Нужда от стробоскоп - гр.Стара Загора

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Нужда от стробоскоп - гр.Стара Загора

Мнениеот stefan4o » Вто 10 апр 2012 19:13

Колеги, ако някой от вас разполага със стробоскоп и е от Стара Загора, и му се занимава около 10 минути, бих му бил благодарен. Чичето със стробоскоп в сервизчето до нас ми иска 10 кинта (които ще ги извади за има-няма 5 минути), което ми се струва малко прекалено. Освен това, работи до 18:00, а аз до 17:30 и малко се разминаваме, докато отида до сервиза оня вече ще е готов да си ходи. Тези две причини ме накараха да пусна темата.
Та по същество - идеята е да си проверя настоящото предварение на автомобила, като направя белязка на моментното и заводското предварение, смятам да слагам ТАП и да тесвам вървежа на автомобила на едно болно за него място - оборотите над 4000. Ако има някой мераклия да удари рамо бих му дал да се почерпи (да речем наполовина от цената на сервиза), без да го ангажирам с пътни разходи - ще отида на място с колата си до него. Предполагам, че за 10-ина минути ще сме приключили.
Ако има мераклии - ЛС.
Благодаря предварително и не забравяйте, че можем да си бъдем полезни понякога взаимно :beer

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Нужда от стробоскоп - гр.Стара Загора

Мнениеот kris11 » Сря 11 апр 2012 9:40

Имам , ама съм във Варна. Идея - защо не си направиш такъв със ветодиоди ? Имаше някъде схема трябва да я намеря.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Нужда от стробоскоп - гр.Стара Загора

Мнениеот stefan4o » Сря 11 апр 2012 16:54

Точно това май ще взема да направя, поне да си имам под ръка mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”