Консумативи на чисто новите автомобили

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Консумативи на чисто новите автомобили

Мнениеот lyubobg » Нед 15 мар 2009 11:31

следя от много време насам прИмоцията на Тойота и вчера отидох на място от любопитство. От преди нова година почна с 6%, по нова година с 10%, а сега е 18 и 22%...и прИмоцията все важи за автомобили на склад, а тия автомобили за толкова време не свършиха ...

Попитах ги тези коли от колко време са на склад при тях?
Ами не можели да ми кажат :shock
Аз - тогава пък аз не мога да си закупя нов автомобил от Вас, като не знам кога е произведен :Mr Green Fun
Продавача си го записа към листата с въпросите, които ме интересуват.
Следващ въпрос - ако колата е стояла 6 месеца на склад, кога ще и сменим маслото?
- Ами след 1 година. :shock
- А как така след 1 година, знаете ли че маслото има срок на годност, т.е. най-много след 6 месеца трябва да се смени да не кажа веднага, тъй като е чисто нов скъп автомобил и аз стария си глезя повече, а какво остава за новия?
- Е ние ви даваме гаранция 3 години, че няма да имате проблем, това е наша отговорност ако се повреди нещо.
- Да ама аз тая кола я купувам за 15 години, не са 3, така че не ме устройва след 3 години да я фърла.
- Е ние предлагаме обратно изкупуване и след 3 години ако нещо не ви харесва ...
- Добре, само че обратното ви изкупуване не ме устройва, тъй като я купувате на безценица :lol:
Продавача остана безмълвен.

Вдигнах капака - видях опелска люспова ръжда на вилката на съединителя, като това е експонат който е стоял САМО в салона и се хванах за главата. Имаше ръжда на стойките на тампоните на двигателя.
Аз не съм гледал така обстойно досега нов автомобил и не знам как стоят нещата -
но нормално ли е това? Спирачната течност на кола с АБС се сменя на 1 година,
масло максимум на 1 година, а тя като е стояла 1 година на склад е редно да я сменят - само с Тойота ли стоят така нещата или и с другите марки автомобили :roll:
Ненапоследно място не знам дали някой е гледал веднага след като е купил колата каква е геометрията, но 1 майстор на реглажи ми каза че всички нови коли излизат КРИВИ от завода :x

Не съм тръгнал да си купувам нова кола, но като гледам колко съм притенциозен и как това не се оправдава, ще си карам кола 2-ра ръка и да знам, че всичко е както аз искам :)

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Re: Консумативи на чисто новите автомобили

Мнениеот santo_trafficante » Нед 15 мар 2009 12:02

лелее Любчо тея от Тойота нямат ли твоя снимка в отдел продажби :mrgreen:
само ако знаят какво ги чака ще вдигнат цената с 30% mhihi mhihi

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 15 мар 2009 12:13

lyubobg написа:следя от много време насам прИмоцията на Тойота и вчера отидох на място от любопитство. От преди нова година почна с 6%, по нова година с 10%, а сега е 18 и 22%...и прИмоцията все важи за автомобили на склад, а тия автомобили за толкова време не свършиха ...

Тъста е приятел с шефа на дилъра за Бургас и като ходи за обслужване си говорили та той му казал че за януари и февруари няма нито една продажба така че нищо чудно да не свършват колите на склад.....!

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Нед 15 мар 2009 12:44

любо ти си нечовек, няма да купуваш кола ама ходиш при търговците да им търсиш кусури.
колите на склад не са стояли на склад чак толкова много време, поради самият процес на производство и дистрибуция. това че има ръжди тук там, особенно по незащитени части е съвсем нормално, особенно при кола която не е карана. всички ги имат тези ръжди, но при караните коли не си личат от мръсотията.
а за майстора по реглажите няма да коментирам, стават грешки понякога, но повярвай ми не е политика на производителя да продава криви коли, дори и само заради това, че в европата директно ги съдят.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 15 мар 2009 13:17

Ако някой е решил да купува нов автомобил--едва ли го интересуват тия неща,както и дилърът е казал---колите са гаранционни.A тойота имат 3 години гаранция и на окачването.Който в действителност си купува чисто нова кола,няма намерение да я кара 15 години,просто след изтичане на гаранционния период гледа да я продаде и се мята на нещо ново отново.Това е истината,останалата маса народ кара автомобили Х-та ръка и се успокоява с това колко е желязно старото автомобилопроизводство.Но тайничко всеки си мечтае да помирише найлоните на чисто новата си кола някой ден--няма какво да се лъжем новото си е ново.Останалото си е чисто семколЮпене и пак приказки за киселото грозде.
Ти си имай парите за нова кола,пък не му бери грижата коя точно ще избереш.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 15 мар 2009 14:45

Сигнализира ли в КЗП за откритите нередностите и опита на Тойота да измамят тяхните бъдещи клиенти?

