1. При изкривени джанта и гума от дупка застрахователя изплаща ли нещо?
2. При смяна на 4-те джанти (ако изключим първия въпрос) трябва ли да ходя да снимат колата пак?

2 въпроса за автокаско
- Commander_Keen
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: RH 88 Auto
- Контакти:
По принцип джантите и гумите не влизат и не се покриват от автокаското. Ако спукаш гума, направиш балон или изкривиш джанта можеш да пиеш една студена вода или да съдиш общината.
Май имаше изключение когато представиш фактури за покупката на гумите и джантите, но не съм сигурен как точно беше. Мисля, че тогава изплащаха някаква част, но пак много трудно.
Май имаше изключение когато представиш фактури за покупката на гумите и джантите, но не съм сигурен как точно беше. Мисля, че тогава изплащаха някаква част, но пак много трудно.
- Commander_Keen
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: RH 88 Auto
- Контакти:
mr24 написа:БлагодаряCommander_Keen написа:2.ДА
А нещо трябва ли да плащам и ако трябва колко?
За цена не съм сигурен и дали изобщо трябва да се плаща...тук вече зависи от компанията,в която си застрахован...
Най-много да ти вземат 20лв за нова маркировка,което ме съмнява защото не виждам какво ще маркират...но знае ли човек...всички компании гледат да взимат пари без да дават...
- Getoni
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Плащат ,ако щетата ти е до определена сума и без протокол от Кат,значи при мен се получи след скок в една дупка в Богров изкривих двете джанти и пръснах едната гума ,отидох в Дианата взех 2 нови гуми обадих се на застрахователя и отидох със старата гума да я снимат и с фактурите за новите гуми и ми ги платиха по фактура.По моето каско щетата по ходовата част беше до 300лв. без протокол от Кат ,ако е за повече тогава трябваше протокол затова си провери твоята полица.
Re: 2 въпроса за автокаско
mr24 написа:1. При изкривени джанта и гума от дупка застрахователя изплаща ли нещо?
2. При смяна на 4-те джанти (ако изключим първия въпрос) трябва ли да ходя да снимат колата пак?
1. Да, намен са ми изплащали гуми.
2. Да, трябва да ходиш да я снимаш и да представиш фактура за джантите, иначе никой нищо няма да ти признае при щета.
Така стоят нещата при Дженерали.
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”