С вериги за сняг

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

С вериги за сняг

Мнениеот relaxxx » Вто 06 яну 2009 9:59

Мъчи ме следния въпрос, на който не можах да намеря задоволителен отговор... Може ли да се кара с вериги за сняг на асфалт и ако да колко дълго и с каква скорост? :wink:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 06 яну 2009 10:00

Това мaй само емпирично може да се установи.
Но не завиждам на тоя, дето ще тръгне да го пробва... mhihi

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 06 яну 2009 10:07

не става за дълго - късат се.

Потребителски аватар
micyri
Автомобил:
Двигател:

Re: С вериги за сняг

Мнениеот micyri » Вто 06 яну 2009 10:14

колега,ти майтап ли си правиш? ами то самия израз ''вериги за сняг'' трябва да ти даде отговор на въпроса.Друг е въпроса ако просто искаш да видиш къкъв ще е резултата ако караш по асфалт.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 06 яну 2009 10:15

Ами веригите ще се скъсат ако караш с тях на асфалт. А като се скъсат, какви поражения могат да ти направят по колата и по гумите .....

:!: :!: :!: :!: :!:
Най-голямата опасност за мен, обаче не че може да си потрошиш трошляка, ами ако скъсаш веригата и от нея може да хвръкне парче и да нарани човек!!!

Много ви моля! Мислете с тези глави, те не са ви само за украса! За да прескочиш една пряспа по-лесно, пред блока или пред работа, да тръгнеш с вериги си е пълна глупост. По-добре земи една лопата в колата и си разчисти около колата за да може да излезеш или паркираш нормално...

п.п Колега не се засягай от малко по острия ми тон. Нямам нищо против теб, радвам се че питаш и се интересуваш. Но реагирам така, защото всяка зима, включително и онзи ден засякох такъв тракащ по асфалта индивид

Потребителски аватар
relaxxx
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 06 яну 2009 10:30

Ам това е идеята де да получа информация дали става, не да си правя опити.. Пък за мисленето, ако се кара бавно 20-30 км/ч чак такива осколки да наранят човек не вярвам да могат да се произведат.... ма знае ли човек....

Потребителски аватар
R@do
Батето

Мнениеот R@do » Вто 06 яну 2009 10:31

беляат винаги може да стане

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 06 яну 2009 10:32

По-добре не пробвай.
Нищо хубаво няма да се получи, вервай ми. :041:

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Вто 06 яну 2009 10:38

relaxxx написа:Ам това е идеята де да получа информация дали става, не да си правя опити.. Пък за мисленето, ако се кара бавно 20-30 км/ч чак такива осколки да наранят човек не вярвам да могат да се произведат.... ма знае ли човек....

Става, разбира се, но няма смисъл. ;) Нали са вериги за сняг ! :shock За какво е необходимо да се слагат вериги на асфалт. Както са написали и колегите не е желателно....ще се скъсат, ще повредят и гумите..
В неделя се прибирахме от Варна и видяхме няколко такива образа... с вериги на мокрия асфалт с 40км/ч..... боже, ми като не можеш да караш и те е страх къде си тръгнал. :shock ..Това беше леко отклонение..., но наистина правеха колона зад себе си. :?

Потребителски аватар
relaxxx
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 06 яну 2009 10:45

Абе ставва въпрос за планина бе хора, ма се чудя дали да си сложа веригите долу на асфалта или да ги сложа горе като се появи снега по пътя... щот горе съм сигурен че ще има места по които няма да мога да издрапам само на гуми...

Потребителски аватар
R@do
Батето

Мнениеот R@do » Вто 06 яну 2009 10:45

на първото удобно за спиране място, непосредствено преди големия сняг.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Вто 06 яну 2009 10:53

relaxxx написа:Абе ставва въпрос за планина бе хора, ма се чудя дали да си сложа веригите долу на асфалта или да ги сложа горе като се появи снега по пътя... щот горе съм сигурен че ще има места по които няма да мога да издрапам само на гуми...

Е с това трябваше да започнеш :)
R@do написа:на първото удобно за спиране място, непосредствено преди големия сняг.

:да:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 06 яну 2009 10:55

Lizard написа:Ами веригите ще се скъсат ако караш с тях на асфалт. А като се скъсат, какви поражения могат да ти направят по колата и по гумите .....

Най-голямата опасност за мен, обаче не че може да си потрошиш трошляка, ами ако скъсаш веригата и от нея може да хвръкне парче и да нарани човек!!!

Много ви моля! Мислете с тези глави, те не са ви само за украса! За да прескочиш една пряспа по-лесно, пред блока или пред работа, да тръгнеш с вериги си е пълна глупост. По-добре земи една лопата в колата и си разчисти около колата за да може да излезеш или паркираш нормално...

п.п Колега не се засягай от малко по острия ми тон. Нямам нищо против теб, радвам се че питаш и се интересуваш. Но реагирам така, защото всяка зима, включително и онзи ден засякох такъв тракащ по асфалта индивид

Незнам къде е бил тоя индивид,но аз онзи ден видях един,дето караше по сливница с вериги.За пръв път видях някой да кара в София с вериги.

Потребителски аватар
R@do
Батето

Мнениеот R@do » Вто 06 яну 2009 10:57

Вчерана на "Черни връх" имаше паркиран голф с вериги :shock

Потребителски аватар
relaxxx
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 06 яну 2009 11:01

Ем първото удобно място е асфалта :) хехе, щот като се качиш на снега вече дали е 5 санти или 50, все си омазан до ушите с лед .... мдааа ок де , айде :lock: пък ще го преценим на място явно.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”