ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Катерина
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА?

Мнениеот Катерина » Пет 28 апр 2006 20:51

От известно време всички забелязвате,че жените във форума стават повече.
Къде съпруги на членове на форума, къде жени като мен , дето пак си имат съпрузи, ама си нямат монтьор, къде девойки - free
Аз пък от известно време забелязвам,че повечето мъже ИМАТ нещо против жените,които карат .
И често чувам подмятания:"Абе аз мисля да пусна една тема във форума за жените- шофьорки"
Ами ето ВИ темата :wink:
Стига някой да не реши,че не и е тук мястото...
Но това би значело , че на жените изобщо не им е мястото в ТОЗИ форум :!:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 28 апр 2006 20:59

Катерина :) нищо против жените шофьори. Аз лично понякога изричам по някоя и друга дума по тяхен адрес, но не със зла умисъл, а защото съм изнервен от ежедневната лудница.

Но с чиста съвест мога да споделя, че за разлика от мъжете-шофьори, жените са много по-стриктни към правилата и много рядко надценяват (в повечето случаи подценяват) водаческите си възможности. Много рядко ще видите мъртвопияна жена зад волана, или такава, която фучи с 140 през населено място и т.н. примери хиляди.

Мъжете точно обратното - колкото са по-млади и по-неопитни, толкова по-плитко им е морето. С годините нещата поулегват и в крайна сметка някъде около 50-те може би, жените и мъжете се "намират" :)

Иначе отностно тезата, че жените са по-лоши шофьори, това мисля, че си е доказано. Просто на жените някои мозъчни центрове са по-развити от тези на мъжете и съответно има такива, които са по-неразвити. Примерно жените владеят много по-добре ораторското изкуство, докато им е в пъти по-трудно да паркират успоредно на задна скорост :)

В крайна сметка, ние не сме състезатели и ако всички спазват поне в града, правилата за движение, няма да има никакво значение дали си шампион във Ф1 или току-що взела изпита девойка. Правилата са така измислени, че при тяхното спазване е невъзможно да има произшествия (ако са изправни автомобилите, но пък и това е правило).

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Пет 28 апр 2006 20:59

такива теми имаше няколко, винаги се заключваха щото накрая ставаше мазало... :fight:
накратко - повечето мъже във форума не обичат жените шофьорки, но много обичат жените във форума, въпреки че карат.
ОК? :hug

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 28 апр 2006 21:02

Да Nii обобщи..
Жена мъж.. важното е да спазваш правилата за движение по пътищата, да не правиш простотии и да си колегиален шофьор.
Пола не е от значение..
Ако някой иска да добави нещо и сметне, че тона в темата ще се запази културен..

ЛС и ще я отключа

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 28 апр 2006 21:49

да аз...
има една приказка/израз/
"жена шофьор и негър скиор няма!"

да ама НЕ ! :D
на тазгодишната зимна олимпиада имаше чернокожи скиори.
та значи,че има и жени шофьори.
:drive :обичам ви :ginny :ginny black

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 28 апр 2006 22:06

Имаше една тема "Жените добри шофьори ли са", може да се потърси с онова бутонче там горе...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”