Внос на автомобил от USA

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
^Joreto
Автомобил:
Двигател:

Внос на автомобил от USA

Мнениеот ^Joreto » Чет 06 мар 2008 4:24

И друг път е повдиган този въпрос, но в нито една тема не става ясно как стоят нещата с вноса от Америка. Имам човек във Флорида, който може да ми прати кола до България, но още нямам никаква информация относно шипинга.. Разбрах, че имало контейнери в който влизат 3 коли и повече и стрували 3000 $, за други съм чувал където били малки (за 1 кола) и са по евтини.. но това са само слухове :roll: Има ли някой реална представа за видове контейнери, цени, фирми за интернейшънъл шипинг и тнт..? Другото което ме интересува е какви данъци, такси и тнт да очаквам след като колата пристигне в България. Аз знам за мито, ддс и акциз. Това ли са..? Да няма други изненади? Верен ли е този митнически калкулатор http://auto.mitnica.com/ Също така ме интересува кои коли минават технотест? Какво представлява? Какво е необходимо за него, и колко струва..? Искам да си направя добре сметката, и затова моля който може да внесе някаква яснота относно вноса от Щатите.

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Чет 06 мар 2008 5:27

За $2000 ми каза едно шофьорче на камион, че е малкия контейнер за една кола...Има едни 45 фута, те май са $3000. Там слагаш две коли преспокойно, а чувамче и си има начини за повече да натъпчат...с повдигане явно. Само не разбрах какво целиш да правиш, мога да поразпитам ако кажеш дали мислиш масово да вкарваш коли за големи контейнери, или само за теб нещо си харесал.
'45 съм виждал като най-голям предлаган от различните фирми. Дълъг е малко над 13м, широк 2.30м, висок 2.80м. Влизал съм и е по-голям отколкото звучи. Цената също си зависи на колко ще стъпи в зависимост от застраховката която сложиш. 28тона
Има и '40 като размер, той е 12m на 2,30м на 2,40м. 25тона
Манечкия е '20, 5,90м, на 2,30М на 2,40. 21 тона

Интересна тема, не са го правили много хора, и ще е хубаво ако някой разясни повечко. :arrow:

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Чет 06 мар 2008 10:21

инфото което знам аз е че около 3000$ е един контеинер, влизат 2 коли . Пътуват около 2 месеца от USA до Варна или Бургас. Обаче има няква друга такса която също се плаща освен акциза. Ще поразпитам малко и ще пиша ако разбера. Според мен има смисъл само ако се купува кола над 50 000лв

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 06 мар 2008 10:29

Лило да каже :arrow: мисля че той е най в час :idea:
п.с. и аз се интересувам :roll:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 06 мар 2008 10:39

bluefen написа:.... Пътуват около 2 месеца от USA до Варна или Бургас. Обаче има няква друга такса която също се плаща освен акциза...

Той Колумб е стиганал по-бързо бре :офф :lol:

2 месеца не са ако запълниш цял контейнер, но пак не е светкавично ... както и да е - това едва ли те интересъва,

Таксите са си мито, ДДС и акциз ... калкултора немога да ти кажа дали е верен ... имай предвид че митото и ддс се начисляват и на транспорта в твоя случай :idea:

Технотест се намира близо до летището и най-добре е да отидеш и да питаш всичко за да няма изненади..... абе общо взето като искаш да правиш такива гимнастики хващаш и обикаляш, тук едва ли ще получиш всичкото инфо.
Отиваш в няколко карго фирми и искаш оферти ... там имат и митнически агенти, които ше ти изчислят точно какво да очакваш на митница (даже могат и за технотест да ти обяснят) ...
Това е ...
Успех ;)

п.с. тая цена 3000 за 3 коли ми се струва доста ниска ама незнам колко е :roll:

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Чет 06 мар 2008 12:04

За цените не знам, но не е ли рисковано после да се окаже после, че всичко е на цолове и даже и болтове се намират трудно за такава кола?

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Чет 06 мар 2008 14:46

Един приятел вкара няколко коли преди седмица от САЩ. Ще го разпитам по-подробно ако те интересува за цените за контейнерите, но порядъка е този - 2000-3000$. Акциз няма под 120кВ - две от колите бяха А4, 1.8Т и съответно плати за тях само мито. Направи ми впечатление обаче, че технотеста за коли от САЩ е 500лв(сравнено с Швейцария напр. е 180 лв.), освен това ги върнаха от технотеста само заради мигачите и се наложи да ги сменяваме с моите за да минат(повечето коли там са с мигачи с цвят като стопа, а трябва да са оранжеви :shock ). Другото е че трябва да си приготвиш пари и за временни номера и за некоя и друга връзчица по митниците. А междудругото колите наистина пътуваха 9-10 седмици от Ню Джърси до Бургас.

