Става дума за Vw Jetta 16.td 75 коня.
Какво трябва да направя за да я регистрирам ..
Някви еко такси глупости .. ще ми кажете ли каква е процедурата.
Мерси предварително

Колко ще ми излезне да регистрирам кола Нов Внос ?
- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
Ето ти тема за начало - http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... +%EA%E0%F2
Нататък, пробвай с търсачката.... примерно...
Нататък, пробвай с търсачката.... примерно...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Примерно отивам в асенов град
и си зимам колата кво трябва да направя .. извинявам се ама не мога да изчета толкова много за да разбера нямам много време искам готова информация
трябва да вземя някав временнен номер и с него да отида в кат в софия зада я регистрирам и какво плащам за временния номер еко такса 200 лева и 62 лева мисля за регистрацията .. така ли е ?

трябва да вземя някав временнен номер и с него да отида в кат в софия зада я регистрирам и какво плащам за временния номер еко такса 200 лева и 62 лева мисля за регистрацията .. така ли е ?
- joro^
- Автомобил:
- Двигател:
Колега след, като я взимаш от друг град се вадят транзитни номера и се прави прави застраховка ,времетраено ти го определяш но обикнвенно при транзитните е за 1 месец.Цената на транзитния номер и застраховка за един месец е около 50-60 лева.След като извадиш транзитен номер, на твое име можеш да караш колата 2 седмици с него.Така за ЕКО таксата тя е 200 лева както знаеш и се плаща, като отидеш в КАТ да я регистрираш ,има и вариянт и преди да отидеш в КАТ на най добре е там на место да я оправиш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тоест зимам колата зимам и едни транзитни номера (Те колко пари са ? ) и правя Гражданска (и тя колко пари е и какво е тва за 1 месец мога ли да направя гражданска за 1 месец или е само за цяла година ? ) ? И като зема номерата и направа застраховката си я карам до софия и я регистрирам а преглед трябва ли ми ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси много помогна
още такива постове ще са ми от полза .. Просто няма човек около мене който да може да ми каже .. и всичко трябва да оправям сам и е супер гадно .. особено в момента ми се събират много неща от тоя тип който трябва да правя и обикалям като гламав из разни държавни институции и ми се е запалила главата да чета кое как става за да няма издънки .. Мерси отново 

- joro^
- Автомобил:
- Двигател:
Пич не четеш ,както ти е казал колегата след като оправите документите с продавача ,и ти издаде фактура и т.н отиваш в КАТ Асеновград нали от там мислиш да купуваш кола, след като си там отиваш на гишето подготовка на документи ,и казваш че си за транзитни номера след, като ти оправят документите отиваш на касата да платиш номерата и си правиш и там застраховка за 1 месец след ,като оправиш това си на гише за транзитни номера и те така.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тоест оправям документите със собственика и отивам в КАТ
там си взимам транзитни номера до колкото разбрах 50 лева
и си права гражданска тя е 150 лева но мога и разсрочено първа вноска 50 лева.
една винетка за 10-тина лева там дневна ли е седмична ли е ..
и потеглям към софетооо
и тука плащам еко такса 200 лева регистрирам я за 62 лева минавам преглед за 30 и съм готов ? така ли е или нещо съм пропуснал
там си взимам транзитни номера до колкото разбрах 50 лева
и си права гражданска тя е 150 лева но мога и разсрочено първа вноска 50 лева.
една винетка за 10-тина лева там дневна ли е седмична ли е ..
и потеглям към софетооо

и тука плащам еко такса 200 лева регистрирам я за 62 лева минавам преглед за 30 и съм готов ? така ли е или нещо съм пропуснал
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Така да внеса и аз малко уточнение......да колата е докарана на автовоз и няма транзитни номера....съответно ти трябва да дойдеш до Асеновград до автосалона да качиш колата на една платформа да идеш в КАТ и да си изкараш временни номера, сключваш си гражданска, взимаш си винетка и се прибираш на самоход от там.....а след това трябва да платиш 200 лева Екотакса, 65 лева табели, 11 лева талон, обслужване около 150 лева и вече си свободен да джъткаш по улиците на България 

- Masserati
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tonchev90 написа: така ли е или нещо съм пропуснал
Доста си пропуснал.Нека и аз да се изкажа
1во. Вадиш временни номера на колата - 36лв.номерата + 4лв.такса обработка документи.Направи си гражданска един ден по-рано, за да може да ти важи.Най - добре е на разсрочено и поле си я продължаваш.
2ро. След като имаш временни номера, отиваш и си купуваш една винетка и газ са Сф.
3то. Временните номера важат1 месец а не 2 седмици
4то. Като решиш да си регистрираш колата, отиваш във КАТ и там по реда почваш:
-компютърна зала за да ти оформят документите
-канал
-чакаш за талон(след като минеш каналите)
В КАТ София при регистрация, цялата сума ще ти се върже около 260 - 280лв., зависи от това коя година е колата.Ако е до 5 години ЕКО таксата мисля, че беше 180лв..От 6-10 години ЕКО такса 200 и над 10 години мисля,че беше 208-212лв(някъде там)
Еми това се сещам,дано да ти е от полза

Последна промяна от Masserati на Вто 14 окт 2008 23:58, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”