здравеите колеги,някой попадал ли е в такава ситуация?
1.купувам автомобил от човек който до този момент кара автомобила с пълномошно от собственика,като има право да го продаде на трето лице.
2.той ми прави също и на мене такова пълномошно.
3.Собственика на колата е регистриран в Кубрат,но в момента работи в чужбина.
3.Днес реших да отда в данъчното да платя данъка за да мина преглед,но се оказа че данъка трябва да се плаща в данъчното в Кубрат.Аз съм от Варна и си мисля че има някаква врътка по банка да платя данъка,само че никой тук в данъчното не ми обясни как става.Молбата ми е някой колега да ми изясни ситуацията.Благодаря предварително!

Помощ за данък на автомобил!
Помощ за данък на автомобил!
Последна промяна от Varbona на Пет 13 фев 2009 14:39, променено общо 1 път.
Причина: заглавието
Причина: заглавието
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Re: помощ,данък на автомобил!!!!!!!!!!
Като начало не ти трябва данък, за да минеш на преглед.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:

не знам да не ти трябва....
взимаш семтаката на местни данъци и такси на Кубрат
намираш си калкулатора за данък МПС, смяташ колко е и внасяш
другия вариант е да се обадиш по телефона на лелята в Кубрат и да кажеш проблема и ЕГН на собственика и тя ще ти каже колко пара е данъка
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
dermeister написа:Като начало не ти трябва данък, за да минеш на преглед.
НЕ ДАВАЙТЕ СЪВЕТИ, АКО НЕ СТЕ СИГУРНИ!
Да, трябва да представиш бележка за платен данък, за да минеш преглед.
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
DragoGT написа:dermeister написа:Като начало не ти трябва данък, за да минеш на преглед.
НЕ ДАВАЙТЕ СЪВЕТИ КАТО НЕ СТЕ СИГУРНИ!
да трябва да представиш бележка за платен данък за да минеш преглед
Последният път като минавах ми казаха, че не им трябва бележката и скоро четох и по форумите, но не мога да намеря линк.
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
това че всички минаваме без бележка за данък, не означава че не е задължителна за техн. преглед
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помощ за данък на автомобил!
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 96#1270896
Ето тук го бях чел. Сега ще потърся закон или нещо такова, да не се окаже лъжа.
Ето тук го бях чел. Сега ще потърся закон или нещо такова, да не се окаже лъжа.
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Аз до колкото знам, бележката за платен данък трябва на автомобилите които не носят голям талон, тъй като модерните машини за технически преглед изискват номера на мотора и в бележката за данъка го пише, поне при мене винаги така става. Иначе няма логика да искат данък за минаване на технически преглед.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно заради номера на мотора искат бележката за данък. Ако имаш голям талон или от старите сиви талони не ти трябва квитанция за платен данък!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тук можеш да си изчислиш данъка- http://pariteni.bg/Calcs/13/1ff1de774005f8da18.html
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
И си пази бордерата от банката защото аз така плащах по сметка а в общината ме водеха, че не съм платил. Добре, че си пазех бележките 

- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Чл. 60. (1) Данъкът се заплаща на две равни вноски в следните срокове: до 31 март и до 30 септември на годината, за която е дължим. На предплатилите за цялата година в първия срок се прави отстъпка от 5 на сто.
(2) За превозните средства, придобити през текущата година, данъкът се плаща в едномесечен срок от датата на придобиването им в размер една дванадесета част от годишния данък за всеки месец до края на годината, включително и месеца на придобиването.
(3) (Отм., ДВ, бр. 109 от 2001 г.).
(4) (Отм., ДВ, бр. 109 от 2001 г.).
(5) (Изм., ДВ, бр. 102 от 2000 г.) За унищожените или откраднатите превозни средства платеният данък се възстановява пропорционално на броя на пълните месеци до края на годината, считано от датата на събитието, след представяне на документ от съответния компетентен орган.
(6) Заплащането на данъка е условие за пускане в движение и за редовност при годишния технически преглед на превозното средство.
Всеки си преценява обаче...Винаги ще има места,където няма да искат бележка за данъка или самата кола
(2) За превозните средства, придобити през текущата година, данъкът се плаща в едномесечен срок от датата на придобиването им в размер една дванадесета част от годишния данък за всеки месец до края на годината, включително и месеца на придобиването.
(3) (Отм., ДВ, бр. 109 от 2001 г.).
(4) (Отм., ДВ, бр. 109 от 2001 г.).
(5) (Изм., ДВ, бр. 102 от 2000 г.) За унищожените или откраднатите превозни средства платеният данък се възстановява пропорционално на броя на пълните месеци до края на годината, считано от датата на събитието, след представяне на документ от съответния компетентен орган.
(6) Заплащането на данъка е условие за пускане в движение и за редовност при годишния технически преглед на превозното средство.
Всеки си преценява обаче...Винаги ще има места,където няма да искат бележка за данъка или самата кола

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”