Съвет относно боядисване

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
maxo
Автомобил:
Двигател:

Съвет относно боядисване

Мнениеот maxo » Съб 07 яну 2012 1:38

Здравейте колеги.От скоро съм собственик на Сеат Толедо.Автомобила е от 7 години в нашето семейство,като до скоро беше собственост на брат ми.Много съм щастлив,че успях да го взема тъй като за мен има сантиментална стойност.Като цяло перфектно е поддържан поведението му на пътя е чудесно.Проблема обаче идва с друго,годинките си казват думата.На места където има удар от "хвръкнало" камъче се появява точица ръжда.На единия праг при шофьорската врата си яде вече по малко,веждите на калниците също имат точици от ръжда пак от камъчета,язвички ръжда са се появили на някой детайли,абе нормалните неща за кола на 20 години.(дано не съм ви отегчил вече :Mr Green Fun )Решил съм да я закарам на цялостно пребоядисване.Няма според мен смисъл да я пръскам детайл по детайл,защото почти навсякъде има какво да се "пипне".Въпроса ми е следния:
Къде или при кой бихте ми препоръчали да направя тази интервенция? (Тук искам да вметна,че съм наясно с всеобщото мнение,което гласи:Луд ли си толко пари за куруба на 20 години, махни я купи здраво по-ново, или пък няма спасение гние от вътре на вън и тем подобни мнения.)
Автомобила е чудесен и на мен си ми харесва, мога да отделя сума по-голяма от неговата реална стойност само и само за да стане както трябва.Сигурен съм,че темата ще бъде интересна и за колеги, на които им предстои същия филм като моя.Или нека изкажат мнение и хора минали вече по тази пътека.Благодаря предварително. :обичам ви

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Re: Съвет относно боядисване

Мнениеот dlug » Съб 07 яну 2012 8:44

memberlist.php?mode=viewprofile&u=207

Читаво работи, всички са доволни

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Съб 07 яну 2012 9:14

И мене ме чака същото напролет......
Малко ме е страх защото да ти боядисът добре колата е все едно да нацелиш шестица от тотото.
До сега съм ходил при два различни бояджии и при двамата не съм останал доволен. Даже единия е известен във форума и много хора са доволни от него. Ама аз не съм, разбрахме се да боядише няколко детайла като да оправи дефектите по целите детайли ( все пак му платих за цена на боядисване на детайл ! ). Резултата беше боядисвано е само проблемното място като другите дефекти са останали. Разбрахме се като ходя пак да ми оправи и дефектите, ама там повече няма да ми стъпи крака. :banghead:

Успех колега с търсенето на бояджия............

b0bituy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b0bituy » Съб 07 яну 2012 20:25

И нашата красавица я боядисаха ''качествено'' и сега като ни пристигнат праговете ( от спортния модел) ще я караме да я минават пак цялостно, защото си...... :banghead: Вярно 800 лева за цялостно не са много пари, но толкова са ни казали и без да се пазарим се съгласихме. Длъжни са да я направят като хората. В момента праговете са почти целите черни, калниците и те почнаха да се белят както и доста други забележки, но не ми се пише.. :banghead: :banghead:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”