Здравейте колеги,
забелязах че са ми изчезнали някакви неща от багажника на колата. Няма нищо счупено и разбито, дори и колата беше заключена. Случайно да ви се е случвало ? Как може да я отключват ? Как мога да се предпазя ?
Хубав ден!

Взети неща от колата
Re: Взети неща от колата
Сигурен ли си, че жената не ти е взела нещата. Да ти отключат багажника да ти взземат работи и да го заключат след това е леко граничещо с фантастиката.
Какво липсва от багажника ?
Какво липсва от багажника ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Кутия с инструменти и една торбичка. И аз първоначално си мислех, че е невъзможно. Преди време така ми изчезна компресора. На никой не съм го давал, дори и използвал.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Скоро да си посещавал автомивка, сервиз?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм. Ако бях поне щях да си помисля, че те са ги взели.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
От авто мивка или сервиз няма да посмеят да ти ги вземат а и в повечето случай има камери. Схемата е че ти копират ключа и после действат
На колега от служебната кола два пъти го пращат командировка до София и двата пъти му открадват скъпа машина за по 2000$
Пак по същия начин без следи. Как го правят само те си знаят ама са добри
Чувал съм, че просто стоят някъде близо до колата и те чакат да цъкнеш дистанционното а по този начин му копират сигнала.

На колега от служебната кола два пъти го пращат командировка до София и двата пъти му открадват скъпа машина за по 2000$
Пак по същия начин без следи. Как го правят само те си знаят ама са добри

Чувал съм, че просто стоят някъде близо до колата и те чакат да цъкнеш дистанционното а по този начин му копират сигнала.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Направо чудесно. А дали има начин да се предпази човек от това нещо. В противен случай трябва да свалям всичко от колата.
Няма начин. Ако ти е клониран ключа и редовно те "обират". Това е новата реалност за теб.
Спри колата пред видеонаблюдение или си вземи видео регистратор, който снима и към багажника и ще видиш поне кога се случват нещата. Реално някой да се занимава да ти клонира ключа, за да ти краде инструменти е доста нелепо нещо, заради риска който носи след себе си.
Освен ако въпросните инструменти не са за много висока сума и в торбичката не си имал злато, не знам - много фантастично звучи всичко.
Спри колата пред видеонаблюдение или си вземи видео регистратор, който снима и към багажника и ще видиш поне кога се случват нещата. Реално някой да се занимава да ти клонира ключа, за да ти краде инструменти е доста нелепо нещо, заради риска който носи след себе си.
Освен ако въпросните инструменти не са за много висока сума и в торбичката не си имал злато, не знам - много фантастично звучи всичко.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Отключвам/колата с дистанционно за централното. Централното е слагано допълнително преди няколко години. Ако сменя модула на централното няма ли да се смени и честотата ? Общата стойност на двете неща има-няма 100лв.
То това е така, ама ако ти е набелязана колата - те ще си клонират и новия канал
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Другите варианти гараж под наем или платен паркинг
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Като за начало аз бих сменил алармата с друга. Не е решение но пак е нещо. Не се знае как и по какъв начин са получили достъп до багажника.
Другия вариант е да заложиш капан. Слагаш нещо за примамка в багажника и една камера вътре в купето или багажника, и се надяваш да ги заснемеш или още по добре да ги разпознаеш.
Другия вариант е да заложиш капан. Слагаш нещо за примамка в багажника и една камера вътре в купето или багажника, и се надяваш да ги заснемеш или още по добре да ги разпознаеш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Каква камера за багажника може да препоръчате. Предполагам, че ще работи на батерия или се бъркам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На колко метра от колата, респ. от шофьора с ключа, могат да копират сигнала?
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
После да няма ъпдейт на темата - 'Откраднаха ми камерата'? 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”