Има ли някакъв контрол върху автосервизите?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Има ли някакъв контрол върху автосервизите?

Мнениеот rosy » Съб 10 яну 2009 12:58

Интересно ми някой осъществява ли контрол върху автосервизите, подлежат ли въобще на такъв :roll: Или всеки може пред гаража си да сложи табелка сервиз, да облече работните дрехи, малко да се поомаца с масло и готова работа :roll:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 10 яну 2009 13:28

Контрол едва ли.. Най-много като видят че има табелка да минат на проверка да видят дали има регистрирана фирма, касов апарат и т.н.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Съб 10 яну 2009 13:54

Все още не се налага контрол върху майсторските свидетелства, но може да се случи във всеки един момент и ха-дано, да се престане с това, всеки да отваря гаража да дедо да ремонтира коли! :)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Има ли някакъв контрол върху автосервизите?

Мнениеот Ludia » Съб 10 яну 2009 13:56

rosy написа:Интересно ми някой осъществява ли контрол върху автосервизите, подлежат ли въобще на такъв :roll: Или всеки може пред гаража си да сложи табелка сервиз, да облече работните дрехи, малко да се поомаца с масло и готова работа :roll:

обърни се към lubobg той ги проверява

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 10 яну 2009 15:08

Не ти трябва фирма, за да имаш сервиз. Но ти трябва касов апарат и документ, удостоверяващ някаква техническа правоспособност, както и разрешение за ползване на съответното помещение за сервиз с всички произтичащи от това изисквания - санитарни, противопожарни и т.н.
От една страна данъчните, от друга ХЕИ, от трета ДНСК... Не знам да има някакъв специализиран орган, който да следи за правоспособността на лицето, което извършва услугите.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Съб 10 яну 2009 18:29

dobrin написа:Не ти трябва фирма, за да имаш сервиз. Но ти трябва касов апарат и документ, удостоверяващ някаква техническа правоспособност, както и разрешение за ползване на съответното помещение за сервиз с всички произтичащи от това изисквания - санитарни, противопожарни и т.н.
От една страна данъчните, от друга ХЕИ, от трета ДНСК... Не знам да има някакъв специализиран орган, който да следи за правоспособността на лицето, което извършва услугите.

По-принцип не би трябвало да можеш да се занимаваш с такава дейност, ако не си член на занаятчийската камара и нямащ майсторско сведетелство! Орган, до колкото знам няма, но според мен трябва да има и даже е задължителен! :(
п.с. най-малкото за да не се повтаря случая като с колегата с 3-ката и fenss

Потребителски аватар
kriss4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kriss4 » Съб 10 яну 2009 19:04

контрол нямя никакъв,а би трбвло да има и то сериозен
винаги съм се чудел защо никой не прави нещо по въпроса

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 10 яну 2009 19:45

Органа сме ние притежателите на автомобили. Ако си закараш колата в някое такова "криминално" сервизче без да знаеш кой и какво прави там едва ли после ще ти стане по леко от това че ще го занимаваш с КЗП-то като не останеш доволен от "услугите" ?? Виж като ми кажат няколко човека че еди кой си е бог на TDI двигатели например и са доволни от него изобщо няма да ми пука как му изглежда сервиза и дали има някакви документи за тази работа :wink: Те тези лъскавите дето всичко им е изрядно могат да направят по-големи поразии по колата отколкото някой в личния си гараж !

Потребителски аватар
sastezatelya
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sastezatelya » Съб 10 яну 2009 21:10

Доста сервизи подлежат на проверки и то лятото,защото наемат на работа пичове,които нямат години.Най-вероятно някой клиент е задействал тея работи за да се избягват историй като тези на fens_.За пловдив става въпрос,по другите градове не знам как е :roll: :wink:

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Чет 15 яну 2009 18:55

дали проверяват оторизираните сервизи? :lol:
че да стигнат до кварталните...

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 15 яну 2009 20:28

Любо ще ги оправи :smackbum

Потребителски аватар
sastezatelya
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sastezatelya » Чет 15 яну 2009 20:35

Gal написа:дали проверяват оторизираните сервизи? :lol:
че да стигнат до кварталните...

Gal-че сервиза,за който споменах е един от най-добрите в Пловдив.Зa оторизираните сервизи нямам си на идея :wink:

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Re:

Мнениеот Rijo » Чет 15 яну 2009 21:18

Stivi написа:Органа сме ние притежателите на автомобили. Ако си закараш колата в някое такова "криминално" сервизче без да знаеш кой и какво прави там едва ли после ще ти стане по леко от това че ще го занимаваш с КЗП-то като не останеш доволен от "услугите" ?? Виж като ми кажат няколко човека че еди кой си е бог на TDI двигатели например и са доволни от него изобщо няма да ми пука как му изглежда сервиза и дали има някакви документи за тази работа :wink: Те тези лъскавите дето всичко им е изрядно могат да направят по-големи поразии по колата отколкото някой в личния си гараж !

Да, обаче това е кола. Ако не дай си Боже се случи нещо, разбирай ПТП, защото майсторът е пропуснал няколко гайки, кой ще плаща щетите? До момента не съм ходил сервиз, в който да ти дадат гаранция. Това не означава, че няма такива.

Потребителски аватар
vointex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vointex » Чет 15 яну 2009 22:18

Оторизираните сервизи са под наблюдение от самата марка която ремонтират или обслужват. Например Шкода провеждат постоянно телефонни анкети с клиентите за начина на обслужване на колата, отношението на служителите към клиентите и др. :deal

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Чет 15 яну 2009 23:10

Лично мненние: Няма , няма и няма.... Ако има не касаят качестовото на услгите, а всевъжмните проверки, които касаят всеки търговски обект.../т.е. обороти, касови бел. ,трудова медицина и прочие.

Последна промяна от valsn на Пет 16 яну 2009 8:37, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”