Колата често се чупи - ще /няма да/ продавам

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Колата често се чупи - ще /няма да/ продавам

Мнениеот bboikov » Пон 01 сеп 2008 11:26

Става дума за Голф 1.8 ABS. Вчера правих сметка на разходите по подръжката за 2-те години, през които го карам. Равносметката е доста неприятна. Това е колата, за която съм похарчил най-много пари. Често се чупи, 2 ме е оставяла на пътя, въпреки че - не я юркам, поддържам я и сменям всички консумативи на време.

Стигам до извода, че ІІІ-ката не е особено сполучлив модел. Ако трябва да направя списък със сменените части по нея няма да ми стигне цяла страница. В момента отново е в сервиза, този път май ще се окаже горивната помпа, вероятно. Как е при вас ситуацията ? Почвам да се замислям за ПРОДАЖБА. Е вярно е, че частите не са скъпи, но... :036: :036: :036:

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 01 сеп 2008 11:33

Колега, такъв ти е бил късмета. Имал си лошия късмет да наследиш не добре подържана или много юркана кола от предишния соственик. Аз какво да кажа като съм дал над 2К за ремонти на моето ТДИ (турбина, сегменти, лагери, гумички клапани и др.), но поне сега знам чи си е наред всичко.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 01 сеп 2008 11:38

ами браво за добрата поддръжка.

Аз по моята,докато беше в мен също си давах доста прички по подмяна на което не ми харесва или пък ме дразни.

Все пак са си старички и нормално е да се обаждат разни проблеми.Помпата и на мен ми гърмя,ама то заради газовата :lol:

Беше си здрава :lol:

Кеф граница няма :wink:

Новия собственик да сподели как е сега при него.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 01 сеп 2008 11:38

Колега такова е като караме кошници по на 15-20г :lol: Нормално е старата кола да си е по-капризна и по-често да влиза в бокса :077:
Сега и да я продадеш, пак ще си вътре с парите, защото само ти си знаеш колко ти е глътнала, а в никакъв случай не можеш да я продадеш за толкова :roll: То си е казано - започваш да се набутваш още като я купуваш :wink:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 01 сеп 2008 11:41

Късмет бате.. приятел си купи нисан 100нх.. за 70к километра .. хубаво, че го подсетиха, че АДЖЕБА НЯКОГА ТРЯБВА ДА СМЕНИ ПОНЕ НЕЩО ПО КОЛАТА СИ! :)
по горе ти го казаха много точно лило и абсолютката...
аз ще ти го кажа по друг начин..
имаш кола.. имаш проблеми.. нямаш кола.. имаш други проблеми ;)

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пон 01 сеп 2008 11:48

Абе не знам, още не съм решил как точно да постъпя. Не че не мога да си позволя нещо по-добро. Просто по тия пътища и ненормални шофьори да се изръся за нещо ново или почти ново и да ме намлати некое дупенце с книжка от вчера, е те тогава ще ми е мъка.

Не знам, предпочитам да да парите си за ремонт в къщи, нов апартамент, образование, защо да си хвърлям парите на улицата?

Ама и така не може, срам не срам карам клиото на жената, кола, която безкрайно не ми харесва, но се оказва доста здрава.

Потребителски аватар
kiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiko » Пон 01 сеп 2008 11:55

късмет-ти си един от малкото хора дет се оплакват от тази машина...ама пусти лош късмет...виждам ,че вече не ти е приятна-разкарай я да не те дразни......

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 01 сеп 2008 12:03

kiko написа:късмет-ти си един от малкото хора дет се оплакват от тази машина...ама пусти лош късмет...виждам ,че вече не ти е приятна-разкарай я да не те дразни......

бачи кико си го каза.. Ако не те кефи я разкарай ;)
С колите втора ръка е въпрос единствено на късмет. Може майстори да водиш, да гледат, а тя така да е закрепена, че след 1 седмица да се разкапе тотално.
Но да кажеш, че голф 3 е кофти модел.. Не съм никак съгласен с теб :)
За година и 4 месеца по мойта печка освен консумативи съм сменил само демпферна шайба (140 лв май беше с труда.. не помня вече, беше миналата година) :)

Потребителски аватар
stanko_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanko_g » Пон 01 сеп 2008 12:10

Колега аз съм с същия кошник 1.8 ABS и немога да се оплача,за 2 години навъртях 60 000 км и до сега сам сменил само един лагер и един маншон и другите консомативи там масла,филтри и т.н ,друго нищо просто карам и всеки ден и правя 100 км :) Може би както казаха колегите това е някакъв късмет или аз съм попаднал на хубава или ти на лоша кола :) :да:

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Пон 01 сеп 2008 12:24

Аз точно за голф не съм компетентен но съм карал и Вено и Пасат с 1.8 АБС двигател...и нямам от какво да се оплача...

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пон 01 сеп 2008 12:27

Е сега, аз не съм казал, че VW е лоша кола, въпроса беше как стоят нещата с ІІІ-ката. Чувам и други колеги да се оплакват. Пък и тази ми е 5 кола, която купувам и карам. Преди да я взема я вкарах в сервиза за да проверим точно как стоят нещата. И въпреки това - е го на .... :048:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 01 сеп 2008 12:28

Има и друг момент.
Това са стари коли,
дори от магазина да вземеш кола тя е нова само там, излезне ли от магазина и започва амортизацията.

Та караш примерно една кола,
да речем взимаш я обслужваш я и след известно време пак дойде време за обслужване,
днеска не са ти за смяна дискове, врътнеш още малко километри станат за смяна,
идва ред на съединител все някога, по колата няма вечни детайли, откаже нещо, разтропа се нещо от пред, просто идва време.
една кола винаги е разход,
направи си равносметка колко ти си дал по нея и колко тя ти е свършила работа, колко те е возила за да прецениш.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 01 сеп 2008 12:30

какво искаш да ти кажат точно хората ...ако прецениш, продавай ако не искаш недей ...... в днешно време вече никой не взима решения сам ...... темата не нарушава никакви правила, но просто няма смисъл .....

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пон 01 сеп 2008 12:33

Махай голфа и си вземи японска, те са вечни :065:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 01 сеп 2008 12:40

какво толкова се е развалило по тая кола? то тва има един мотор и една рядко проста моноинжекция.../мотора струва 400лв - моното 100лв/ скоростите и струват 120лв...какво толкова се е повредило? сподели?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”