Естествено има и коли преди 2014 с тази система,но там тя е вид екстра от производителя ,и се предполага ,че има опция да се изключи ,докато след 2014 вече е задължително ,и може да е заложено законово ,да не може да се изключи /поне не легално/ Система за следене на налягането в гумите-изключва ли се ?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Система за следене на налягането в гумите-изключва ли се ?
Както може би знаете от 2014г всички нови автомобили продавани в ЕС задължително се оборудват с тази система,интересно ми е някой който има такъв автомобил ,да каже как е решена тя при Фолксваген в смисъл има ли възможност да се изключи софтуерно, или няма отърване. Питането ми е породено от това ,че при Дачия /това карам сега
/ доколкото успях да се информирам няма опция за изключването и ,което е голямо дърво,ако решиш да си вземеш втори комплект гуми с джанти, и трябва да извадиш още 200лв за втори комплект датчици ,за да не ти свети таблото като коледна елха
Естествено има и коли преди 2014 с тази система,но там тя е вид екстра от производителя ,и се предполага ,че има опция да се изключи ,докато след 2014 вече е задължително ,и може да е заложено законово ,да не може да се изключи /поне не легално/ 
Естествено има и коли преди 2014 с тази система,но там тя е вид екстра от производителя ,и се предполага ,че има опция да се изключи ,докато след 2014 вече е задължително ,и може да е заложено законово ,да не може да се изключи /поне не легално/ - Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Система за следене на налягането в гумите-изключва ли се
По принцип толкова нова не съм разглеждал дали може, но на по-старите може да се включва, изключва или променя от единият модел към другия, т.е. от директно (с датчици) към индиректно (чрез АБС-а) мерене.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
На Октавия 2 фейслифт 2010г, системата работи без никакви специални датчици в джантите, взима инфо от ABS-датчиците. Софтуерно може да се изключи от модул 09 central electrics в long coding-а може да се спре.
а сигурно ли, е че дачия ползват датчици за налягане вместо разлика в скоростите на въртене чрез ABS датчиците ?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Да,при Дачия системата работи с датчик на вентила иначе темата щеше да е излишна 
а копче за нулиране няма ли поне ? след като смениш гумите да нулираш, за да си запази новите стойности, аз също имам такова нещо и така процедирам. Освен през копчето, може и софтуерно да се нулира (за ВАГ).
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Да,при Дачия системата работи с датчик на вентила иначе темата щеше да е излишна
Защо този датчик не може да се премести заедно с вентила на другата джанта?
Разбрах.
Отне ми известно време да си спомня, че вентил и капачка са различни неща - бях гледал преди време система за следене на налягането в гумите, която се състоеше от фьешан капачки за вентили - очевидно е, че мисленето особено ме затруднява.
Последна промяна от myrshavija на Чет 24 сеп 2015 10:31, променено общо 1 път.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колегата зададе конкретен въпрос, ама никой не чете.
Той питай Някой дали е изключвал екстрата, а не как мери, дали има бутон за нулиране (то няма как да няма) и т.н.
Той питай Някой дали е изключвал екстрата, а не как мери, дали има бутон за нулиране (то няма как да няма) и т.н.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
myrshavija написа:Stivi написа:Да,при Дачия системата работи с датчик на вентила иначе темата щеше да е излишна
Защо този датчик не може да се премести заедно с вентила на другата джанта?
Защото ако имаш 4 броя джанти със зимни и 4 броя джанти с летни гуми, на които са монтирани датчиците, всеки път ли ще правиш демонтаж, монтаж, баланс ...

Последна промяна от Andonov на Чет 24 сеп 2015 10:27, променено общо 1 път.
тая система има ли си бушон ?
в нета пише, че на рендетата се изключва софтуерно, питай в техния форум как става, или направо в сервиза щом е нова.
в нета пише, че на рендетата се изключва софтуерно, питай в техния форум как става, или направо в сервиза щом е нова.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Andonov правилно е разбрал и обяснил какъв е проблема
Чел съм и в Рено форума,но и там се споделя за по-стари коли ,а в официалните представителства нямат интерес да ти кажат дори и да е възможно. Даже има хора направили по два комплекта и трябвало на всяка смяна да ходят до сервиза да им гасят лампите понеже не се разпознавали автоматично новите датчици
Бе изобщо всичко ново което се прави с цел екология ебава мамата и на колата и на собственика 
Чел съм и в Рено форума,но и там се споделя за по-стари коли ,а в официалните представителства нямат интерес да ти кажат дори и да е възможно. Даже има хора направили по два комплекта и трябвало на всяка смяна да ходят до сервиза да им гасят лампите понеже не се разпознавали автоматично новите датчици
Бе изобщо всичко ново което се прави с цел екология ебава мамата и на колата и на собственика 
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При Митсубиши се получава с Лексията. Освен да пробваш и на Дачията.
http://eobdiifr.canalblog.com/archives/2015/01/07/31271482.html
http://eobdiifr.canalblog.com/archives/2015/01/07/31271482.html
за това питах дали тази ситема няма бушонче, ако го извадиш дали ще стане ? Малко workaround ама ако в сервиза не искат ...
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дори да се махне захранването за да спре системата, таблото ще свети.Дали ще свети от липса на датчици или захранване все ще дразни. Иска си кодиране.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Като имаш пари за кола на една година и по нова и се циганим за 200 лв комплекта
.Че то само маслото е почти 100 кинта и като сложим и филтрите ей ти 200лв.Иначе смъкваш таблото и разпояваш светодиода и няма да свети
пп нищо лично днеска съм офф
.Че то само маслото е почти 100 кинта и като сложим и филтрите ей ти 200лв.Иначе смъкваш таблото и разпояваш светодиода и няма да свети
пп нищо лично днеска съм офф

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”