Е...и моя Пасат си го отнесе в крайна сметка...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Е...и моя Пасат си го отнесе в крайна сметка...

Мнениеот zfa159 » Вто 05 яну 2010 15:08

...
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Не се вижда много добре,но калника е навътре и отваря луфт към задната врата около 1см...поне това лесно се прави.Други последици се виждат и с просто око.Вече си намерих стоп-че благодарение на колегата Namesata :bowdown и се дири само броня...
Случката - пътувам по Г.М Димитров от светофара за към КАТ към 4-ти км...спирам на пешеходна пътека за да пресече пешеходец в лява лента (един между двете платна и един от към спирката).Спирах от преди поне 50-60м понеже се пързаля много..и аз полека.Спрях,Опел Астра (2000+ година) зад мен не успя да спре,опита се да ме избегне от дясно,не успя понеже малко по-назад то мен имаше друг автомобил (пътна помощ)...удар в мен от страната на десен фар...удар от пътната помощ във вратите на Опел-а...в резултат Опел-а изхвърча от пътя и спря в спирката...като попътно удари жената,която чакше да пресече..... :dummy:
На жената нищо и нямаше...по-скоро беше уплашена,Пасат-а се вижда в какво състояние е.Опел-а пострада доста сериозно и отпред и отстрани понеже влетя в Пасат-а и се намачка всичко по линия на целия десен фар поне 30-40см навътре...Пътната помощ разбира се - без щети освен някоя ужулена пластмаса.Не вървеше да снимам...затова си наснимах само моята кола после като сменях крушките.Чакахме КАТ да си вдигнат телефоните повече от 2 часа на студа (заето и на 4-те,които намерих) след което се споразумяхме всеки за каква сума има претенции и си тръгнахме...дотук добре...сега лошата страна на нещата :
-момичето от Астра-та (около 20-годиша) каза,че кара с изтекъл акт и книжка дефакто според закона няма....трябвало да ходи да си взима постановлението от КАТ.
-каза,че карала с около 100км/ч и се е ударила в мен с не по-малко от 60км/ч....толкова успяла да намали понеже преди това се движела в другата лента и късно ме видяла,че съм спрял ...
На това време с тази скорост...и да не бях спрял пак щеше да ме удари.... :beat_butt2
Разменихме си координатите всички участници в ПТП-то и свидетелите понеже решихме да си ходим и не е изключено в последствие да възникнат проблеми с някой от нас и виновната.
За КАТ нямам думи...звънях непрекъснато и на 4-те телефона...само заето...т.е. просто са ги зае*али отворени и никой не вдига.Стигнах дотам да звънна на 166 и оттам казаха,че няма какво да направят освен да изпратят линейка за пострадалата,понеже КАТ приема ПТП-тата...и не се възползвах от техните услуги...на 112 не съм и пробвал...нямаше да има съществен смисъл.
Та...внимавайте повечко като спирате (не,че не погледнах в огледалото ама...тя не беше зад мен.....) и...късмет! :idea:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Re: Е...и моя Пасат си го отнесе в крайна сметка...

Мнениеот theultimate » Вто 05 яну 2010 15:16

Нямам думи....100 градско по надолнище на сняг, жена с 1-2 години стаж и с отнета книжка.... просто жалко че не е дошъл КАТ и че изобщо има такива шофьори на свобода :screwy

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 05 яну 2010 15:20

Е..опитах се да ги викна...ама нали винаги са "в полза на обществото".... :screwy

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 05 яну 2010 15:23

книжка след като има в нея, значи има. книжката се отнема когато кара с изтекло наказателно, а не когато е изтекъл акта, тогава се води, че няма талон.
ако всички сте в движение се съберете в някое кафе и попълнете по един двустранен протокол за ПТП и вземете номер от КАТ, и тя може да се размине с нов акт.

лично според мен е било хубаво да изчакате КАТ, най - малко заради пострадалата пешеходка, тя жената от уплаха може да е казала че и няма нищо, ама..

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 05 яну 2010 15:27

в близост до моя офис днес имаше верижна от 8 коли mhihi

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 05 яну 2010 15:32

На бул. Г.М. Димитров цял ден си е пързалка.Минах поне 6 пъти оттам.От сутринта катастрофи през 20 метра до кръговото долу mhihi
Имаше девойка с г2 червена към 8:30 сутринта,към 12 и нещо приключваха с полицията :deal

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 05 яну 2010 15:35

Радвам се, че го е отнесла колата... и то не много като разправяш подробно случката :shock

Щом ти самият си ОК - това е важното! :да: Пасата е лесен - ще се стегне за нула време. А за неприятното горчиво чувство, стреса, нервите, некадърните шофьори, убийците с коли, КАТ и пътната обстановка - без коментар за съжаление... :x

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Вто 05 яну 2010 16:40

Сега девойката като се прибере при дебелия чичо и после като получиш призовка за напускане на ПТП и че ти си бил виновен и има свидетели, ходи обяснявай че нямаш сестра...

