Как да опазим колата от крадци?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
atanasik
Автомобил:
Двигател:

Как да опазим колата от крадци?

Мнениеот atanasik » Пон 05 яну 2009 0:02

Как да опазим колата от крадци? Е това е въпроса. Какво още може да се направи освен поставяне на аларма и имобилайзер? И какво може да се направи ако колата бъде открадната, за по - лесното и намиране. Аз попаднах само на това но изглежда е доста стара темата http://www.segabg.com/online/article.as ... 8&id=00004

Мисля си за един вариант, но кажете вие ефективен ли ще е... става въпрос за GSM скрит в колата и настроен на безшумен и без вибрация режим, да приема автоматичен отговор на всяко обаждане и ако автомобила е откраднат да може да се проследи от полицията въпросният GSM.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 05 яну 2009 0:06

Това с телефона е интересно, но ако забравиш да го заредиш някой път?

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пон 05 яну 2009 0:26

Докато сигнализираш на полицията, да се обадят на оператора, той да назначи екип към полицията. Всичко да се синхронизира колата може да е на части или вече да не работи gsm-a. Според мен никакъв смисъл. А спасение от крадци няма. Каско и това е. Прекалено емоционално приемате нещата.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 05 яну 2009 0:28

Смятам, че пълно автокаско в някоя по-известна застрохователна компания ти спестява притесненията относно кражба. Случайно коли не се крадат :idea:

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Пон 05 яну 2009 0:36

Спасение от крадци няма, освен ако не си от тях. :lol: Стига сте ги мислили тия коли, правите каско и ако някой я иска, да си я взима, взимата парите и купувате друга. Тва е кола ебаси....

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пон 05 яну 2009 0:36

2 змии под седалката!!!или скорпиони!колега имаше 1 такава тема навремето,и както спомена колегата -автокаско са да спиш спокоен,принудени сме но няма как!!!

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 05 яну 2009 0:39

Можеш с GSM разбира се. Можеш и куп други работи да сториш. Можеш да наредиш рибарски куки тройки на малка възглавничка на шефьорската седалка, можеш да вържеш колата с верига за някой стълб или близък канал, можеш да спиш с пушка на балкона, можеш да си спадаш гумите всяка вечер като се прибираш и сутрин да си ги помпаш, можеш да си разхвърляш 10-15 имобилайзера и всякакви прекъсвачи, можеш да си спиш в колата (рискуваш и теб да те откраднат с нея), можеш да си вържеш ток към бравите, можеш да вържеш и една плочка C4 към идеята с GSM-ма (само се моли някой да не звънне по погрешка докато караш).

За можене може много работи. Факт е обаче, че кражби е имало, има и днес, ще има и утре ако ще да си държиш колата в хола до телевизора ;)

Потребителски аватар
Bubetooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bubetooo » Пон 05 яну 2009 1:46

groznika написа:Можеш с GSM разбира се. Можеш и куп други работи да сториш. Можеш да наредиш рибарски куки тройки на малка възглавничка на шефьорската седалка, можеш да вържеш колата с верига за някой стълб или близък канал, можеш да спиш с пушка на балкона, можеш да си спадаш гумите всяка вечер като се прибираш и сутрин да си ги помпаш, можеш да си разхвърляш 10-15 имобилайзера и всякакви прекъсвачи, можеш да си спиш в колата (рискуваш и теб да те откраднат с нея), можеш да си вържеш ток към бравите, можеш да вържеш и една плочка C4 към идеята с GSM-ма (само се моли някой да не звънне по погрешка докато караш).

За можене може много работи. Факт е обаче, че кражби е имало, има и днес, ще има и утре ако ще да си държиш колата в хола до телевизора ;)

Много се смях,ама си е прав! :wink:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 05 яну 2009 2:22

groznika написа:Можеш с GSM разбира се. Можеш и куп други работи да сториш. Можеш да наредиш рибарски куки тройки на малка възглавничка на шефьорската седалка, можеш да вържеш колата с верига за някой стълб или близък канал, можеш да спиш с пушка на балкона, можеш да си спадаш гумите всяка вечер като се прибираш и сутрин да си ги помпаш, можеш да си разхвърляш 10-15 имобилайзера и всякакви прекъсвачи, можеш да си спиш в колата (рискуваш и теб да те откраднат с нея), можеш да си вържеш ток към бравите, можеш да вържеш и една плочка C4 към идеята с GSM-ма (само се моли някой да не звънне по погрешка докато караш).

да добавя , че като се прибере от бачкане може да я разглабя на части и да я пъха в буркани в мазътъ , а на сутринта отново да я сглабя ....
те крадат коли излезнали преди час от завода и не ги намират , нашия тръгнал голф да намира....

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 05 яну 2009 2:39

Най-добрия вариант е да не си купуваш кола.
И Каското и то.

Потребителски аватар
Bubetooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bubetooo » Пон 05 яну 2009 6:31

Направете като мене,купете си една лебедка и си я прибирайте в хола :?

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Пон 05 яну 2009 7:17

абе занимаваш се с щуретий,ако толко се притесняваш пълно каско и си ти да я краднат.Аз нямам и не мисля да правя за кошница дето струва 2.5-3к едно че май май няма кой да се занимава и после като ми я дигне някой,няма да може да ме намери да ми я върне!!!! спя си спокойно и ич не ме е(ако е речено да я запаля,няма да я одавя)

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Пон 05 яну 2009 9:45

Ако решат да ти я откраднат няма да ги спре и Американската армия.Само изгаряш с 1 ГСМ отгоре.Докато се услушаш телефона може да е в заложна... :?

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Пон 05 яну 2009 9:55

Винаги има начин. :wink: да се противодейства , дали с 9мм или с няколко имобилайзера и куп други прекъсвачи.

Потребителски аватар
AERVWPOLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AERVWPOLO » Пон 05 яну 2009 10:17

:lol: Вие се побъркахте съвсем.Няма противодействие срещу апаши.Набелязана ли е колата -край.Дори най-новите коли с Джи Пи Ес който се активира на 2та минута пак не помага лично съм пострадал и знам, че има наистина големи професионалисти които ще ти отворят колата по - бързо от теб самия :wink: .Затова направете си каско в стабилна компания.Ако стане нещо недай си боже полиция,протокол и после при застрахователя и сте готови!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”