Колеги блъснах се, какво следва., че ми е сефте.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Колеги блъснах се, какво следва., че ми е сефте.

Мнениеот Калоян Кирилов » Вто 24 фев 2009 21:14

Днес около 17.00ч. направих произшевстие. Накратко, спечелих си акт, и имам да оправям служебна кола! Ето какво се случи. Карам си аз по еднопосочна улица. От ляво има някакъв медицински център, и спряна линейка, като половината и страна беше на пътя. От другата страна имаше паркирали коли. Преди да стигна линейката, и колата в която се блъснах, някакъв друг правеше маневра назад или напред, ама препречваше и той пътя от дясно. Та заобиколих го него, заобикалям и покрай линейката и докато се обръщах да му тегля една... за дето прави маневри там и не изчаква колите, хоп... чукнах един Голф. Отзад по калника. Неговите щети са минимални, само е ожулена боята, а на моята кола, мигача е счупен и ламарините криви, говорим за скорост от мах 20 километра. Та спрях отстрани и се разбрахме, че ще ходим в КАТ за двустранен протокол. Отиваме в КАТ, обаче се оказва, че момичето на което е голфа, няма полицата на застраховката в нея. И така тя си ходи да я вземе докато стоя и чакам в КАТ. Върна се и вика, проблем има, застрахователната компания нейната, с каско е колата и, не искала да поеме щетите с двустранен протокол. (нещо на връзки ми замириса)Полицая говори нещо със застрахователите като ги убеждаваше, че няма смисъл от акт, нейните щети са минимални. След разговора той, ходи и снима колите и като се върна вика ще има акт. Доколкото разбрах за неправилна маневра е акта. Пише нещо чл. 5 ал.1.1. Нещо такова е не се чете ясно. Та подпидсах акта и това е.

Ето и макет на ситуацията. Изображение

Отдолу пише, че мога да го обжалвам до 3 дни. Давайте съвети, че това ми е първото ПТП и незнам къде съм.
Кажете за какво мога да се хвана? Ония дето правеше маневра и дето го заобикалях не е ли и той виновен? Казах на полицая за него ама не го написа в акта. И какво да очаквам колко лева и колко точки ще вземат... :?

Последна промяна от Калоян Кирилов на Вто 24 фев 2009 22:19, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Re: Колеги блъснах се. Помагайте!

Мнениеот The Red Guy » Вто 24 фев 2009 21:20

Лично мнение - ударил си го отзад, отнасяш плувката, а оня, дето е бил там и правел маневри, неговата вина е почти недоказуема, ако има такава, в случая ти не си гледал, сам каза - обърнал си се на една страна. Няма кво да обжалваш в случая, въпреки че всички знаем, че истина има две лица и можеш и невинен да излезеш (на теория поне...). За глобата в случая не знам, не вярвам да е повече от 6 точки и 100 лв.

Потребителски аватар
paagrio
Автомобил: голф 1K
Двигател:

Мнениеот paagrio » Вто 24 фев 2009 21:38

Тоя акт не може да го отменят забрави за него, обикновено е 100лв за точки не знам. А на служебната кола какво ще и оправяш, няма ли каско?

Калоян Кирилов
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Вто 24 фев 2009 21:40

paagrio написа:Тоя акт не може да го отменят забрави за него, 100лв е за точки не знам. А на служебната кола какво ще и оправяш, няма ли каско?

Няма...Ами мигача и калника и бронята са за смяна...

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 24 фев 2009 21:45

Калоян Кирилов написа:Ами мигача и калника и бронята са за смяна...

каква ти е служебната кола.
мога да ти подаря мигач за пасат б5 и поло 6н
друго не мога да ти помогна :(

Калоян Кирилов
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Вто 24 фев 2009 21:51

da__buzz написа:
Калоян Кирилов написа:Ами мигача и калника и бронята са за смяна...

каква ти е служебната кола.
мога да ти подаря мигач за пасат б5 и поло 6н
друго не мога да ти помогна :(

Оценявам помощта ти колега, радвам се че има такива като теб, готови винаги да помогнат. Колата е една кошница, Ford Fiesta. Такава е!
Изображение

Потребителски аватар
beck's
Автомобил: Peugeot 307 2000 HDI
Двигател:

Мнениеот beck's » Вто 24 фев 2009 22:08

Коя е нейната застрахователна компания?

Калоян Кирилов
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Вто 24 фев 2009 22:10

Ами някакви брокерска беше, ама като не запомних точно, нещо Уника каза както и Витоша! Но мисля че е Уника. Вярно ли е, че като има каско задължително трябва да се пише акт на виновния, и неможе да мине с двустранен?

Кога ще разбера колко точки и пари ще ми вземат? Чак след месец ли?

Потребителски аватар
beck's
Двигател:

Мнениеот beck's » Вто 24 фев 2009 22:14

Не. Аз за един месец имам 2 ПТП-та. Единия път ме удариха, втрия път аз отнесох една женица. Има някои застрахователни компании, които наистина не приемат Протокола за ПТП искат акт, за да изплатят щетата ( един вид като наказание за виновника). Алкохол тестваха ли ви?

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Вто 24 фев 2009 22:15

Абе колега, разбирам, че си афектиран, ама пооправи малко заглавието :shock .

Мигача ти е 13 лева приблизително нов, кажи кои точно ламарини са криви да ти давам други цени(не продавам аз).Ааа, и разгледай тук за частите - http://www.clubford.org/forum/ , все ще изскочи нещо от това, което ти трябва :)

Калоян Кирилов
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Вто 24 фев 2009 22:15

Ами ме караха да духам, показа 0.00. Нея не, мисля, че защото тя дори не беше в колата, колата си бе паркирана, както и всички други около нея.

Потребителски аватар
beck's
Двигател:

Re: Колеги блъснах се, какво следва.

Мнениеот beck's » Вто 24 фев 2009 22:21

Надявах се там да са се объркали, че това е важно. Лошо...Не искам да наливам масло, но ако можеш да провериш отнякъде този член какво значи и какви са санкциите, че иначе новината ми не е много добра. На мен искаха да ми пишат акт за ПТП, при който глобата е от 100 до 300 лева и най-често се отнасят 150 лева. Затова ти казвам да провериш този член, защото може би няма да е точно така.

Калоян Кирилов
Двигател:

Re: Колеги блъснах се, какво следва., че ми е сефте.

Мнениеот Калоян Кирилов » Вто 24 фев 2009 22:37

Ами мисля, че това пише на листа. Виждам 3 цифри и това са 5 . 1 . 1 поне това се чете. Значи да очаквам до 300 лв. Като питах полицая той вика около 150 лв. :?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 24 фев 2009 22:39

viewtopic.php?p=450328#450328
Прочети горното, после виж и наредбата за контролните точки, и ако има нещо неясно, можеш да ме питаш на ЛС.

Потребителски аватар
beck's
Двигател:

Мнениеот beck's » Вто 24 фев 2009 22:43

Знам, че обикновенно дават 150 лева. Ако има алкохол дават повече иначе не.
Не съм бил там ама аз бих дал пари на мадамата да си оправи колата и по живо и по-здраво. А тя после пише за пред застрахователите че при паркирано състояние някой я е ударил и си взема парите. Не се ядосвай - няма смисъл. Успех!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”