кола с чуждестранни номера?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

кола с чуждестранни номера?

Мнениеот pesho_sl » Съб 03 яну 2009 13:37

Здравейте колеги, рових, но не можах да намеря подобна тема!

Вълнуват ме няколко въпроса относно кола от Англия:

1. Ако си я карам с английски номера колко време може да продължи това? (това с излизане от страната на 6м. сигурно ли е?)
2. При положение, че я карам с английски номера и си плащам данъците там като стане време за преглед тук може ли да се мине или трябва в Англия?
3. БГ компаниите предлагат ли каско за такива коли?
4. Какво друго освен винетка трябва да платя тук?

Колата е BMW X5 3.0D 218hp и всичко е заради акциза :).

Благодаря предварително за отговорите!

Последна промяна от pesho_sl на Съб 03 яну 2009 15:10, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 03 яну 2009 13:42

Колега не знам но това БМВ е 2118 коня ли :D :D

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Съб 03 яну 2009 13:45

Golf_Diesel_ написа:Колега не знам но това БМВ е 2118 коня ли :D :D

:lol: :lol: :lol: малка грешчица, но вече е поправена! :lol:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Съб 03 яну 2009 15:56

Знам,че ако караш кола с чужди номера(напримерно Немска регистрация) на годината плащаш по 300лв или евро.За прегледа,можеш да си спестиш ходенето в UK.ПО другите 2 въпроса нямам становище :?

Потребителски аватар
burkov2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот burkov2 » Съб 03 яну 2009 16:40

Аз пък искам да питам точно обратния въпрос. Ако си взема тройката в Англия какво ще плащам ?

Между другото преди малко гледах как един завива в тяхното насрещното с някъв голф 5-ца и след 50 метра се усети. Паднах от смях mhihi

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 03 яну 2009 17:20

burkov2 написа:Аз пък искам да питам точно обратния въпрос. Ако си взема тройката в Англия какво ще плащам ?

Между другото преди малко гледах как един завива в тяхното насрещното с някъв голф 5-ца и след 50 метра се усети. Паднах от смях mhihi

Мога да ти кажа как е в други евр страни, предполагам е аналогично:

---> можеш да я караш с бг номера 6 месеца, след това си длъжен да я пререгистрираш там, което не е толкова лесно тъй като силно ме съмнява че ще минеш техн. преглед, а и струва мн скъпо (данъци, застраховки и т.н.)

на практика е трудно доказуемо точно колко време си я карал там, но хванат ли те ще намерят за какво да се хванат и ще плащаш и със задна дата.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 03 яну 2009 17:26

с трици мишки не се ловят........ чака те огромна гражданска отговорност и огромна застраховка ако успееш въобще да я застраховаш ........ всеки втори автоджамбаз ще гледа да ти гепи колата... заради яловия волан няма да може да излезеш от повечето улици без някой да те пусне... едвам ще изреварваш ........

Потребителски аватар
daniel_gpower
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_gpower » Съб 03 яну 2009 18:11

Haralampi написа:
burkov2 написа:Аз пък искам да питам точно обратния въпрос. Ако си взема тройката в Англия какво ще плащам ?

Мога да ти кажа как е в други евр страни, предполагам е аналогично:

---> можеш да я караш с бг номера 6 месеца, след това си длъжен да я пререгистрираш там, което не е толкова лесно тъй като силно ме съмнява че ще минеш техн. преглед, а и струва мн скъпо (данъци, застраховки и т.н.)
на практика е трудно доказуемо точно колко време си я карал там, но хванат ли те ще намерят за какво да се хванат и ще плащаш и със задна дата.
Колега аз имам познати в Италия и си кара колата с Бг номер защото там на година всичките такси са му към 2000 евро