Предполагам, също и спирачните дискове са били корозирали, сподед мен трябва да се сменят на 100%. Прегледа ли ДОТ-а на гумите дали съотвества на настоящата година?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 15 мар 2009 16:31

Нищо чудно че са ръждясали тука в Пазарджик имат нещо като централен склад,един много голям паркинг и стоят от незнам си колко време да ги вали дъжд,сняг там квото падне.Чак найлоните саим се покъсали от стоене,а да не говорим че често засичам работници ли са там някви на обедната почивка да се возят по4-5 човека направо как са си с найлоните по тях без номера без нищо...абе цирк :lol:

Потребителски аватар
kimif2008
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kimif2008 » Нед 15 мар 2009 16:33

morfei1 написа:Сигнализира ли в КЗП за откритите нередностите и опита на Тойота да измамят тяхните бъдещи клиенти?

Предполагам, също и спирачните дискове са били корозирали, сподед мен трябва да се сменят на 100%. Прегледа ли ДОТ-а на гумите дали съотвества на настоящата година?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: криви излизали от завода хихихихихихииии,за бога братя не купувайте :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:преди да ти я дадат сменят маслото и бенз. филтър,с дисковете няма проблем но с накладките има,свещите също е хубаво да се сменят.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 15 мар 2009 17:38

Любчо, ще ти разлепят афишите из магазините и няма да можеш скоро и хляб да си купиш.

Продават ти една купчина евтина пластмаса и тенекия, сглобена от нископлатени пияни работници с части, които са им дадени по възможно най-ниската оферта...ако очакваш 34400000 карата диамант, изпипан до перфектност, никога няма да си купиш кола.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 15 мар 2009 17:50

chefito написа:Любчо, ще ти разлепят афишите из магазините и няма да можеш скоро и хляб да си купиш.

Продават ти една купчина евтина пластмаса и тенекия, сглобена от нископлатени пияни работници с части, които са им дадени по възможно най-ниската оферта...ако очакваш 34400000 карата диамант, изпипан до перфектност, никога няма да си купиш кола.

И най-важното,предназначена за пазари като България и подобни.Но комент.
Като имаш пари за чисто ново,значи ще имаш и да отидеш да си я вземеш от по-бяла страна.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 15 мар 2009 18:29

Любо - сори - ама темата ти не е за Основен :beat_butt2 :lock:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 15 мар 2009 20:47

kimif2008 написа:
morfei1 написа:Сигнализира ли в КЗП за откритите нередностите и опита на Тойота да измамят тяхните бъдещи клиенти?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: криви излизали от завода хихихихихихииии,за бога братя не купувайте :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:преди да ти я дадат сменят маслото и бенз. филтър,с дисковете няма проблем но с накладките има,свещите също е хубаво да се сменят.

Кое е толкова смешно?Служебната ни Тойота Хайлукс от магазина си дойде крива,на 15 000 км.предните гуми бяха безобразно износени отвън и подочух че не е единичен случай.Верно беше отдавна-2005 година mhihi

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Нед 15 мар 2009 21:11

:applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 15 мар 2009 21:19

R@do написа:

:applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Добре де какво ви става на всички :evil: Взимате човека на подбив а иначе все някой реве че е купил дефектна стока а го мотаят с гаранцията :shock Май този път се смеете за своя сметка :twisted:

Потребителски аватар
    stanko_g
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот stanko_g » Нед 15 мар 2009 21:28

колегата по-горе ти го каза!Всяка кола има такива забележки и ръжди който после не се виждат от мръсотията :lol: какво няма да излизат криви те вече в китай го дават на децата в час по трудово да ги сглобяват mhihi mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”