харесах кола от Германия, VW POLO , но колата е с изтичащ тюв и е без номера
интересува ме дали мога да я докарам на ход до БГ през Румъния с въпросните червени номера
моля да пишат тези които са правили нещо подобно ... без спам
проблем с TüV ......
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: проблем с TüV ......
Докарването на какъвто и да е било автомобил от ЕС не е проблем. Купуваш времени номера и потегляш.
Но няма да можеш да я регистрираш в КАТ без ТУФ!
Но няма да можеш да я регистрираш в КАТ без ТУФ!
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
oicho написа:харесах кола от Германия, VW POLO , но колата е с изтичащ тюв и е без номера
интересува ме дали мога да я докарам на ход до БГ през Румъния с въпросните червени номера
моля да пишат тези които са правили нещо подобно ... без спам
номерата са жълти
прибираш се през Румъния или Италия/Гърция
-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма проблем в кат.Никой не ти иска немския преглед(така наречения TuV).
Единствения проблем е,че в Германия няма да ти дадът да си извадиш червен номер.Взимаш си един жулт и си тръгваш като първия пич.Ако решиш да минаваш през Сърбия ще те накарат да направиш тяхна застраховка която е 100евро-затова не ти препоръчвам да минаваш оттам.Мини през Румъния.Ако имаш въпроси нещо за пътя питай ще ти обесня откаде да минеш най-тънко...
Единствения проблем е,че в Германия няма да ти дадът да си извадиш червен номер.Взимаш си един жулт и си тръгваш като първия пич.Ако решиш да минаваш през Сърбия ще те накарат да направиш тяхна застраховка която е 100евро-затова не ти препоръчвам да минаваш оттам.Мини през Румъния.Ако имаш въпроси нещо за пътя питай ще ти обесня откаде да минеш най-тънко...
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
hlapeto написа:Няма проблем в кат.Никой не ти иска немския преглед(така наречения TuV).
Недей да пишеш и заблуждаваш без да знаеш ти може да си минал метър ако имаш познати не означава, че по закон не се иска!
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Може и да се иска по закон ама полицаите май не са много наясно какво представлява
Поне на мен никой не ми го е търсил в КАТ-София ,без връзки,е верно беше миналата година.

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Ако колата ти няма тюв, решението ти е жълти номера:
Als Besonderheit ist bei diesen Kennzeichen keine gültige Bescheinigung für eine bestandene AU (§47a StVZO) und HU (§29 StVZO) nötig
(Не е необходимо АУ/ХУ, които всъщност накуп правят това, което на БГ е тюв)
Преди да вземеш жълти номера обаче се поинтересувай дали с тях можеш да вземеш зелена карта, че нещо ми се върти в главата, че не даваха с такива номера международна застраховка...Ама не съм сигурен.
А как стоят нещата с КАТ ще ти кажат колегите...
http://de.wikipedia.org/wiki/Kfz-Kennze ... eutschland)#Kurzzeitkennzeichen
Als Besonderheit ist bei diesen Kennzeichen keine gültige Bescheinigung für eine bestandene AU (§47a StVZO) und HU (§29 StVZO) nötig
(Не е необходимо АУ/ХУ, които всъщност накуп правят това, което на БГ е тюв)
Преди да вземеш жълти номера обаче се поинтересувай дали с тях можеш да вземеш зелена карта, че нещо ми се върти в главата, че не даваха с такива номера международна застраховка...Ама не съм сигурен.
А как стоят нещата с КАТ ще ти кажат колегите...
http://de.wikipedia.org/wiki/Kfz-Kennze ... eutschland)#Kurzzeitkennzeichen
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”