Здравейте, някой пробвал ли е вакум 'технологията' за изправяне на ламарините след леки удари и градушки. Скоро попаднах на една реклама за такова нещо, а моята количка си е поударена и ме интересува дали дава резултати(особенно при черен цвят) и излиза ли по евтино? Абе с две думи струва ли си?
благодаря
вакум при градушка?
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Може и така да е което значи, че ще си карам с целулита по колата си още дълго
.
Като бях в щатите рекламираха някаква джунджурия, която работеше на принципа на вакумите с които повдигат големи стъкла. Поне на рекламата изглеждаше, че действа (ама все пак реклама е). Та тая джаджа беше много евтина (що не си я купих
) и ако тука работят на тоя принцип не би трябвало да е много скъпо?!?! 

Като бях в щатите рекламираха някаква джунджурия, която работеше на принципа на вакумите с които повдигат големи стъкла. Поне на рекламата изглеждаше, че действа (ама все пак реклама е). Та тая джаджа беше много евтина (що не си я купих

- dready
- Автомобил:
- Двигател:
Да но замисли се едно качествено боядисване е около 1000 лв.(поне аз имам такава информация)
За да ти я изправят ако ти вземат 600/700 лв (а не вярвам за 300лв да ти я иправят) просто няма смисъл.Моята също е удряна от град ,каското ми изплати известна сума.Но като се замислиш как ще блесне след едно качествено боядисване си струва тези 300/400 лв. които ще дадеш.Или поне аз така смятам.
За да ти я изправят ако ти вземат 600/700 лв (а не вярвам за 300лв да ти я иправят) просто няма смисъл.Моята също е удряна от град ,каското ми изплати известна сума.Но като се замислиш как ще блесне след едно качествено боядисване си струва тези 300/400 лв. които ще дадеш.Или поне аз така смятам.
- dready
- Автомобил:
- Двигател:
Да но замисли се ,ако го оценяват на удар.И да кажем ,че е по 10лв на удар(което според мен е приемливо).Аз лично имам поне 80 удара по колата не са голями но като я измия и както е черна всичко и лъсва.И 80х10 са си 800лв.Като пак си си с старата боя и стария лак.Аз лично си мисля че е много по добре да си я боядисаш цялата.Но ако наистина е около 200/300 лв си струва да я изправиш.Драсни нещо на ЛС ако разбереш нещо повече за вакума.
Прегледай това да видиш за какъв град става дума
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4bb35dc407
Прегледай това да видиш за какъв град става дума
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4bb35dc407
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Re: вакум при градушка?
Ъпче...Наградата за археолог на месеца мисля също да я гушна....
Та по въпроса - Галине, успя ли да намериш тогава нещо?
Та по въпроса - Галине, успя ли да намериш тогава нещо?
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
хахахха наградата те чака, ама в бг
На въпроса:
Не няма.
С градушка няма как да стане.
Има един принцип при съпротивлението на материалите (не че разбирам, но ми казаха
), според който след разтежение на 'ламарината' ни, няма как да се постигне възобновяване на същата форма.
Аз лично си го представям като разтегнат плат
Практически (от опита ми след 2005г
), е възможно известно връщане на формата, но то не е перфектно и далеч не става при градушка.
За плавни и по-големи изкривявания може да има някакъв положителен ефект.
Интересна в случая е технологията 'студено/топло' (из Направи си сам има тема/и по въпроса), която според мен би дала по-добър резултат от вакума.
Така или иначе, всичко зависи от конкретното огъване и най-вече да няма пречупени ъгли.
п.с. Мл. сериозно имаш почерпка от мен за тоя архив
п.с.2 Голфъре с полиране няма да стане
п.с.3 Темата беше в грешен раздел - поправено! Да си вземат бележка автора и 'старите' модератори

На въпроса:
Не няма.
С градушка няма как да стане.
Има един принцип при съпротивлението на материалите (не че разбирам, но ми казаха

Аз лично си го представям като разтегнат плат

Практически (от опита ми след 2005г

За плавни и по-големи изкривявания може да има някакъв положителен ефект.
Интересна в случая е технологията 'студено/топло' (из Направи си сам има тема/и по въпроса), която според мен би дала по-добър резултат от вакума.
Така или иначе, всичко зависи от конкретното огъване и най-вече да няма пречупени ъгли.
п.с. Мл. сериозно имаш почерпка от мен за тоя архив

п.с.2 Голфъре с полиране няма да стане

п.с.3 Темата беше в грешен раздел - поправено! Да си вземат бележка автора и 'старите' модератори

- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така, и аз искам да участвам в награждаването 
Галине, някаква система за такова нещо и хора, които го правят мисля че има в Пловдив.
Аз имам да оправям фиестата, щот я изкривих, като я вадих от една канавка ама това е друга тема.
Самият заден панел съм го вдлъбнал навътре без никакво нараняване ...
Някой чувал ли е нещо за Пловдив?
Идеи как да се изправи това?
Лошото че точно там ламарината е двойна ...

Галине, някаква система за такова нещо и хора, които го правят мисля че има в Пловдив.
Аз имам да оправям фиестата, щот я изкривих, като я вадих от една канавка ама това е друга тема.
Самият заден панел съм го вдлъбнал навътре без никакво нараняване ...
Някой чувал ли е нещо за Пловдив?
Идеи как да се изправи това?
Лошото че точно там ламарината е двойна ...
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Гальо нестава грънци дееба,ела ми се обади у сервизо да ти го демонстрирам
,оправяне на градушка с такъв-подобен метод 

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: