Проблем с Продадена кола Бракувана от новия собственик

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Adrian-AAA
Автомобил: Golf 2 and 3
Двигател: AAA and AFN

Проблем с Продадена кола Бракувана от новия собственик

Мнениеот Adrian-AAA » Вто 21 фев 2012 20:13

Колеги,миналата година преди есента продадох Опел-а който по документи се води на Бащата,но не го прехвърлихме защото не беше регистриран в Данъчното.
Човека ми плати колата с уговорката да като се плати данъка да я прехвърлим,но в данъчното ме замотаха и ми казаха,че ще мине време докато се регистрира в системата и така минаха няколко месеца, и Бащата почна да си оправя Документи и данъци миналата седмица,платил и е данъка и аз Позвънях на Новият собственик да я прехвърлим.

Той обаче я дал на негов приятел с който се свързах и започна да ми разказва какви ядове имал колко пари е хвърлил по нея и накрая я дал на Вторични суровини. :shock

Което значи,че за да не ни се водят повече данъци трябва да се върнат Номерата и Големия талон(който е в него) в КАТ за да се бракува и да се отпише.
Тук идва най-интересното :shock Човека ми обяви,че ще трябва да му дам поне 200лв. за да ми ги даде тези неща!!! :lol:

Какво да направя според вас Колеги

Знам,че се казва Евгени и му знам Телефония Номер

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Проблем с Продадена кола Бракувана от новия собственик

Мнениеот lion_heart002 » Вто 21 фев 2012 20:28

Като за начало можеш да му кажеш,че е кретен и да си намери друг начин да изнудва хората!Няма какво да се занимаваш с него,пусни я за издирване,все едно е открадната и така,ще мине малко време и с бележка от полицията,ще му я отпишат в данъчното,за да не плаща повече.Те така или иначе ченгетата нищо няма да намерят,те няма и да търсят де а и колата е станала на вилици,така или иначе...

Потребителски аватар
Adrian-AAA

Мнениеот Adrian-AAA » Вто 21 фев 2012 20:38

Без талони как ще им докажа откраднатата кола :?

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Вто 21 фев 2012 20:43

Е какво има да доказваш-документите са били в нея и толкоз. :wink: Ама като знам колко ни е задръстена държавата,сигурно ще искат пак пари за това и онова и има да те мотаят с дни...

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Вто 21 фев 2012 20:54

Интересно как я е дал на вторични суровини? При положение че искат собственика на колата който е по талон да отиде на место, за да издадат бележка за кат и да си вземеш номерата, и чак тогава имаш шанс да вземеш пари за нея! Тоя пич явно те пързаля, иска да те преметне, явно иска от тебе 200 лева, и после като се отпише от даначното и номерата са в кат, тогава ще даде колата на вторични и от там да вземе 200 лева и да е на далавера! Другият начин е да има връзки във някой пункт във вторични суровини и да са му я платили!
Затова ако неможеш да се разбереш с него, полицията е крайна инстанция, коята няма да си помръдне пръста да го знаеш от мен, освен ако нямаш човек там :P

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Вто 21 фев 2012 20:59

интересна ситуация,на мен се случи подобна,преди години предадох на вторични една кола(която си беше в движение ,но морално остряла),наистина на майтап взех ,че свалих номерата(да си ги пазя за спомен-тогава не знаех ,че ще ми трябват за бракуване-нямаше още такова изискване),тогава в данъчното я бях отписал(това се искаше да не се води на баща ми) и уж всичко беше наред.....Да ама не.....!!!минаха си годинки и един ден случайно разбирам от един човек ,че със задна дата е възтановена (колата) в данъчното и тече данък със задна дата....отначало не повярвях и ми стана смешно,но взех че проверих и о ужас данък за 3 години на отдавна забравената колица...и веднага се поинтересувах какво трябва и ми казаха- бележка от КАТ за бракуване ,аидеее трябвали номерата и талона(още си беше стария сив)....и тук се почна филма....едва намерих стария талон някъде в баба ми(ама на късмет да не е изхвърлен-НАИСТИНА) , изнамерих само единия номер(но не ставало) и стана задънена улица....то падна търсене на вилата ,при баба ми у нас и няма номер и това е...накрая го намерих(така случайно че за малко и той да бе изхвърлен) и отивам весел в КАТ .... :horror: Дааа ма не....пак ужас :banghead: ....баща ми почина и се оказахме няколко наследници в различни градове(трябва всички заедно)....пак мъкааа, събрахме се които когато може в кат и се подписвахме (можеше и пълномощно)...накрая всичко приключи но бях бесен от УНИКАЛНО голямата разправия.....направо късмет ,че намерих тези тъпи номера и талон иначе данък до гроб на всички наследници и техни наследници и направо скръб..дано съм помогнал на колегата

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Вто 21 фев 2012 21:02

докато пишех се е появило предното мнение......отдавна нищо не искаха за вторични....а да споделя че скоро по телевизията даваха ,че коли спряни на улицата за повече време са вдигани от паяк и са предавани на вторични(естествено с измама)... всичко е дивотия

Потребителски аватар
kjm
Автомобил: audi a3
Двигател: ALH

Мнениеот kjm » Вто 21 фев 2012 22:15

и аз имам подобен проблем,имам кола което се води на мое име и данъци за 4 години които стоят на мое име.От 1 год. издирвам колата ходих в КАТ,МВР и прокуратура и всеки ми казва да се оправям сам.Един ден обиколих всички пунктове за вторични да питам какъв е реда и може ли някои които не е собственик да даде кола.Отговора навсякаде беше ,че не ги интересува кои оставя колата те давали бележка да я бракуваш в КАТ.По тяхната логика всеки може да открадне кола и да остави

Ако подадеш жалба за изнудване,може да имаш шанс да ги вземеш

Потребителски аватар
shoko_boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shoko_boy » Вто 21 фев 2012 22:32

и аз имах такъв проблем и лесно го реших с данък за плащане 800 лв с времето беше се насъбрал и по обичаиния начин $$$ заличиха от всякаде лесно се оправа проблема

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 21 фев 2012 23:02

Обади му се по телефона уж да се пазариш да намали малко тези 200лв и запиши разговора и после подаваш жалба в полицията за изнудване. Едва ли ще тръгнат да ти търсят колата, но за изнудване ще вземат мерки със сигурност.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 21 фев 2012 23:09

Така като гледам урока че в България на честна дума не се работи ще ти струва 200лв :lupe

Потребителски аватар
Adrian-AAA

Мнениеот Adrian-AAA » Вто 21 фев 2012 23:12

То кола реално не съществува,така че пускам я за открадната и ще си взема протокол/или някъв документ за отписване в данъчното,реално няма никакъв друг вариант :? А с тоя не ми се занимава повече .

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Вто 21 фев 2012 23:14

Зарежи го,няма смисъл да се занимаваш с цървули! :wink:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Сря 22 фев 2012 11:06

Пусни го на ченгетата да го друснат за изнудване. Днес си ти, утре ще е някой друг. Тоя тупан трябва да си вземе поука.

Обади се в полицията, обясни им всичко от до (без лъжи и шикълкавене). Направете си срещата за плащането и да го сгащят на място!

Потребителски аватар
Adrian-AAA

Мнениеот Adrian-AAA » Сря 22 фев 2012 16:17

Съмнявам се Полицията да направи нещо или да не стане по зле нещо,но ще видим..

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”