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Съб 03 яну 2009 19:06

Burkov2,
Съвсем спокойно можеш да си вземеш колата с Бг номера в UK. Можеш да си я караш 6м, след това трябва да я регистрираш. За да я регистрираш ти трябва застраховка, преглед и документи за собственост. Попълват се едни форми и нямаш проблем - не е трудно. Преглед се минава без проблем - ако ти е наред колата, естествено... освен това и тук има места, на които им се носи славата, че не задават много въпроси. Застраховката пак можеш да си я направиш, но понеже нямаш доказателство/поне на мен не го признаха в две фирми/, че не си предявявал претенции по застраховката за еди какъв си период/no claims/, плащаш сериозно.
С карането няма да имаш абсолютно никакви проблеми - въпреки, че е по-натоварено е много по-лесно - всички са услужливи, обикновено любезни и отстъпчиви. Винаги се намира някой да спре и да те пусне, ако вижда, че ще чакаш дълго. Никой не се нерви, ако се бавиш на светофари. Обикновено ти правят веднага път ако си се престроил в грешната лента. Е, съответното отношение се изисква и от теб, ама малко облагородяване не ни пречи...
Пасата, който си купих наскоро е с ляв волан/ш'си го 'зимам/ и не намирам никаква разлика.

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Съб 03 яну 2009 19:30

а някой ще отговори ли на моето питане??? :roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
burkov2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот burkov2 » Съб 03 яну 2009 23:12

единак написа:Burkov2,
Съвсем спокойно можеш да си вземеш колата с Бг номера в UK. Можеш да си я караш 6м, след това трябва да я регистрираш. За да я регистрираш ти трябва застраховка, преглед и документи за собственост. Попълват се едни форми и нямаш проблем - не е трудно. Преглед се минава без проблем - ако ти е наред колата, естествено... освен това и тук има места, на които им се носи славата, че не задават много въпроси. Застраховката пак можеш да си я направиш, но понеже нямаш доказателство/поне на мен не го признаха в две фирми/, че не си предявявал претенции по застраховката за еди какъв си период/no claims/, плащаш сериозно.
С карането няма да имаш абсолютно никакви проблеми - въпреки, че е по-натоварено е много по-лесно - всички са услужливи, обикновено любезни и отстъпчиви. Винаги се намира някой да спре и да те пусне, ако вижда, че ще чакаш дълго. Никой не се нерви, ако се бавиш на светофари. Обикновено ти правят веднага път ако си се престроил в грешната лента. Е, съответното отношение се изисква и от теб, ама малко облагородяване не ни пречи...
Пасата, който си купих наскоро е с ляв волан/ш'си го 'зимам/ и не намирам никаква разлика.

ХАХАХ, аз пък точно обратното бих написал. Тука всички карат или на пълна газ, или скачат върху спирачката. Един не съм видял да кара спокойно. И ако щеш ми вярвай, и един не съм видял път да направи на пешеходец който пресича неправилно. Даже и натискат газта. А иначе не бих се жертвал да карам имитация на кола с десен волан. Като не е удобно, голямото чудо. Поне няма да си губя чувството за стабилност на колата.

БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ИЗЧЕРПАТЕЛНАТА ИНФОРМАЦИЯ, КОЛЕГИ!

Айде и някой да отговори на Пешо, не може никой да не знае!

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Re: кола с чуждестранни номера?

Мнениеот santo_trafficante » Нед 04 яну 2009 10:07

pesho_sl написа:3. БГ компаниите предлагат ли каско за такива коли?
Правиме в Аремеец /с кражба на МПС/ с чужди номера

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Нед 04 яну 2009 11:12

santo_trafficante написа:

а цената каква е? :roll:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Нед 04 яну 2009 13:48

pesho_sl написа:

2 лева

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Нед 04 яну 2009 15:18

pesho_sl написа:

2 лева

:lol: :lol: :lol: сигурно :lol: :lol: :lol:

Малко на майтап я обърнахте тая тема, ама нищо! Явно няма да получа отговор! Може да се трие вече!!!
Не искам никой да обидя!!! ;)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”