Днес около 17.00ч. направих произшевстие. Накратко, спечелих си акт, и имам да оправям служебна кола! Ето какво се случи. Карам си аз по еднопосочна улица. От ляво има някакъв медицински център, и спряна линейка, като половината и страна беше на пътя. От другата страна имаше паркирали коли. Преди да стигна линейката, и колата в която се блъснах, някакъв друг правеше маневра назад или напред, ама препречваше и той пътя от дясно. Та заобиколих го него, заобикалям и покрай линейката и докато се обръщах да му тегля една... за дето прави маневри там и не изчаква колите, хоп... чукнах един Голф. Отзад по калника. Неговите щети са минимални, само е ожулена боята, а на моята кола, мигача е счупен и ламарините криви, говорим за скорост от мах 20 километра. Та спрях отстрани и се разбрахме, че ще ходим в КАТ за двустранен протокол. Отиваме в КАТ, обаче се оказва, че момичето на което е голфа, няма полицата на застраховката в нея. И така тя си ходи да я вземе докато стоя и чакам в КАТ. Върна се и вика, проблем има, застрахователната компания нейната, с каско е колата и, не искала да поеме щетите с двустранен протокол. (нещо на връзки ми замириса)Полицая говори нещо със застрахователите като ги убеждаваше, че няма смисъл от акт, нейните щети са минимални. След разговора той, ходи и снима колите и като се върна вика ще има акт. Доколкото разбрах за неправилна маневра е акта. Пише нещо чл. 5 ал.1.1. Нещо такова е не се чете ясно. Та подпидсах акта и това е.
Ето и макет на ситуацията.

Отдолу пише, че мога да го обжалвам до 3 дни. Давайте съвети, че това ми е първото ПТП и незнам къде съм.
Кажете за какво мога да се хвана? Ония дето правеше маневра и дето го заобикалях не е ли и той виновен? Казах на полицая за него ама не го написа в акта. И какво да очаквам колко лева и колко точки ще вземат...