Въпрос за покупка на кола!?
Въпрос за покупка на кола!?
Днес с брат ми купихме една алфа ромео 145 от дупница. Понеже ни обясниха, че колата е свалена вчера от автовоза и сега ни дадоха един набор с документи за покупко- продаждата на автомобила в италия, а самите документи щели да дойдат в сряда за да може да регистрираме колата. Тя сега е без номера докарахме си я пред нас и я прибрахме в гаража. Според вас има ли нещо гнило? Каза, че договора за покупко- продажба между брат ми и него ще го напише като дойдат документите и тогава ще ни даде и фактурата. Иначе този договор който имаме ние е за че неговата фирма е купила колата от жена в италия и имаме копие от личната и карта! Имаме и неговите данни. Може ли някой, който е имал такъв случай да ми каже дали има място за притеснение! Благодаря предварително!
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
Не се притеснявай,обичайна практика е по шофъора на автовоза да се пращат само ксерокопията на документите на колата или даже само договора за покупко продажба ,както в твоя случай.
Автомобила за него си е един товар и затова не му трябва друго.
Не се притеснявай от мненията по-горе,обичайно за този форум е да не се толерират други марки.
Алфичката 145 не е лоша кола.
Автомобила за него си е един товар и затова не му трябва друго.
Не се притеснявай от мненията по-горе,обичайно за този форум е да не се толерират други марки.
Алфичката 145 не е лоша кола.
Последна промяна от propparo на Нед 21 дек 2008 22:18, променено общо 1 път.
lyubeto написа:защото брат ми даваше зор и пусто му незнам и аз.
Колега как, ще дадеш парите, без да вземеш пълния набор от документи? Ти с неговия договор не можеш да си регистрираш колата в КАТ, но той може да дойде и да си вземе колата, поне изкара ли ти някакъв докомент, че си платил колата?
До сряда има страшно много време и не си струва притеснението. Дано продавача да излезне коректен иначе не ми се мисли

Нямам представа каква е практика на търговците и този конкретно, но мен това ме притеснява, че колата е пътувала до България, а част от документите "щели да дойдат след няколко дни", някак си ми звучи несериозно
.
Пък и никакъв документ не ти е дал, че си платил колата..... така на юнашко доверие
. Каква ти е гаранцията, че утре няма да дойде и да си вземе колата, ти с какво ще докажеш, че тази кола е твоя?

Пък и никакъв документ не ти е дал, че си платил колата..... така на юнашко доверие

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”