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 06 мар 2008 17:21

Като начало можете да почнете от http://www.maerskline.com/link/?page=brochure&path=/our_services/containers/dry. Цената много зависи до къде ще го карат контейнера. Най-добре е до Солун и от там вече могат да се търсят други начини.. автовози блабла. До варна е доста по соленко.....

Мога да ви пусна и размерите на контейнера в метри... има си голям смисъл с контейнер.. в един контейнер 20' влизат - 2 коли+ 3 мотора + маса неща дребни още така че ако се организира ефективно си струва... направо дайте да се организираме и да го направим наведнъж.....

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 06 мар 2008 17:28

relaxxx написа:Като начало можете да почнете от http://www.maerskline.com/link/?page=brochure&path=/our_services/containers/dry. Цената много зависи до къде ще го карат контейнера. Най-добре е до Солун и от там вече могат да се търсят други начини.. автовози блабла. До варна е доста по соленко.....
приятелю,знаеш ли че в солун са вече месец в стачка :? и си е е..о мамата там от контейнери :!:

Добре е през варна,но се оскъпява транспорта и транзитното време(не с много,но достатъчно ако решиш да пестиш пари)и не напоследно място,тея цени дето ги обявявате или ги четете по сайтовете едва ли отговарят на 100%,защото си има такси по укрепването на колите и още простотии,но и такива да са си е голяма разправия после.Мислете добре преди да правите нещо :!: :idea:

п.п.

Роска,за теб че напраим специална оферта пич :lol:

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 06 мар 2008 17:31

LILO&STICH написа:
relaxxx написа:Като начало можете да почнете от http://www.maerskline.com/link/?page=brochure&path=/our_services/containers/dry. Цената много зависи до къде ще го карат контейнера. Най-добре е до Солун и от там вече могат да се търсят други начини.. автовози блабла. До варна е доста по соленко.....
приятелю,знаеш ли че в солун са вече месец в стачка :? и си е е..о мамата там от контейнери :!:

Ам приятелю Лило и Стич .. отдавна не съм се занимавал ама мисля стачката няма да е вечна....... от Солун е по добре.. сам го знаеш :wink:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 06 мар 2008 17:39

relaxxx написа:
LILO&STICH написа:

Ам приятелю Лило и Стич .. отдавна не съм се занимавал ама мисля стачката няма да е вечна....... от Солун е по добре.. сам го знаеш :wink:
така си е отвсякъде.Написал съм че просто за момента не е удобно бре :lol:
Ти май м/у редовете четеш :wink:

п.п.

а с тоя линк за размерите на контейнерите едва ли някой който неразбира ще му е много ясно за кво иде реч,но както и да е.

Мерск са си скъпа линия :wink:

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Чет 06 мар 2008 20:29

relaxxx написа:в един контейнер 20' влизат - 2 коли+ 3 мотора + маса неща дребни още така че ако се организира ефективно си струва

Имаш ли снимков материал как изглежда това, щото аз лично не мога да си го представя. Знам че правят чудеса, обаче все пак искам да знам дали може да се разчита на информацията ти понеже съм точно до Флорида...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 06 мар 2008 20:47

nadasdi написа:
relaxxx написа:в един контейнер 20' влизат - 2 коли+ 3 мотора + маса неща дребни още така че ако се организира ефективно си струва

Имаш ли снимков материал как изглежда това, щото аз лично не мога да си го представя. Знам че правят чудеса, обаче все пак искам да знам дали може да се разчита на информацията ти понеже съм точно до Флорида...
ами за 2 коли в 20' малко трудно,но иначе около колите можеш наистина да слагаш неща.Особенно до тавана има доста :lol:

Потребителски аватар
^Joreto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ^Joreto » Чет 06 мар 2008 23:36

Намеренията са ми за 1 кола, най-вероятно японска и докарването няма да е по-рано от май/юни, но още има много ??? и затова проучвам нещата от рано... Всякаква информация ще ми е полезна, и най-вече за тези контейнери, а също и за разправиите и таксичките който ме очакват в нашата родина... Ако има варянти да се дели контейнер с цел да излезе по евтино и тнт.. и има други мераклии може да се направи няква партиика... но това ще се коментира след някой месец като ми станат по ясни нещата :roll:

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Чет 06 мар 2008 23:39

а колко вървят колите в Щатите, примерно тия Ауди-та А4 1.8Т?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”