Здравейте,
имам питане и ви моля за помощ....
Ставам днес следобяда и отивам до колата си пред блока и какво виждам-ударена леко огънат капак и два счупени фара.
Полудях,колата ми е с пълно каско и сега се питам какво трябва да направя да закарам колата на застрахователя ли... или той идва на място....
Моля помагайте.

Ударена кола на паркинг
- kacho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
има няколко варианта - ако си в Лев Инс трябва да имаш един стикер с номер който набираш и казваш къде ти е колата и къде е ПТП-то, идва си техен човек да прави огледа. другия - отиваш директно при застрахователя и пишеш - неизвестен извършител, имах същата случка в Бул Инс, приеха ми всичко, само описваш по-подробно случката. изплащат всичко 100%. номера е да намериш педе.асчето, което ти е направил всичко това

- rainheart
- Автомобил: MK3
- Двигател: 1.6 ABU
И аз съм в ДЗИ, но като се ударих в едно колче при паркиране, отидох директно при застрахователите ми в офиса във Военна рампа и им казах за случая -без протокол, без свидетели, без акт, без нищо освен сгънатото голфче и нямаше проблеми, платиха 191 лева. Някой приятели са се ударяли/удряни на паркинг и са ходили директно при застрахователи, но не знам, при кой са застраховани и дали искат протокол
пс: На моята полица има телефон само за спешни случаи на кражба. Защо като стане въпрос за застаховки предлагате да "да се звънне на застрахователите"
При вас има ли някакви информационни номера

пс: На моята полица има телефон само за спешни случаи на кражба. Защо като стане въпрос за застаховки предлагате да "да се звънне на застрахователите"

Аз съм в ДЗИ. Зимата ми огънаха една врата. Звънях на някакъв "дежурен" в КАТ, който в неделя никакъв не дежуреше.
След това на 112- там обясних всичко и те ми звъннаха след 10 мин. с информацията, че случаят ми е регистриран в КАТ под номер еди-кой си.
След това( понеделник) звъня в ДЗИ, обяснявам се- от там ми казаха, че може и без протокол(а това е много добре, защото за протокол се чака зверски...,а зимата е най-забавно).
Накрая отивам в ДЗИ и се описвам, като описвам и историите с телефонните разговори... да сме наясно един вид и с вързани гащи.
Всичко това трябва да стане не по-късно от три дни след инцидента.
Успех.
След това на 112- там обясних всичко и те ми звъннаха след 10 мин. с информацията, че случаят ми е регистриран в КАТ под номер еди-кой си.
След това( понеделник) звъня в ДЗИ, обяснявам се- от там ми казаха, че може и без протокол(а това е много добре, защото за протокол се чака зверски...,а зимата е най-забавно).
Накрая отивам в ДЗИ и се описвам, като описвам и историите с телефонните разговори... да сме наясно един вид и с вързани гащи.
Всичко това трябва да стане не по-късно от три дни след инцидента.
Успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря
Благодаря на всички ви за изчерпателните отговори.
И аз минах през голяма какафония докато взема заветния протокол от КАТ,голямо чакане беше но всичко е ОК взех си дори протокола от ДЗИ и сега чакам кинтите.
Капак,два фара,броня-леко счупена колко ли ще взема...
Както и да е благодаря още веднъж и безавариино шофиране на всички ви.
И аз минах през голяма какафония докато взема заветния протокол от КАТ,голямо чакане беше но всичко е ОК взех си дори протокола от ДЗИ и сега чакам кинтите.
Капак,два фара,броня-леко счупена колко ли ще взема...
Както и да е благодаря още веднъж и безавариино шофиране на всички ви.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”