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Вто 05 яну 2010 16:48

б..и ши.....а държава

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 05 яну 2010 16:53

Varbona написа:Сега девойката като се прибере при дебелия чичо и после като получиш призовка за напускане на ПТП и че ти си бил виновен и има свидетели, ходи обяснявай че нямаш сестра...

Водачът на пътно превозно средство, който е участник в
пътнотранспортно произшествие, е длъжен:
1. без да създава опасност за движението по пътя, да спре, за да установи какви са
последиците от произшествието;
...
3. когато при произшествието са причинени само имуществени вреди:
а) да окаже съдействие за установяване на вредите от произшествието;
б) ако между участниците в произшествието има съгласие относно
обстоятелствата, свързани с него, те попълват своите данни в двустранен констативен
протокол за пътнотранспортното произшествие и съвместно уведомяват службата за
контрол на Министерството на вътрешните работи на територията, на която е настъпило
произшествието;

в) ако между участниците в произшествието няма съгласие относно
обстоятелствата, свързани с него, те, без да напускат местопроизшествието, уведомяват
съответната служба за контрол на Министерството на вътрешните работи на територията,
на която е настъпило произшествието, и изпълняват дадените им указания.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 05 яну 2010 16:55

Varbona написа:Сега девойката като се прибере при дебелия чичо и после като получиш призовка за напускане на ПТП и че ти си бил виновен и има свидетели, ходи обяснявай че нямаш сестра...

Точно това може да го погледнете по двустранно констативният протокол - там си пише кой виновен и кой не. Ако пък нямате такива - ми там има бензиностанция, все ще могат да ви намерят един. Ако ли не - заедно до първото място кадето правят гражданска отговорност. И там ако няма - не знам.

П.С. Изпревариха ме :)

И още малко инфо - бланките ги има тук: http://www.crashbg.com/blog/blanka-dvustranen-konstativen-protokol

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 05 яну 2010 16:59

brum написа:

Точно това може да го погледнете по двустранно констативният протокол - там си пише кой виновен и кой не. Ако пък нямате такива - ми там има бензиностанция, все ще могат да ви намерят един. Ако ли не - заедно до първото място кадето правят гражданска отговорност. И там ако няма - не знам.

П.С. Изпревариха ме :)

И още малко инфо - бланките ги има тук: http://www.crashbg.com/blog/blanka-dvustranen-konstativen-protokol

грешката ви е била, че не сте били настоятелни пред КАТ. за констативния протокол е необходим номер, който се взима от КАТ. сега ще трябва да лъжете за датата/часа на ПТП иначе голяма мъка пред застрахователи.

виж бабката която е била блъсната, ако се окаже скрита лимонка и почне тя да ви съди, че сте избягали е друг въпрос.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 05 яну 2010 17:06

Номерчето не се взема на място. Или по телефон. Отиваш в районното и си регистрираш ПТП-то. 2005та година минах през този филм. Първото ми ПТП. Някакъв шеф на АД Витоша - точно на сектора за автомобилни застраховки... Добре, че беше свестен, щото на мен ми беше първа седмица с кола и не знаех въобще как се действа.

П.С. Към Стефан - силно вярвам, че ще стане по-добре от преди :) . Не е като да не ти се отдават автомобилите.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 05 яну 2010 18:06

Кофти случка...

Но щом са само ламарини...

А защо се съгласи да пишете двустранния протокол ??
Нали е нямала книжка и е ударила човек. :deal

А този от пътната помощ какво стана с него ?

И защо не се обадихте на 112 ??

Успех и знам че ще си направиш колата по-добра от преди. :да:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 05 яну 2010 18:14

Най-хубавото от цялата ситоация е че няма жертви, колата ще си я направиш колега, пак тънката лайстна си минал. И дано на тази мацка, на 20 години и дойде акъла да не кара градско със 100км/ч да не се налага да я носят със 10км/ч
Тея пустиняци от КАТ, като не ви вдигат е трябвало да се вдигнете вскичи, с колите барабар със пострадалата жена и да отидете при тях да им разкажете каква е ситоацията, че то в крайна сметкя, няма да ги чакате до утре сутринта :screwy

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”