Откраднат регистрационен номер?! РЕШЕНО! :)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
asenkolev
Автомобил:
Двигател:

Откраднат регистрационен номер?! РЕШЕНО! :)

Мнениеот asenkolev » Сря 30 юли 2008 21:09

Днес някой ми е изкъртил предният номер. Обадих се в КАТ те ме пратиха към РПУ. Там писах някакви обяснения, и ми казаха да им се обадя утре за входящ номер. После да съм платил в банка 2,50лв и да чакам за служебна бележка-10 дни!!!, с която да ходя в КАТ. Проблема е, че плановете бяха след 2 дни да пътувам в чужбина.

Въпроси:

За какво ми е тая служебна бележка и може ли и без нея? Ако е само за да ми дадат нови номера без пари - предпочитам да си ги платя и да заминавам. Един приятел ми казва, че си е изгубил номера, отишал е в КАТ и са му дали нови, като си е платил там както си е по реда, пререгистрация, нови номера и т.н

Какво става с Гражданската отговорност и зелената карта, нова ли трябва да правя или се корегира старата?

Сигурно и сам ще намеря отговорите на тия въпроси тези дни, но щото искам да от реагирам най-правилно и най-бързо през следващите 2 дни реших да събирам информация още от сега. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем моля да сподели

Мерси!!!

Май съм объркал раздела :(

Последна промяна от asenkolev на Пет 01 авг 2008 14:20, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Re: Откраднат регистрационен номер?!

Мнениеот santo_trafficante » Сря 30 юли 2008 21:14

asenkolev написа:корегира старата

:idea:

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 30 юли 2008 23:25

Колега, има и по-бърз вариант. Отиваш в някоя рекламна акенция и ти правят лепенка, същата като задния номер, но лошото е, че трябва да се молиш господата полициай да не се заглеждат чак толкова. А за в КАТ малко повече търпение, повечко нерви и повечко парички на правилните хора при номерата и си готов можеби за няма и два часа. Това знам от препатили хора.

Потребителски аватар
magician
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот magician » Чет 31 юли 2008 0:02

Без пререгистрация няма да мине...Подробности за бележки, чакане и др. не знам, но не се лъжи да си правиш номер в рекламна агенция...Автоматично попадаш по един член от Наказателния кодекс-в момента не си спомням кой точно...
Дори и по пътя да нямаш проблеми известно време-на границата ще имаш със сигурност!На кратко-с подаването на жалба за откраднатия номер в РПУ-то, същия е вкаран в компютрите, а от там идват проблемите при преминаване на границата...Не ми се навлиза в подробности, но говоря от личен опит....

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Чет 31 юли 2008 1:33

Как ше се оправиш не знам, но за после си вземи нитачка и го фани тоя номер как си треа, щото много айдук броди по земята.

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Чет 31 юли 2008 6:31

Колега аз имах сходен на теб проблем само че на мене ми надраха колата
отидох при застрахователя и те ме пратиха да отида в РПУ да ми издадат служебна бележка (за която се чака 10 работни дни)плаща се такса от 2.50лв. и 1.50лв за превод на сумата в ДСК но ако имаш познат полицаи могат да ти я издадат и веднага на мене ми я дадоха на третия ден:lol: с познат.След това вече заведоха щета и сега чакам да видя какво ще ми дадат за да си оправя колата. :lol:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 31 юли 2008 6:36

GARTNER написа:Колега аз имах сходен на теб проблем само че на мене ми надраха колата

:shock

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Чет 31 юли 2008 6:57

Това с пререгистрацията се преглъща, но ако си платил ххх лв. за номер по избор и се загуби или открадне - ко прайм ?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 31 юли 2008 7:52

andonov написа:Това с пререгистрацията се преглъща, но ако си платил ххх лв. за номер по избор и се загуби или открадне - ко прайм ?

такива не ги крадът...

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Чет 31 юли 2008 8:29

Колеги, пазете си номерата! Хващаите ги с рапидки, нитове, болтове, пирони - кой с каквото може!
Крадат предни номера защото се свалят лесно! Като на някой айдук му трябва да си направи зулум отива намира един преден номер на кола, (евентуално като тази с която ще бъде); сваля го и после търси друг преден - близък до тоя който е свил преди това! Върши си "работата" и после ги изхвърля!!! Ясно е че на полицаи не спират!
П.П. 10 дни е направо светкавично бързо, като я знам нашата полиция! Очаквай около месец, с намеци, че ако почерпиш може да се ускори процедурата.......
Минал съм от там, когато ми гепиха предната броня.... с номера! :?

Потребителски аватар
asenkolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asenkolev » Чет 31 юли 2008 9:00

Относно парите за пререгистрация, майната им! Ще мина всичките процедури стига да има начин да не чакам 10 дни за служебна бележка. Какво става ако си изгубиш номера? И не трябва ли да ми дадат някакъв протокол с който да си карам колата. Аз ги питах в I-во РПУ, те ми викам "Ми незнам, не трябва да се кара колата", аз викам е как ще стигна до КАТ-Перник, -" Ми незнам!"

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 31 юли 2008 9:04

с какво подръчно да го хвана най-лесно и здраво? :?

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 31 юли 2008 9:08

ама ти за КАТ Перник ли говориш, ми те там са разбрани хората.
отиди и си я пререгистрирай и това е , няма какво да чакаш служебни бележки и глупости.
Ще ти отнеме 2 3 часа:)

Потребителски аватар
asenkolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asenkolev » Чет 31 юли 2008 9:33

zaro написа:ама ти за КАТ Перник ли говориш, ми те там са разбрани хората.
отиди и си я пререгистрирай и това е , няма какво да чакаш служебни бележки и глупости.
Ще ти отнеме 2 3 часа:)

Да за КАТ-Перник говоря. Иначе номера го окраднаха в София. Лошото е че роднини в Перник са говорили с техни познати в КАТ и ония са казали, че требе се чака, можело номера да се появи. Ма аз знам че няма, и ако ида се наредя там може и да не ме върнат. Де да знам!

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 31 юли 2008 10:15

по принцип има логика да се изчака номера да се появи, още повече като си писал някъде че е откраднат и там имат данните на колата ти с този номер.
иначе хората щяха периодично да си подменят номерата като са ги снимали или нещо такова.
но според мене нищо не ти пречи да се разходиш до там , може и без колата, но мисля че трябва точно да им опишеш ситуацията без да покриваш някой факти, защото в крайна сметка никой на никой не е длъжен и не е виновен че трябва да пътуваш:)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”