Колеги,
надявам се да някой да е минал вече през подобно приключение:
На 25.12 имах ПТП с едно куче. Моите щети са минимални, но въпреки това ще си имам взимане-даване със застраховката. За целта ми трябва бележка (протокол за щети) от КАТ Дървеница, която смятам да взема утре.
Нямам нищо "в ръка" освен един входящ номер за ПТП, който ми дадоха след обаждане на 166. С него би трябвало да ида и да ми направят огледа.
Трябва ли да се подготвям за "изненади" или е рутинна процедура?

Процедура при ПТП с куче
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
Преди години имах идентичен случай , но щетите си бяха бая.Повиках КАТ на местопроизшествието ,но те отказаха да ми напишат протокол ,и естествено в КАТ Дървеница.
Е там беше големия панаир защото полицая след кратък оглед заяви че това е стар удар
и след това взе да обяснява че трябвало да ми пише АКТ защото имало ПТП
След дълъг спор ми направи протокол за пред застрахователите
Е там беше големия панаир защото полицая след кратък оглед заяви че това е стар удар

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За жалост ще те разочаровам с няколко неща.
1. Там е невероятната опашка и сега като не са работили по-празниците.. представям си за какво иде реч.. и без друго много бавно стават работите..
2. Почти винаги искат да ти пишат АКТ, брат ми така на невероятния кратер в Бояна, дет даже по вестници писаха за него си разцепи гумата и криви джанта с 20-ина км и оня му вика несъобразена скорост ще ти пишем акт - иди се разправяй.
3. В тая бутка не знам колко смотаняка работят и на какви смени, но аз съм ходил там един път сам,а другият с брат ми и от други разкази знам, че там са невероятните наглеци и най-корумпираните сигурно в тоя район. Пълни утрепки и нещастници!
По-добре се обади на застрахователя и обясни за какво иде реч, пък може и да не искат протокол от КАТ.. иначе се вкарваш във филма..
Успех!
1. Там е невероятната опашка и сега като не са работили по-празниците.. представям си за какво иде реч.. и без друго много бавно стават работите..
2. Почти винаги искат да ти пишат АКТ, брат ми така на невероятния кратер в Бояна, дет даже по вестници писаха за него си разцепи гумата и криви джанта с 20-ина км и оня му вика несъобразена скорост ще ти пишем акт - иди се разправяй.
3. В тая бутка не знам колко смотаняка работят и на какви смени, но аз съм ходил там един път сам,а другият с брат ми и от други разкази знам, че там са невероятните наглеци и най-корумпираните сигурно в тоя район. Пълни утрепки и нещастници!
По-добре се обади на застрахователя и обясни за какво иде реч, пък може и да не искат протокол от КАТ.. иначе се вкарваш във филма..
Успех!
- ///HAMANN///
- Автомобил:
- Двигател: AFN
Колега продседурата в кат е следната подготви се за четене
: Отиваш в кат има 1 бутка точно след паркинга дето излиат ушатите педалиииии и след тва като вече си там има 1 листче на врата ( ОТИДИ РАНО 6-7) та на това листче пише имена на хора иван , драган , петкан и срещу тях пише ноера на колата с която е демек тая за оглед та там и ти си пишеш името и гледаш кой номер си в листа като стигнат до тебе (ако си 10-ти ше чакаш много а камоли 20-30 напрао си ходи и се пиши за другия ден) като стигнат до тебе ще те викнат и там вече казваш нали номерчето дето са ти дали от телефона идва чичко полицай и ако имаш късмет може да успееш да си вземеш протокол ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НОСИ ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ ДАЖЕ И НАЙ - НЕНУЖНИТЕ щото може да те върнат за някоя глупост
Поздрави и дано да съм ти бил полезен

Поздрави и дано да съм ти бил полезен

- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Колега, радвам се че си минал без протокол пред застрахователи си. Тия от тази бутка в КАТ верно са най-големите дебили, работят изключително бавно и незаинтересовано. Отива по над половин час за обслужването на един човек, ако не си максимум десети в списъка, може и да не минеш за целия ден. Аз имах удар с диво прасе около В.Търново през ноща, помислих си сега колко ще чакам патрул за протокола, но застрахователния ми агент ми обясни по телефона да се прибирам в София. Тогава бях застрахован в Булинс и си минах на оглед без протокола.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Audi_RS* написа:2. Почти винаги искат да ти пишат АКТ, брат ми така на невероятния кратер в Бояна, дет даже по вестници писаха за него си разцепи гумата и криви джанта с 20-ина км и оня му вика несъобразена скорост ще ти пишем акт - иди се разправяй.
НЯМА такъв филм вече.. Вили ме светна! Имаше тема точно какво пишеше в закона в момента! Мисля, че беше нещо от типа "предвидими и непредвидими препядствия)"
примерно дупка на пътя.. куче или нещо такова.. така, че акт немогат да ти напишат стига да знаеш закона
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Така е. В закона пише че дори да няма знак ограничеващ скороста, водача е длъжен да кара със скорост съобразена с пътната обстановка. Та на извънградско си караш с позволените 90 и се набиваш в дупка, трошиш джанта и викаш КАТ за протокол. Те искат да ти напишат акт за несъобразена скорост, и тука идва момента с предвидимите и непредвидимите препядствия. За да е предвидима една дупка трябва да е обозначена със знак или оградена с ленти или нещо подобно, което да ти даде възможност да я забележиш преди да си влезнал в нея. Но в БГ никой не го прави това с обезопасяването (принципно е задължение на собственика на пътя, ако е в населено място е общината, а извънградско е държавата) и нямат право от КАТ да ти пишат акт. Дори и някое тъпо ченге да го напише, в съда ще падне.
- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
Някои може ли да я намери тази темаVizor написа:Audi_RS* написа:2. Почти винаги искат да ти пишат АКТ, брат ми така на невероятния кратер в Бояна, дет даже по вестници писаха за него си разцепи гумата и криви джанта с 20-ина км и оня му вика несъобразена скорост ще ти пишем акт - иди се разправяй.
НЯМА такъв филм вече.. Вили ме светна! Имаше тема точно какво пишеше в закона в момента! Мисля, че беше нещо от типа "предвидими и непредвидими препядствия)"
примерно дупка на пътя.. куче или нещо такова.. така, че акт немогат да ти напишат стига да знаеш закона

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
bomber написа::arrow:
Бръмбър има си тема за актове, закони и давности
Чл. 20. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Водачите са
длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите на пътни превозни средства са
длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните
условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с
превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия
на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие.
Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато
възникне опасност за движението.
И аз имах сблъсък с "безстопанствено животно - куче", извиках полиция по телефона, те ме питаха дали имам пълно автокаско - отговорих им да и те дойдоха, снимаха колата и размазаното куче и написаха протокол за птп в което няма виновен, обаче ми се разровиха в документите и видяха че на колата е изтекъл техническия преглед
писаха за това акт който за щастие беше само 20лв.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”