ми помогнете!

Благодаря!

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Re: Помощ - проблем след покупска на VW Polo от автокъща

Мнениеот dlug » Съб 14 яну 2012 11:57

Gosho.13 написа:Бих искал да ми помогнете, ако можете.

Закупих VW Polo от автокъща, то е собственост на автокъщата(тя е закупила Полото 2-3 месеца по-рано от Порше БГ), но на талонът все още пише Порше БГ.
Въпрос 1 - Как така един е собсвеника, а на талона седи Порше БГ?

Как разбра че собственика е автокъщата?
1. Ако е на лизинг в талона пише Порше докато не изтече лизинга и не се прехвърли.
2. Купили са я, но не са минали през КАТ да сменят регистрацията
Gosho.13 написа:След покупката бе закарано в КАТ, където видяха, че номера на двигателя не е същия като на големия талон.
Това се потвърди и в Порше БГ.

Въпрос 2 - Какво е станало?(сменен вдигател)
Въпрос 3 - Какво може да се направи от тук нататък?

От личен опит-при изтичане на лизинг на един служебен форд променях собственост в КАТ. Номера на мотора не беше същият, който беше на колата. Нищо не беше сменяно. Явно при първоначалната регистрация някой здраво се е чесал по задника вместо да си свърши работата. Интересното е че нищо не казаха, просто записаха правилният номер и това е. (предполагам са направили справка по някакъв начин в мото пфое...не знам)
В твоят случай обаче (както разбирам) колата е излязла от завода с един номер, а ти я купуваш с друг. Какво е станало не вярвам да се разбере точно. Или е сменен двигател или някой е пренабил номерът (което е изключително безумно) Може би точно това е причината да не е прехвърлена от порше на автокъщата документално.
Не казваш какво казват от автокъщата по случая? Ако се правят на ударени аз бих дал жалба в полицията че ми продават нередовен автомобил. Но пък не знам как се доказва че ти не си сменил двигателят...

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Съб 14 яну 2012 13:00

Щом като на талона пише Порше, значи Порше трябва да ти я продаде. Собственика по талон се явява и собственик на автомобила.

Но ако е някаква далаверка, и ако си писал, че я купуваш за 500лв, за да спестиш таксите, автокъщата ти връща 500лв. Пито-платено. Но за тебе студена вода.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 14 яну 2012 13:04

Как точно да ти помогнеме? Порше и автокъщата да си оправят кашата или да ти върнат парите

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 14 яну 2012 17:20

Виж си договора за покупко-продажба! Вероятно автокъщата е пълномощник на Порше Бг. От Порше могат да кажат точно с кой двигател е излезнала колата от завода, а също и дали е сменян при тях... ама не става с писане по форуми, трябва обикаляне :да:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 14 яну 2012 17:46

Съжалявам колега, възможност за сверка рама/двигател има и преди закупуването.
Тази "автокъща" ще ти заяви, че е получила колата от Порше в този и вид, с този номер на двигател.
Ако ти имаш договор, за покупко продажба с автокъщата, можеш да търсиш права в съд за развалянето му.
Ако нямаш....дявол на магаре. Успех.

Потребителски аватар
geleto91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот geleto91 » Съб 14 яну 2012 17:52

Тия неща се гледат при покупката, че повечето автокъщи са големи измамници, много добре знам как стоят нещата защото и аз работя в автокъща!

Потребителски аватар
shako9793
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shako9793 » Съб 14 яну 2012 18:04

geleto91 написа:Тия неща се гледат при покупката, че повечето автокъщи са големи измамници, много добре знам как стоят нещата защото и аз работя в автокъща!

ем станала е белята при колегата поне му давай малко съвети за изход от положението :beer

Gosho.13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gosho.13 » Съб 14 яну 2012 19:08

hooligan_sk написа:Виж си договора за покупко-продажба! Вероятно автокъщата е пълномощник на Порше Бг. От Порше могат да кажат точно с кой двигател е излезнала колата от завода, а също и дали е сменян при тях... ама не става с писане по форуми, трябва обикаляне :да:

Не е пълномощник, закупила е колата преди няколко месецаот Порше БГ, естествено твърдят, че нищо не са пипали и явно има грешка в документите при Порше БГ.

В Порше БГ казват, че на този автомобил не е сменян двигателя.

Аз не мисля, че кола на VW може да бъде произведена и да допуснат грешка в серийните номера междъ рама и двигател.

Благодаря на всички!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 14 яну 2012 21:59

Gosho.13 написа:
hooligan_sk написа:Виж си договора за покупко-продажба! Вероятно автокъщата е пълномощник на Порше Бг. От Порше могат да кажат точно с кой двигател е излезнала колата от завода, а също и дали е сменян при тях... ама не става с писане по форуми, трябва обикаляне :да:

Не е пълномощник, закупила е колата преди няколко месецаот Порше БГ, естествено твърдят, че нищо не са пипали и явно има грешка в документите при Порше БГ.

В Порше БГ казват, че на този автомобил не е сменян двигателя.

Аз не мисля, че кола на VW може да бъде произведена и да допуснат грешка в серийните номера междъ рама и двигател.

Благодаря на всички!

Значи остава варианта да се е случило нещо с мотора през тези 2-3 месеца в които полото е било в автокъщата. Може да са го продали на клиент и двигателя да е гръмнал, след което човека го е върнал на къщата, а те от своя страна да са сменили мотора. Може и да са го взели от Порше с ясен проблем в двигателя... за кой модел Поло става въпрос бтв и с кой мотор? В определни случай, КАТ регистрират автомобили без номер на двигателя. Ако новия мотор е доставен от Порше БГ(ако става въпрос за новото поло, 100% е така), те могат да издадат документ за покупка или товарителница и ще си докажеш в КАТ че мотора е законен. По принцип скоро двигателите трябва да се третират като резервна част, но засега ще трябва да се пускат молби с казуса в КАТ. :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”