Проблем с двигателя (1.4 16v AUA) Хвърля масло !
-
- Автомобил: Голф 4
- Двигател: АТД 2002
Проблем с двигателя (1.4 16v AUA) Хвърля масло !
Здравейте колеги. Става въпрос за Ауди А2 с този мотор 1.4 16v AUA, пиша в този форум защото знам, че ще ми се обърне повече внимание. Мисля, че се монтира в Поло и Лупо. Тази сутрин забелязах локвичка от масло пред колата и умаслен радятор и предна решетка. Прибрах колата отворих капака и забелязах че е хвърляло масло от капачката за доливане която е отпред на колата и е свързана директно към картера, също и по щеката имаше леки следи че е хвърляло от там. Паля колата отварям същата капачка и започва веднага едно бълбукане вътре в картера и започват да излизат отработени газове от там
След това проверих антифриза в норма си е. И да добавя само, че последния месец като се караше колата влизаше миризма от изгорели газове вътре в купето и едно последно питане: Колко масло събира този мотор, защото майстора му наля 4.5 литра масло, а на мен ми се виждат много. Благодаря предварително!

- mitko66
- Автомобил: MK8 eTSI DSG
- Двигател:
Re: Проблем с двигателя (1.4 16v AUA) Хвърля масло !
Съгласно ръководството за експлоатация този двигетел побира точно 3.2 л масло, малко се е поолял мастора ти...
пп. двигателя се монтира още в шкода (фабия) и сеат (ибиза)

пп. двигателя се монтира още в шкода (фабия) и сеат (ибиза)
-
Колеги преди малко се допитах до един майстор, каза ми че е гарнитурата на главата според него. Но антифриза не мръднал нито има следи от мъсло при него.
- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
защо не погледнеш щеката на маслото да видиш наистина на какво ниво си ,да не да е в повече.другото за което се сещам е запушен сепаратор на картерните газове но трябва да го види майстор.
toni82 написа:защо не погледнеш щеката на маслото да видиш наистина на какво ниво си ,да не да е в повече.другото за което се сещам е запушен сепаратор на картерните газове но трябва да го види майстор.
Двигателят се среща и на Г4,ето тук има решение как може сам да си изчисти кутията,не е трудна работа

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=309972
Ама 4.5л са твърдо над макса

-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Източи тоя 1 литър и го откарай на "майстора" да го изпие
-
Колеги благодаря ви много, олекна ми. Явно е била замръзнала тази картерна вентилация, колата стоя 2 дни в гараж и одеве като прочетох веднага слезнах, запалих и всичко си беше добре. Търсих въпросната кутия да я почиста но нещо не можах да я намеря. Бихте ли ми помогнали с някаква снимка или схема.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”