Интересна тема за дизел и пропан бутан

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Интересна тема за дизел и пропан бутан

Мнениеот moleo » Нед 18 ное 2007 22:24

http://www.audiemotion.org/forum/viewtopic.php?p=7139

темата е от форум на ауди. Как бихте коментирали, има ли пропан бутана бъдеще, сравнение с дизела и струва ли си, предвид адските задръствания човек да инфестира в газ.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Нед 18 ное 2007 22:36

Автомобилът с дизелов двигател по традиция е значително по-скъп, още повече имайки предвид цените на последните модели дизелови разработки, и отгоре на това Вие получавате доста недостатъци, спрямо неговото представяне, например като занижена максимална скорост, забавено ускорение и т.н., което в никакъв случай не присъства в един “Bi fuel”-ен автомобил.---

Това е от статията--интересно да се смея ли на коментарите за максималната скорост и ускорението или друго.
По-правилно е да я озаглавят ''Как най-добре да оплюем дизела в една антиреклама'' :lol:

Потребителски аватар
wishmaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wishmaster » Нед 18 ное 2007 22:42

Дава се ухо на такЪви теми, защото преди 7-8 месеца газта си беше лев и малко, дизела беше под 1.50. Сега дизела е 2.10 газта е 1.09...
Като се поизравнят каде отиваме? А мойто мнение е, че газта (въпреки, че е по-тънко - особено в моменти като този) си е една постоянна разправия + по-малък багажник...

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 19 ное 2007 1:28

Бъдещето е изцяло на алтернативните горива!
Ама верно съм ...хти и :stupid :banghead: - 5 години с тоя скапан дизел mhihi mhihi mhihi

Последна промяна от веселин на Пон 19 ное 2007 1:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
jettro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jettro » Пон 19 ное 2007 1:33

По тази тема е говорено и има да се говори докато не навлязат масово водородните автомобили :lol: Всичко е въпрос на личен избор.
В семейния парк имаме Пасат 1.9 TDI и Джета 1.8 MI на газ. Пасат харчи средно 5.5/100, Джетата 7/100 при скорост до към 140км/ч . При цените в момента - с нафта 100км за 11.55лв с газ - 7.63лв. Проблеми с газовата не съм имал от както съм я сложил - повече от две години( просто хората които я поставиха и регулираха си разбират от работата, а и двигателя RP просто си плаче да го газифицираш :lol: ). През това време разликата в цената между дизел и газ не е била такава че на нафта да ми излиза по евтино. Веднъж съм тествал джетата за максимална скорост на газ - малко над 160км/ч - лично за мен е достатачно. Проблеми с багажника също нямам.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 19 ное 2007 1:59

Така или иначе и двете горива са дестилации на нефта, и зависят от цената на петрола. Т.е. ще се качват. Заради бума на продажбите на дизеловите автомобили обаче, цената на дизела се качва по-бързо, отколкото на пропан-бутана.
Щеше да е добре, ако в Бг се слагаха газови системи на дизел. Четох в други форуми, че впръскването на газ при работа на дизелов двигател е с ефект, близък до NOS-системите при бензиновите коли. Мощността се покачва с около 30%, а разхода остава горе-долу същия.

Потребителски аватар
Stiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stiks » Пон 19 ное 2007 2:08

да но никой не оръща внимание за сериозно покачване на разхода в "високите обороти" - дизела (1Z 90коня) до пловдив не му свалих педала от ламарина, след това и в асеновград ходих, и като се прибрах бях с 350километра навъртяно, за това удоволствие аз му бях сложил 27-8 литра гориво (да приемем 30 щото беше 2 дена на червено но все е имало нещо в него), на връщане държеше 160 на магистралата от плд докато не слезнах, там малко понамалих, а на отиване го пробвах - 160-170-180 та дори и 195 стигна но под 160 почти не слизаше ... та както и да гледам разхода му е към 9, а да вземем за пример някое бензинче - 13-16, имам приятели с 1.8Ми голфове и пасати ми те ако трагнат така под 15 няма да им слезе ... погледнете го и от тази страна
Та замислете се защо голяма част от по средния (малките бизнесмени) карат някви ЦДИ-та, Бмв дизели и такива ? от икономия - да, ама те не карат с 90 те си правят сметката за над 150-160 как ще гори ...

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Пон 19 ное 2007 9:32

икономията на нафта е ако намираш за по 1.30 иначе икономия неемааа :wink:
п.п повече от 140 км не вдигам

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 19 ное 2007 10:09

Аз карм от 2 год. на газ и съм изключително доволен - никога не съм имал разправия, проблем с багажника не или каквито и да е "постоянни" разправии с колата както твърдят колегите по-горе. Колкот до икономическият ефект - резултата винаги е в полза на газта

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 19 ное 2007 15:52

и двете за нищо не стават.....разработка от преди 120 години.....какво бъдеще? Да ми се махат от главата с тия глупости......особено тия дизели последните дето взеха да впръскват на някакви извънземни налягания от по хиляди барове....да ги разкарват........

ЕЛЕКТРОМОТОР + Батерия От GSM! Зареждаш 2-3 часа в гаража и караш 300км........чао бао газ, нафта, бензин....

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пон 19 ное 2007 15:55

chefito написа:и двете за нищо не стават.....разработка от преди 120 години.....какво бъдеще? Да ми се махат от главата с тия глупости......особено тия дизели последните дето взеха да впръскват на някакви извънземни налягания от по хиляди барове....да ги разкарват........

ЕЛЕКТРОМОТОР + Батерия От GSM! Зареждаш 2-3 часа в гаража и караш 300км........чао бао газ, нафта, бензин....
А най добре на слънчеви батерии,няма газ-мас оцет и прочие смърделници.

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Пон 19 ное 2007 16:15

А още по хьрби , с реиса фьрляш 60ст и заминаваш, ни гражданска ни преглед, ни горива,ни др.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 19 ное 2007 16:29

slavi ivanov slavov написа:А още по хьрби , с реиса фьрляш 60ст и заминаваш, ни гражданска ни преглед, ни горива,ни др.

и операция на нервната система за 400 000 евро в Залцбургската Неврологична клиника след тва :)

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пон 19 ное 2007 17:14

maks написа:
chefito написа:и двете за нищо не стават.....разработка от преди 120 години.....какво бъдеще? Да ми се махат от главата с тия глупости......особено тия дизели последните дето взеха да впръскват на някакви извънземни налягания от по хиляди барове....да ги разкарват........

А най добре на слънчеви батерии,няма газ-мас оцет и прочие смърделници.

и като не пече...........един газов котлон ,вари се боб и плюскаш ,седалката на дупчици и се впръсква в цилиндрите..............аре стига

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 19 ное 2007 17:53

ACCELERATOR написа:Щеше да е добре, ако в Бг се слагаха газови системи на дизел. Четох в други форуми, че впръскването на газ при работа на дизелов двигател е с ефект, близък до NOS-системите при бензиновите коли. Мощността се покачва с около 30%, а разхода остава горе-долу същия.

Колегата kam_tod прави нещо такова - даже има тема в тунинг раздела.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”