Препарат за:размразяване и предпазване от замръзв. на стъкла
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
Препарат за:размразяване и предпазване от замръзв. на стъкла
Съществува ли такова създание на химическата промишленост.Демек като си изляза сутрин рано и да не се измъчвам с стъргалката,а просто да напръсквам предното стъкло с такъв препарат и след минутка то да е чисто или ако няма такъв поне от вечерта да напръсквам прозореца и на сутринта да няма образувала се скреж по стъклото.Имам и още един въпрос който не е в заглавието.Възможно ли е да се пригоди на някаква машинка на батерии такава четка за почистване на стъклото,демек да не търкам на ръка с стъргалката а направо с машинка като тая дето се пастира боята?
п.п. Към модераторите:Видях че съм пуснал темата в основен,ама май е за офф-топик,ако не е за основен нека да бъде преместена.
п.п. Към модераторите:Видях че съм пуснал темата в основен,ама май е за офф-топик,ако не е за основен нека да бъде преместена.
- dimitarpetrov
- Автомобил: HONDA CR-V 2003
- Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp
Нарича се Етилов алкохол. 95%
В стара опаковка от препарат за прозорци (такъв с помпичка) наливаш 25 мл. глицерин (половин опаковка от аптеката, от където си купуваш и спирта
) и до горе със спирт. Джуркаш да се размесят и слагаш в колата там, където можеш да отвориш и в най-зверския студ. (при мен е отзад в комбито) Ако си маниак и не забравяш - дръж го у дома - печелиш 20-30 градуса по-топъл разтвор и съответно по-бърз ефект.
Пръскаш джамовете, ключалките, уплътненията на вратите и каквото там искаш да размразиш и си капитан.
Пръскай стъклата само в горната половина - стопеният скреж се стича и размразява и долната половина - икономия му е майката!
После с обикновен блейд или гумените пера за миене на прозорци обираш джама от стопеният скреж. Ако не го направиш и тръгнеш да караш, от вятъра спирта се изпарява и джама ще замръзне пак!
Ако имаш достъп до индустриална химия - става и с изопропилов алкохол. (разните "маркови" или "фирмени" са с такъв - произвежда се индустриално и е по-евтин)
Пия качествен коняк.
В стара опаковка от препарат за прозорци (такъв с помпичка) наливаш 25 мл. глицерин (половин опаковка от аптеката, от където си купуваш и спирта

Пръскаш джамовете, ключалките, уплътненията на вратите и каквото там искаш да размразиш и си капитан.
Пръскай стъклата само в горната половина - стопеният скреж се стича и размразява и долната половина - икономия му е майката!

После с обикновен блейд или гумените пера за миене на прозорци обираш джама от стопеният скреж. Ако не го направиш и тръгнеш да караш, от вятъра спирта се изпарява и джама ще замръзне пак!

Ако имаш достъп до индустриална химия - става и с изопропилов алкохол. (разните "маркови" или "фирмени" са с такъв - произвежда се индустриално и е по-евтин)
Пия качествен коняк.

- dimitarpetrov
katcko написа:....предпазва ли от замръзване или само за размразяване на момента?
Прочети ми пак поста и ще разбереш - само за размразяване!
и не забравяйте след като размразите да оберете полученият водно-спиртно-глицеринов разтвор - описал съм защо.
Пишете за резултатите тука - ще е полезно и за другите колеги!
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
О.....какво ли не опитах миналата зима. Трабанта така или иначе му е мизерно парното и задължително трябва да се изчисти всичко, защото иначе така ще си остане до края. Та.....размръзители, силна течност за чистачки блабла и накрая пак си стържа като първия пич със стъргалката. По добре си дай парите за хубави ръкавици 

Днес направих от чорбата описана по-горе,изопропилов алкохол(400-450мл.) и глицерин-(20-25гр.).Наръсих добре,изчаках малко,след което със стъргалката всичко падна с лекота,изтрих стъклото и честно казано ефекта е като на скъпите спрейове за размразяване(сравнявам го с некъв на Shell дето ползвах миналата година за 9-10кинта)
- dimitarpetrov
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
!!!
Скоро си купих от Била мисля че Санекс или Сонакс 3х1 за 13лв-Препарат за размръзяване,за ключалки,и против изпотяване...
Много съм доволен-продават ги 3те в едно безцветно фолио,не знам дали е скъпо но е ефикасно...
Много съм доволен-продават ги 3те в едно безцветно фолио,не знам дали е скъпо но е ефикасно...
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
dimitarpetrov написа:Нарича се Етилов алкохол. 95%
В стара опаковка от препарат за прозорци (такъв с помпичка) наливаш 25 мл. глицерин (половин опаковка от аптеката, от където си купуваш и спирта)....
...То наистина работи!

И понеже съм 'тарикат' и скръндза, взех, че замених етиловия алкохол със син спирт за горене!

Избърсах резултата със салфека!

dimitarpetrov написа:Пия качествен коняк.
Предпочитания за марка?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”