Въпрос за прехвърляне на автомобил

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
doko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос за прехвърляне на автомобил

Мнениеот doko » Нед 02 ное 2008 18:52

Здрасти
Преди 1 седмица си купих кола, прехвърлихме я пред нотариус, обаче още не съм ходил в КАТ да си сменя талона да е на мое име и да ми сменят регистрацията, защото аз съм от Пернишко а колата е с Софийска регистрация.
Та казуса е следния, утре ще продавам колата и не знам дали мога да прехвърля колата, защото на талона пише името на миналия собственик.
Ще трябва ли да се редя в кат да си сменям талона и тогава да я прехвърлям или може и само с договора за покупко - продажба.

Потребителски аватар
kriss4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kriss4 » Нед 02 ное 2008 19:02

Ще трябва да сменяш талона иначе няма продаване,току що питах 'вещо лице'

Потребителски аватар
doko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doko » Нед 02 ное 2008 19:06

А дали и номерата ще трябва да се сменят, щото е мн глупаво сега е с Софийски, утре цял ден да се редя по опашки да оправя талона, да сложа Пернишки номера, а човека на който ще я продавам е от София и после пак трябва да слага софийски...

Потребителски аватар
NORX
Автомобил:
Двигател:

..

Мнениеот NORX » Нед 02 ное 2008 19:28

Пиниза е друг..сменяш само собственика без да сменяш номерата..когато я продаваш няма значение каква е регистрацията на колата дали е РР или С или РК....както ти си я купил с друга регистрация така и друг може да я купи от теб с друга регистрация..при покупко продажба се сменя собственика а не местонахождението на колата 8) ...Така че само смени OWNER (собственик) в талона... след това този който я купи ако иска да си сменя номера ... Пз

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”