Първата ми кола!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Stamb3t0
Автомобил:
Двигател:

Първата ми кола!

Мнениеот Stamb3t0 » Вто 07 фев 2012 20:08

Здравейте фенове на немските коли. Не знам точно за къде ми е темичката, но ако някой реши може да я премести.

Така да минем на въпроса. Имам няколко въпроса относно новият ми проект. Здобих се с Голф 2 84година карбуратор 1.6. Колата ми е първа и ще се стремя да я направе икономична и удобна, защото ще бъде предимно градска, а и ще се използва всекидневно. Колата си е с доста запазен двигател и затова мисля да започна със стандартното ще сменя съединител, масла, филтри, свещи, но тука вече идва и моето питане има ли още нещо което да покачи качеството на двигателя без да качва много разхода на гориво. Мислех си за нов карбуратор но не знам дали съм на прав път.
И вторият ми въпрос е свързан с ходовата част. Ще сложа спортно окачване, но може ли отред да са 14 цола джанти, а отзад 15 цола. Скоро ще почвам така да се каже този проект и дай боже по нататак ще кача и нова тема на правилното място :) . НО за сега ми трява малко информация и мисля че тука мога да я намеря :) :)

Последна промяна от brabus на Сря 08 фев 2012 20:13, променено общо 2 пъти.
Причина: Засега в Офф топик. Като видим накъде тръгва темата може пак да преместим.

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Re: Първата ми кола!

Мнениеот Dizel_fen » Сря 08 фев 2012 15:13

Всичко добре звучи,но отпред 14-ки,а отзад 15-ки не мога да схвана логиката! Или ги имаш и не ти се дават пари ли?Карбуратора ако е читав не го сменяй,а му направи една профилактика,че с тези ментаци нови не се знае!Гледай двигател и ходова част да е добре,външният вид го прави след 1 година mhihi ,в предвид че ти е първа кола-я драскотина,я тротоар-моята я очуках на 2 месец беше за боя :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 08 фев 2012 18:09

Първо, честито колега, много радост с новата придобивка. Според мен, не се вкарвай във филма с различни джанти. Може сложиш различни гуми, като широчина например, но различни джанти.... Все пак ти ще си я караш, ти решаваш. Имай впредвид, че по-големите джанти, могат да ти качат леко разхода, особенно при по-слаб двигател. Имаш поле за изява, ти си.

Stamb3t0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stamb3t0 » Сря 08 фев 2012 19:45

М да просто имам джантите, но ще сложе еднакви. Сега съм купил масла, свещи, ремаци и ролки. Тъй като мога да работя по нея единствено в събота и неделя тогава ще се занимавам с нея. По нататак след 2 3 седмици ще влиза в сервиз за смяна на свички тампони и за зимата май ще е това на пролет я чака нов акумулатор + спортно окачване. По нататк ще сменя и въздушен филтър и ще бъде сложен спортен. Също така и профилактиката на карбуратора. Мерси много за мненията на двамата колеги. Чакам още :) :) :обичам ви

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Сря 08 фев 2012 22:19

Ако не е тайна защо ще слагаш спортно окачване за ежедневна кола? Това е автогол за нашите пътища. Явно ти е първа кола и за това го плануваш.. :idea: :?:

Stamb3t0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stamb3t0 » Сря 08 фев 2012 22:55

Ем незнам може би и искам малко по спортна да излгежда. Попринцип знам, че с наще пътища не е за спортно окачване, но може би зависи и от това как я карам. Така че ако се стремя да я вардя мисля че няма да е толкова лошо, но ще помисля по въпроса. :lol: :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 08 фев 2012 23:42

Няколко съвета от мен:
1.Млад шофер си, не влагай прекалено много в тази кола. Утре ще започнеш работа, ще събереш лев и вече няма да си модерен с нея. Поддържай я изправна, ремонтирай и сменяй неща, които:
-биха повредили други компоненти от автомобила
-които са за смяна
-които не струват повече от половината ти кола
2. Доколкото разбирам ти е първа кола, спомням си тръпката, когато получих своята първа кола, нещо като подарък. В момента тая тръпка отдавна е отминала, вече я караме на поддръжка, без излишни и ненужни неща. Та, шофирай разумно, научи се на нея, както се казва. Свикни с мощта й (то пък една мощ...). После ще поискаш друга, по-добра, бъди сигурен. :beer

Последна промяна от stefan4o на Сря 08 фев 2012 23:45, променено общо 1 път.

Stamb3t0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stamb3t0 » Сря 08 фев 2012 23:44

Мерси за мнението може и така да направя да отложа някой неща за по нататак а сега да я държа стегната и в приличен вид.

Последна промяна от Stamb3t0 на Чет 09 фев 2012 9:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Чет 09 фев 2012 0:30

Честит танк и от мен колега, и умната на пътя :да: (ако няма, може и някоя руса mhihi )

Така, моят съвет е както ти е казал и колегата stefan4o : Първа кола ти е, има доста тормоз да отнася, всички сме минали през там - няма как да не и бъркаш в здравето итн. Не влагай в нея излишно - поддържай я изправна, и се учи на нея. Не след дълго ще ти писне и ще харесаш друга, а "наляти" пари, особено в стари коли, избиване нямат.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 09 фев 2012 0:50

Мдааа,още един член на клуба който не е внимавал никак в часовете по български,но за сметка на това иска да направи 28 годишния старец 1.6 "по-спортен" със спортен филтър от Илиенци mhihi и ниско окачване....мъкааа !

Stamb3t0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stamb3t0 » Чет 09 фев 2012 9:30

Защо да е мъкааа. Моя кола, мои пари. Къде ти е проблема???

Stamb3t0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stamb3t0 » Чет 09 фев 2012 9:31

Мерси за другите коментари :) :) :bowdown

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 09 фев 2012 10:13

Колега, смени нещата които си купил и ако има нещо по окачване/спирачки за правене. Друго нищо недей да пипаш!!! Караш до разпад и в моргата за 300лв. След 3-4г като погледнеш на зад ще си доволен че така си направил :да:

Stamb3t0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stamb3t0 » Чет 09 фев 2012 15:28

Мерси. Да спирачките са в много окаяно състояние :lol: Мерси за съвета може и така да направя. Но после чак в моргата се пак първата лубов не се забравя :D :D :screwy :screwy

emil9011
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emil9011 » Чет 09 фев 2012 15:50

:D axaxax, първата любов..., ти ще я караш ли или ще я е*** ?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”