Ударена кола на паркинг

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Stefano
Автомобил:
Двигател:

Ударена кола на паркинг

Мнениеот Stefano » Нед 27 юли 2008 21:19

Здравейте,
имам питане и ви моля за помощ....
Ставам днес следобяда и отивам до колата си пред блока и какво виждам-ударена леко огънат капак и два счупени фара.
Полудях,колата ми е с пълно каско и сега се питам какво трябва да направя да закарам колата на застрахователя ли... или той идва на място....
Моля помагайте.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Нед 27 юли 2008 21:21

обади се на застрахователя си.
всяка фирма има различна практика.
някои искат протокол от КАТ с неизвестен извършител.

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Пон 28 юли 2008 9:53

има няколко варианта - ако си в Лев Инс трябва да имаш един стикер с номер който набираш и казваш къде ти е колата и къде е ПТП-то, идва си техен човек да прави огледа. другия - отиваш директно при застрахователя и пишеш - неизвестен извършител, имах същата случка в Бул Инс, приеха ми всичко, само описваш по-подробно случката. изплащат всичко 100%. номера е да намериш педе.асчето, което ти е направил всичко това :mad: :smackbum

Потребителски аватар
edisonov
Автомобил: VW Golf 8 Variant
Двигател: 2025

Мнениеот edisonov » Пон 28 юли 2008 9:59

На ме ми платиха 3 щети на паркинг без никакви документи от КАТ. Каското ми е при Армеец.

Потребителски аватар
Tanichka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tanichka » Пон 28 юли 2008 10:47

И на мен така на паркинг един извънгабаритен ми беше пробил и сплескал предния капак - идеше ми да го :rocketwhore , но не бях свидетел на случката. Тогава виках КАТ за протокол. Аз съм в ДЗИ и там ми го искаха.
Успех!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 28 юли 2008 11:20

Винаги е най-добре да имаш протокол, но на мен лично са ми плащали 200лв щета без протокол...

Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Пон 28 юли 2008 15:31

И аз съм в ДЗИ, но като се ударих в едно колче при паркиране, отидох директно при застрахователите ми в офиса във Военна рампа и им казах за случая -без протокол, без свидетели, без акт, без нищо освен сгънатото голфче и нямаше проблеми, платиха 191 лева. Някой приятели са се ударяли/удряни на паркинг и са ходили директно при застрахователи, но не знам, при кой са застраховани и дали искат протокол :roll:

пс: На моята полица има телефон само за спешни случаи на кражба. Защо като стане въпрос за застаховки предлагате да "да се звънне на застрахователите" :?: При вас има ли някакви информационни номера :roll:

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Пон 28 юли 2008 15:37

Различните застрахователи имат различни политики при такива ситуации. Някои изискват протокол от полицията, други - не. Моята кола например е застрахована в "Уника" и там мога да заведа щета за паркинг без протокол. Покриват три елемента.

Потребителски аватар
rymo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rymo » Пон 28 юли 2008 15:41

Аз съм в ДЗИ. Зимата ми огънаха една врата. Звънях на някакъв "дежурен" в КАТ, който в неделя никакъв не дежуреше.
След това на 112- там обясних всичко и те ми звъннаха след 10 мин. с информацията, че случаят ми е регистриран в КАТ под номер еди-кой си.
След това( понеделник) звъня в ДЗИ, обяснявам се- от там ми казаха, че може и без протокол(а това е много добре, защото за протокол се чака зверски...,а зимата е най-забавно).
Накрая отивам в ДЗИ и се описвам, като описвам и историите с телефонните разговори... да сме наясно един вид и с вързани гащи.
Всичко това трябва да стане не по-късно от три дни след инцидента.
Успех.

Stefano
Автомобил:
Двигател:

Благодаря

Мнениеот Stefano » Сря 30 юли 2008 11:18

Благодаря на всички ви за изчерпателните отговори.
И аз минах през голяма какафония докато взема заветния протокол от КАТ,голямо чакане беше но всичко е ОК взех си дори протокола от ДЗИ и сега чакам кинтите.
Капак,два фара,броня-леко счупена колко ли ще взема...
Както и да е благодаря още веднъж и безавариино шофиране на всички ви.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”