единак написа:Burkov2,
Съвсем спокойно можеш да си вземеш колата с Бг номера в UK. Можеш да си я караш 6м, след това трябва да я регистрираш. За да я регистрираш ти трябва застраховка, преглед и документи за собственост. Попълват се едни форми и нямаш проблем - не е трудно. Преглед се минава без проблем - ако ти е наред колата, естествено... освен това и тук има места, на които им се носи славата, че не задават много въпроси. Застраховката пак можеш да си я направиш, но понеже нямаш доказателство/поне на мен не го признаха в две фирми/, че не си предявявал претенции по застраховката за еди какъв си период/no claims/, плащаш сериозно.
С карането няма да имаш абсолютно никакви проблеми - въпреки, че е по-натоварено е много по-лесно - всички са услужливи, обикновено любезни и отстъпчиви. Винаги се намира някой да спре и да те пусне, ако вижда, че ще чакаш дълго. Никой не се нерви, ако се бавиш на светофари. Обикновено ти правят веднага път ако си се престроил в грешната лента. Е, съответното отношение се изисква и от теб, ама малко облагородяване не ни пречи...
Пасата, който си купих наскоро е с ляв волан/ш'си го 'зимам/ и не намирам никаква разлика.
ХАХАХ, аз пък точно обратното бих написал. Тука всички карат или на пълна газ, или скачат върху спирачката. Един не съм видял да кара спокойно. И ако щеш ми вярвай, и един не съм видял път да направи на пешеходец който пресича неправилно. Даже и натискат газта. А иначе не бих се жертвал да карам имитация на кола с десен волан. Като не е удобно, голямото чудо. Поне няма да си губя чувството за стабилност на колата.
БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ИЗЧЕРПАТЕЛНАТА ИНФОРМАЦИЯ, КОЛЕГИ!
Айде и някой да отговори на Пешо, не може никой да не знае!